Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onderzoek wijst uit: biologisch eten toch gezonder

  •  
16-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
278 keer bekeken
  •  
happycows
Biologische vlees en melk zou toch gezonder zijn dan ‘gewone’ producten. Dat blijkt uit het grootste  onderzoek van Newcastle University dat tot nu toe naar verantwoord eten gedaan is. Voorheen werd gezegd dat er geen verschil zou zijn maar de onderzoekers stellen dat er in de biologische melkproducten meer omega-3 vetzuren en andere gezonde voedingsstoffen zitten.
Het onderzoek is gedaan door wereldwijd 196 wetenschappelijke artikelen over melk en 67 vlees te analyseren. De biologische melk bevat gemiddeld 50 procent meer omega-3-vetzuren dan gewone. En in het vlees zou er minder van twee soorten verzadigde vetzuren zitten. Ook zijn in de melk aangemerkte stoffen vitamine E en ijzer hoger en is er een lager gehalte van de stoffen jodium en selenium
In een halve liter melk  biologische volle melk zit er bijvoorbeeld 16 procent (39 miligram) van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega-3-vetzuren en gewone melk bevat 11 procent (25 mg). Volgens onderzoeker Chris Seal zou de overstap naar biologisch dus een goede zijn omdat er in het Europees dieet te weinig omega-3 vetzuren zit.
Het verschil tussen biologisch en niet-biologisch komt door de weidegang van de koeien en het soort voer dat gegeven wordt.

Meer over:

nieuws, lekker, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.