Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ondanks lockdown zijn Londense metro’s nog altijd stampvol

  •  
24-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
tube
Hoewel premier Boris Johnson de bevolking maandagavond opriep om zoveel mogelijk thuis te blijven, zijn de metro’s in Londen, het epicentrum van de Britse corona-uitbraak, nog altijd afgeladen. Dat blijkt uit foto’s en video’s die dinsdag op sociale media verschijnen.
De Londense burgemeester Sadiq Khan heeft forensen opgeroepen om geen gebruik meer te maken van de tube. De metro’s zijn nu bedoeld voor mensen met vitale beroepen, zoals zorgmedewerkers. Machinisten melden dat er daarnaast ook nog altijd veel bouwvakkers gebruikmaken van de metro. “Er zijn te veel werkgevers die dit niet serieus nemen”, verklaart Finn Brennan van de machinistenvakbond tegenover de BBC.
Volgens Brennan zou de regering daarom ook bouwplaatsen moeten sluiten. Burgemeester Khan drukt werkgevers op het hart om hun personeel zoveel mogelijk thuis te laten werken. “Het negeren van de regels betekent dat er meer mensen zullen overlijden.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.