Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ondanks recordaantal besmettingen drukte bij aftrap carnavalsseizoen

  •  
11-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
Opening carnavalsseizoen wordt gevierd in Den Bosch

© ANP SEM VAN DER WAL

Er staan donderdag meterslange rijen voor de cafés in Den Bosch vanwege de aftrap van het carnavalsseizoen, meldt het Brabants Dagblad. De feestvierders laten zich niet weerhouden door de bekendmaking ’s middags van een recordaantal coronabesmettingen.
"Volgens burgemeester Jack Mikkers zijn er 2.600 mensen alleen al in de volle Korte Putstraat. ‘De adviezen om elders te feesten worden niet door iedereen gevolgd.’ (…) Mikkers heeft om 13.00 uur gesproken met zo’n dertig medewerkers van het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis. ,,Ik heb de leden van het outbreak management team uitgelegd met welke argumenten ik de viering van 11-11 heb laten doorgaan. Er zijn begrijpelijke vragen gesteld en er ontstonden geen vervelende situaties.”"
De ziekenhuizen maken zich grote zorgen. Zij vrezen dat de festiviteiten tot een nieuwe besmettingsgolf zullen leiden. De regio Noord- en Midden-Limburg besloot om die reden vorige week om de carnavalsstart in Roermond af te blazen.
In Zuid-Limburg besloten Maastricht, Heerlen, Brunssum en Kerkrade dat het feest wel kan doorgaan. Ook op de meeste plaatsen in Brabant ging er geen streep door de activiteiten. Wel hebben verscheidene gemeenten besloten polsbandjes te gebruiken. Die worden verstrekt aan mensen die een geldige QR-code hebben.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.