Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Onderzoek naar levenslang volgen zedendelinquent

  •  
19-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Eerder gelastte Teeven al onderzoek naar levenslang volgen TBS-ers
Staatssecretaris Fred Teeven heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijkheid om voortaan niet alleen tbs-ers, maar ook zedendelinquenten aan levenslang toezicht te onderwerpen. In eerste instantie was deze maatregel alleen voor tbs-ers bedoeld, maar Teeven wil deze verruimen.
Volgens Teeven kan de maatregel noodzakelijk zijn omdat de misdrijven die dergelijke daders hebben gepleegd een erg grote impact hebben op de samenleving. Het komt de samenleving dus ten goede om hen levenslang in de gaten te houden.
Dit kan onder andere door daders te verplichten zich eenmaal per week te melden bij de reclassering, maar ook onaangekondigd huisbezoek behoort tot de mogelijkheden.
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Bouwman2
Bouwman219 apr. 2011 - 10:12

Het mag van Teeven best wat kosten om de mensen in het land op zijn hand te krijgen. Maar het geld is op. Je kunt natuurlijk de marmottenpolitie een taak erbij geven of eerst drieduizend agenten ontslaan om die later weer als zedenrechercheur binnen te halen maar dat schiet evenmin op als eens per week levenslang een bezoek aan de armlastige reclassering. Kortom, we hebben hier wederom te maken met een staaltje van het modieuze en toch ijzersterke populisme, dat de VVD en de PVV kenmerkt. Maak de mensen bang en incasseer daarna de bonus.

NNenNN
NNenNN19 apr. 2011 - 10:12

En levenslang volgen van moordenaars? Kunnen we beginnen met Balkenende en de regering die toen instemde met de Irak oorlog en daarmee medeplichtig is aan massamoord en vernietiging in Irak.

sam tosha
sam tosha19 apr. 2011 - 10:12

Hè, lekker geil klinkt dat: "Levenslang vervolgen" Goed werk weer van onze Goering

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink19 apr. 2011 - 10:12

Maar hoe moet deze nieuwe wet worden gehandhaafd als het geld nu al op is om een fatsoenlijke politiemacht op de been te houden?