Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onderwijsstaking op 6 november gaat door

  •  
21-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Vervanging docent steeds groter probleem

© 2019-02-04 15:00:29 ROTTERDAM - Op een digitaal schoolbord in een klas van een Rotterdamse basisschool staat de tekst 'wegens ziekte geen les'. Het vervangen van zieke docenten wordt een stee

De staking in het onderwijs op 6 november gaat door, nu het kabinet maandag een door de vakbonden gesteld ultimatum heeft laten verlopen. Dat maakt de Algemene Onderwijsbond (AOb) bekend. Dagblad Trouw schrijft:
" In plaats van zich te verzamelen op het Malieveld kunnen leraren op de dag van de staking hun stem laten horen via sociale media, melden de vakbonden. De staking vindt plaats op het moment dat de onderwijsbegroting wordt behandeld in de Tweede Kamer. De bonden zien dit als een laatste kans om extra geld voor het onderwijs los te krijgen."
De bonden eisen een investering van 423,5 miljoen euro in het onderwijs. Het geld moet onder meer worden gebruikt om de salarissen in het basisonderwijs te verhogen en om de werkdruk omlaag te brengen.
De nood is hoog, met name in het basisonderwijs. Vorige maand werd bekend dat de 16e Montessorischool in Amsterdam Zuidoost dicht moet wegens een tekort aan leraren. Volgende week moeten de leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 daarom naar een andere school.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.