Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OR Nationale Politie stapt op, Bouman legt functie neer om spilzuchtschandaal

  •  
08-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
16087612387_def7eec9e4_k
Update 12.15 uur: Gerard Bouman, voormalig korpschef van de politie, heeft na alle ophef omtrent zijn figuur besloten om tijdelijk zijn werk als adviseur bij de politie neer te leggen gedurende het onderzoek naar zijn rol bij de geldverkwisting door de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie. Bouman zou zijn beslissing hebben genomen na overleg met minister Van der Steur van Justitie.
Maandag 7.15 uur: De voltallige Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie (COR) is teruggetreden. Na een ingelaste vergadering besloten maandagavond alle leden dat ook zij schuld hebben aan de buitensporige uitgaven van de raad. Naar die uitgaven loopt momenteel een onderzoek.
Vorige week kondigde minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) een groot onafhankelijk onderzoek aan naar de rol van oud-politiechef Gerard Bouman in de spilzucht van de COR. Mogelijk zou Bouman met het toestaan van de exorbitante uitgaven zijn eigen positie hebben willen veiligstellen. Eerder al deed de huidige korpschef Erik Akerboom aangifte tegen de oud-voorzitter van de COR, Frank Giltay.
Hoewel Giltay hoofdverantwoordelijke was, valt echter ook de overige leden van de COR te verwijten dat ze hem niet tegenspraken, aldus Akerboom. Tijdens de vergadering van maandagavond hebben de leden die mening onderschreven, waarna zij besloten terug te treden. In een persverklaring schrijven zij: ‘Het vertrouwen is beschadigd. We betreuren het dat onze collega’s op straat worden aangesproken op de ontstane situatie.’
cc-foto: Roel Wijnants

Meer over:

politie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.