Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onderzoek naar Rotterdamse agenten met seksistische appgroep over vrouwelijke collega's

  •  
14-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1036 keer bekeken
  •  
ANP-442645558

De politie Rotterdam doet onderzoek naar het bestaan van een groep op WhatsApp waarin negen politiemedewerkers van het Team Arrestantentaken vrouwonvriendelijke en seksistische uitspraken over collega's zouden hebben gedaan. Het onderzoek is gestart nadat bij de leiding van het team een melding was binnengekomen van het bestaan van de appgroep, meldt de politie donderdag.

Het onderzoek wordt gedaan door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten. Het moet uitwijzen "wat ieders rol en bijdrage is geweest in de WhatsAppgroep", aldus de politie. Totdat meer duidelijk is zijn de negen politiemedewerkers niet aan het werk.

Het is niet de eerste keer dat binnen het Rotterdamse korps agenten zich vrij voelen om grensoverschrijdend gedrag te vertonen in appgroepen. Zo kwam in 2021 de zogeheten "Jan Smit appgroep" aan het licht waarin agenten racistische berichten naar elkaar stuurden. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.