Joop

Onder invloed van podcasts

  •    •  
20-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
211020-1500pixels-Podcasts-en-kenners

Meer over:

cartoon
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Me, myself and I2
Me, myself and I220 okt. 2021 - 20:02

Eerst luisterde hij naar de NPO en dacht dat hij dood zou gaan aan Corona. Nu luistert hij naar documentaires over leven na de dood. Een podcast is gewoon een uitzending, niet verzorgd door de mainstream media. Vaak met als bijkomend voordeel dat de geïnterviewde, waar onder ook echte wetenschappers, zo lang aan het woord is dat er ook daadwerkelijk informatieoverdracht plaatsvindt. Niet die interviews van 3 minuten waarin je nooit tot de kern van de zaak kunt komen. En ja, er zijn natuurlijk podcasts waarbij de geïnterviewde onzin verkoopt. Maar ja, dat is niet alleen bij podcasts. Voordeel van een podcast is dat je er meestal vrij snel achter bent als iemand onzin loopt te verkopen. Als je namelijk een uur mag lullen over een onderwerp en je verhaal deugt niet, dan ga je vroeg of laat onderuit in je verhaal. Bij een gemiddeld interview bij de NPO wordt je na 3 minuten afgekapt. Verder dan een paar oneliners komt je dan niet. Maar ja, wie ben ik. Ik schreef 12 jaar geleden al dat ik mijn tv de deur uit heb gedaan. Dat is nog steeds zo. De content die je op tv voorgeschoteld krijgt was 12 jaar geleden al achterhaald wat mij betreft. https://lifehacking.nl/televisie-16-uur-inefficientie-per-week/

2 Reacties
adriek
adriek21 okt. 2021 - 8:09

Al twaalf jaar geen TV, maar wel een duidelijke mening over de 'main stream media'. Main stream media, dat is NPO, maar ook RTL, het Financieel Dagblad, de Telegraaf en de Volkskrant, allemaal een pot nat volgens Me. Maar podcasts is geweldig, daar wordt nauwelijks onzin verspreid 'want daar trapt niemand in' ... En nu verwacht je dat we je serieus nemen?

Me, myself and I2
Me, myself and I221 okt. 2021 - 10:36

@Eirda Ik verwacht helemaal niets. Ik zou zeggen, kijk naar mijn bijdragen en bedenk zelf wat je er van vind. Of niet. Het is mij om het even. Ik schrijf alleen voor diegenen die vinden dat ze er iets aan hebben. En ik hoop op constructieve antwoorden waar ik zelf ook weer wat van leer.

Juppé🎗
Juppé🎗20 okt. 2021 - 13:33

Het gaat al een stuk beter……

1 Reactie
OlavM
OlavM20 okt. 2021 - 14:07

:) :)