Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

One night stand? Desnoods met een theedoek over haar hoofd

  •  
27-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_gezond_150_215.jpg
Iedere dag een gezond weetje. Vandaag:waar ga je voor, gezicht of lichaam?
Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.
De meest vrouwonvriendelijke opmerking die ik ooit hoorde was de opmerking over een vrouw die misschien niet zo’n aantrekkelijk gezicht had, maar dat je daar dan maar een theedoek over moest leggen bij het neuken. Ik hoorde dat op een terras aan een tafeltje naast ons en omdat de jonge kerels een flink testosteronniveau hadden waren ze erg luidruchtig. Tot mijn verrassing kwam ik echter een onderzoek tegen dat in overeenstemming lijkt te zijn met die opmerking. Mannen die op een vluggertje uit zijn, zijn alleen in het lichaam en niet in het gezicht geïnteresseerd, terwijl mannen die een partner voor lange duur zoeken vooral naar het gezicht kijken.
Een deel van het onderzoek bestond uit het laten zien van een afbeelding van een vrouw aan studenten (daar heb je ze weer: studenten zijn nuttig voor van alles). Gezicht en lichaam waren onzichtbaar gemaakt. Ze werd beschreven of als een partner voor een avond of als een partner voor lange duur en vervolgens mochten de mannelijke studenten zeggen wat ze wilden zien. Hoofd of lichaam, maar niet allebei. Werd ze beschreven als iemand voor de lange duur dan wilde 25 procent van de mannen het lichaam zien, maar werd ze beschreven als iemand voor een avondje uit dan wilde 51 procent van de mannen het lichaam zien. Als met vrouwen het zelfde onderzoek werd gedaan bleek er geen verschil in de keuze te zijn.
Had die onderzoeker dat gesprek over de theedoek gehoord, dan zou hij dit onderzoek niet gedaan hebben, want dan had hij begrepen hoe mannen op de leeftijd van studenten denken. Maar het boeiende is dat ze het proberen te plaatsen in de evolutionaire ontwikkeling. Ze denken dat het een psychologische verandering van mannen is en dat mannen in toenemende mate naar een langdurige relatie zoeken en daarom naast de primaire zoektocht naar uitsluitend een vruchtbare vrouw (rondingen, zandloper model) meer willen. Zou dat een aantrekkelijk gezicht zijn (symmetrisch en jong) zodat hij als hij oud en ziek is nog door iemand verzorgd zal worden?
Volg Ivan Wolffers ook op Twitter Het vorige weetje: Eenzame mensen sterven eerder
Het nieuwe boek van Ivan Wolffers is: Het gezonde lifestyleboek

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Sternenstaub
Sternenstaub27 mrt. 2013 - 10:34

Ik zou toch gaan voor het gezicht, en dan vooral de ogen, mooie en/of karakteristieke gezichtstrekken, in combinatie met het lichaam, en dan vooral de meer welgevormde en/of opvallende delen en kenmerken ervan. Maar met welke te beginnen en hoe één en ander in onderlinge relatie en in relatie tot het geheel te beoordelen, en vooral te beleven, laat ik graag open, want dat is zeer persoonlijk. Ja, dat lijkt me wel een werkbare integrale benadering van deze voor sommigen, en niet alleen mannen, precaire affaire. Mensen zijn in wezen klankborden en spiegels van elkaar, en geen gevoelloze seksuele consumptiegoederen, geen neutrale objecten waar men maar van alles mee kan doen waar men zin in heeft, dat is wel zeker, dus wens ik allen een prettige wederzijdse uitwisseling en/of versmelting toe van lichaam, ziel en geest, en anders maar het beste niks.

Qizilbash
Qizilbash27 mrt. 2013 - 10:34

Theedoek? Ik ken deze opmerking als: "Vlag over haar hoofd en gaan voor het vaderland."

KoningPruts
KoningPruts27 mrt. 2013 - 10:34

Theedoek lijkt me relatief onhandig, dan krijgt ze ademnood of ze gaat zweten in haar nek. Gewoon zorgen dat je der niet aankijkt. Zijn genoeg standjes waarbij dat niet hoeft.

1 Reactie
Candide2
Candide227 mrt. 2013 - 10:34

Ervaring? Vertel...

[verwijderd]
[verwijderd]27 mrt. 2013 - 10:34

Vroeger deden ze het gewoon met het licht uit. Dat bespaarde enorm op onderzoekskosten.

1 Reactie
BasVV
BasVV27 mrt. 2013 - 10:34

Daar zeg je zowat. En ook nog onder de dekens.