Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Omvangrijke fraude ABN Amro in Dubai

  •  
11-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
abnamro300.jpg
Klanten ontdoken strengere regels en straffen door gebruik te maken van private banking in plaats van handelsverkeer
Vrijwel de gehele top van ABN Amro in Dubai is ontslagen nadat een grote fraudezaak aan het licht kwam waarbij Indiase privatebankingklanten onder valse voorwendselen rekeningen openden om honderden niet toegestane zakelijke transacties uit te laten voeren. Dat deden de klanten met medewerking van ABN Amro-bankiers. Dat schrijft het Financieel Dagblad woensdag.
Het FD schrijft op haar site:
De bank deed ook de administratie voor de bedrijven die hun handelstransacties illegaal via de vermogensrekeningen lieten lopen. Op het kantoor zijn getekende blanco formulieren aangetroffen die de bankiers carte blanche gaven voor niet-toegestane transacties.
De lokale toezichthouder, Dubai Financial Services Authority (DFSA) heeft de frauduleuze activiteiten in onderzoek. De Nederlandse Bank geeft aan op de hoogte te zijn van de zaak.
Financieel Dagblad:  ABN Amro stuurt topbankiers in Dubai weg na fraude  (betaald)
Cc-foto: DennisM2

Meer over:

economie, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

deltanine
deltanine11 mrt. 2015 - 10:46

En het ergste is dat je weet dat wat we in het nieuws zien het topje van de ijsberg is. Voor iedere miljard die in het nieuws komt zijn er nog 199 die niet in het nieuws komen. Allemaal geld dat aan ons, de werkelijke wereld, onttrokken wordt en in handen komt van een kleine groep die in en rond banken werkt. En zij vinden het allemaal wel best want het verdient heerlijk. Tsja.

CliffClavin1993
CliffClavin199311 mrt. 2015 - 10:46

We doen een wedstrijd: van welke Nederlandse politieke partij zijn die leden van de gewezen ABN-top lid? Iedereen wint.

lembeck
lembeck11 mrt. 2015 - 10:46

Het houdt niet op.... nooit meer................ Gelukkig mag ik strakjes naar de cursus Huursombenadering. Die vergt veel energie, zodat ik niet hoef na te denken over dit soort gruwels.

opmerker
opmerker11 mrt. 2015 - 10:46

ABN AMRO de staatsbank geleid door Zalm. Deze VVDer ook weer verantwoordelijk voor deze fraude, met mogelijk verstrekkende gevolgen voor de belasting betaler. Nog maar niet naar de beurs met die bank.

Armagaddon
Armagaddon11 mrt. 2015 - 10:46

>>> Bitter.....falende politieke, regelgeving, controle en de verantwoordelijkheid aangaande het bezit van een Staatsbank....!!

Kuukske
Kuukske11 mrt. 2015 - 10:46

In ander nieuws over ABN AMRO: zij outsourcen hun interne helpdesk naar Zuid Afrika en laten daar Nederlanders werken, er zijn immers toch genoeg werklozen, voor een 1000 Euro in de maand. Daarvan kunnen ze toch lekker naar de wilde beestjes kijken, toch? Laat de werklozen naar Zuid Afrika gaan! Daar kunnen ze dan via outsourcing de Nederlanders bedienen. Goed voor de winst van ABN AMRO en er hoeven minder uitkeringen worden betaald. Slecht voor de Nederlandse economie...