Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Onderdrukkers Iraanse opstand niet welkom in Nederland

  •  
04-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Iranelection_300.jpg
De acht Iraniërs staan op de zwarte lijst van de VS voor schending van mensenrechten
De acht Iraanse functionarissen die een rol speelden bij de bloedige onderdrukking van de presidentsverkiezingen van vorig jaar zijn niet welkom in Nederland. Een meerderheid van de Tweede Kamer pleit voor een inreisverbod van de Iraniërs en wil de sancties tegen Iran aanscherpen.
De Pers schrijft dat onder de acht de commandant van de Revolutionaire Garde en de minister van sociale veiligheid behoren. De Verenigde Staten bepaalde al eerder dat de functionarissen Amerika niet in mogen en heeft de tegoeden van Iran bevroren. ChristenUnie, CDA, VVD, PVV en SGP willen dezelfde maatregelen als de VS gaan hanteren. Washington houdt de acht Iraniërs verantwoordelijk voor mensenrechtenschendingen die na de verkiezingen van vorig jaar gepleegd zijn. Volgens de oppositie zijn de betogen geslagen en zelfs vermoord. De Pers: Kamer wil inreisverbod acht Iraniër
cc-foto: Jefmcneil

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Nog1web
Nog1web4 okt. 2010 - 16:46

Ach, volgens ons nieuwe nog niet bestaande kabinet is geen enkele Iraniër welkom.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 okt. 2010 - 16:46

Wie bepaalt in de wereld wie wel en wie geen schurk is? Bush, Balkenende, Mugabe, Ghaddaffi of toch Blair? Als u eerlijk bent tegen mij, gaat u tegen mij zeggen: Mostafa! hij is een X met een hele grote voortanden!

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods4 okt. 2010 - 16:46

+++ ChristenUnie, CDA, VVD, PVV en SGP willen dezelfde maatregelen als de VS gaan hanteren. +++ >>> Van Joop zou ik toch wel verwachten dat er ook gemeld wordt hoe de linkse partijen daarover denken.

Anton3
Anton34 okt. 2010 - 16:46

Het Iraanse regime bestaat niet uit lieverdjes. Maar bewijs dat ze met de verkiezingsuitslag hebben gefraudeerd is er bij mijn weten niet. Voor het gemak wordt dit wel als vaststaand feit gebracht. Er is dan ook geen reden om te denken dat de oppositie de verkiezingen zou hebben gewonnen, behalve speculatie of wishful thinking. De echte oppositie van Iran zit vooral in Israël en de VS. En die moet weer eens een statement maken. Typisch weer zo'n voorbeeld van selectieve machtspolitiek.

1 Reactie
Klaas2
Klaas24 okt. 2010 - 16:46

---[Maar bewijs dat ze met de verkiezingsuitslag hebben gefraudeerd is er bij mijn weten niet. Voor het gemak wordt dit wel als vaststaand feit gebracht.]--- Bewijs dat de Iraanse overheid moord en doodslag heeft gepleegd op demonstranten is er in overvloed.