Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Omtzigt wil vrouwenrechten inperken door ze in slaap te lullen over de staatsinrichting’

  •  
15-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3163 keer bekeken
  •  
pieterderks

Wie wint volgende week de verkiezingen? Druktemaker Pieter Derks ziet de bui alweer hangen. “Nederlanders houden niet van politiek. We houden ervan als dingen niet politiek zijn. Dat is het succes van Mark Rutte en nu van Omtzigt. Geen ideeënstrijd, geen grote dromen of vergezichten. Onze Messias is een econometrist. Ik weet niet eens wat dat is, maar het klinkt als een geradicaliseerde econoom. En dat is het verradelijke van die ‘doe-maar-gewoon’-figuren, dat er altijd wel een ideologie achter schuilgaat. Onze econometrist is niet gewoon een econometrist, hij is een christen-econometrist. Dat is iemand die vrouwenrechten wil inperken door ze in slaap te lullen over de staatsinrichting. Nederlanders zijn een nuchter volk, dat zeggen we althans zelf. Wij stemmen waarschijnlijk gewoon weer op de neoliberale kapitaaldrammers die hun radicalisme het allerbest weten te verstoppen.’

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick16 nov. 2023 - 8:06

Fijn een econometrist in het kabinet. Moet het een belediging zijn? Beleid dat rekening houdt met inflatie en anticyclisch is, zodat we bij de volgende recessie eens niet enorm hoeven te bezuinigen? Kan een weldenkend mens daar tegen zijn? Beter dan idealistisch geld uitgeven en mopperen over neoliberalisme maar met de stukken zitten als het geld op is. Straks gaan beta’s, met verstand van energie nog over dat beleid in plaats van roepers met spandoeken. Maar Ontzigt zou wel eens de grootste kunnen worden, terwijl de fusietruc met een EU bureaucraat dreigt te mislukken. Dus eraan met die man. Dus bedenken we een vijandbeeld: Omtzigt onder wie veewagons met abortusartsen naar het oosten rijden en de politie komt kijken waar je jouw breinaalden steekt. Geroep waarmee je alleen de mensen bereikt die zeker niet op hem gingen stemmen maar de anderen verder naar Omtzigt drijft.

Frits Jansen
Frits Jansen16 nov. 2023 - 6:49

Wie nu nog niet heeft gezien dat "de onzichtbare hand" van de markt ons menigmaal van de wal in de sloot duwt is ziende blind. Als econometrist zal Omtzigt zeker weten dat markten op allerlei manieren kunnen falen. Geen reden om ze radicaal af te wijzen, wel om ze te corrigeren. Alle politici moeten op een beginnerscursus economie. Ze moeten trouwens ook op een cursus van de kleinkunstacademie om zich beter te leren presenteren.

Olav Meijer
Olav Meijer15 nov. 2023 - 23:36

Weer eens Pieter Derks op z'n best.

PGS
PGS15 nov. 2023 - 18:02

"Wij stemmen waarschijnlijk gewoon weer op de neoliberale kapitaaldrammers " Ohh je bedoelt dus VVD, d'66, CDA en CU ?!

hamar2
hamar215 nov. 2023 - 15:55

@zandb Nee hoor we moeten helemaal niets. Als dat voor mensen een reden is om op hem te stemmen, ik niet trouwens, zullen we dat dan gewoon accepteren?

hamar2
hamar215 nov. 2023 - 12:15

Komt het bij mensen wel eens op dat er best veel zijn die Omzigt gewoon een betrouwbare en integere politicus vinden en een gewoon mens met ook zijn tekortkomingen?

8 Reacties
Marcus A.2
Marcus A.215 nov. 2023 - 12:59

Yep!

Gerygrr
Gerygrr15 nov. 2023 - 14:19

Of vooroordelen? Het is het combineren van geloof en politiek. De christen verdedigt de rechten van de medegeloofsgenoten. Je moet die kiezers niet wegjagen. Het probleem is, hoe meer verschillende geloven, hoe krampachtiger men zich terugtrekt. Daarom het pleiten voor openbaar onderwijs. En tegelijkertijd het jarenlang frustrerenvan die gerechtvaardigde roep om geen onderscheid tussen mensen te maken. Of om vrouwen gelijk te behandelen of te belonen.

Dehnus
Dehnus15 nov. 2023 - 14:38

Betrouwbaar zegt ie, LOL! In Enschede heeft hij keihard het beleid gevoerd waardoor mensen in de problemen kwamen (toeslagenschandaal inbegrepen) en daarna Rentske Leijten het werk laten doen en zelf met de eerst strijken. Nou, sorry, ik keer de heer Omzigt de rug niet toe, niet omdat ik op hem stem, maar ik wil er geen mes in hebben.

Pindaklaas
Pindaklaas15 nov. 2023 - 14:43

Of hij een betrouwbaar en integer politicus is valt nog te bezien. Vooralsnog is hij de zeilen van zijn eigen schip aan het verbranden door overal omheen te draaien en niet transparant zijn over allerlei zaken die de kiezer wel wil weten, is ook niet bijster slim als politicus die zo hoog in de peilingen staat.

Zandb
Zandb15 nov. 2023 - 15:41

hamar Als "best wel veel mensen' iets vinden, dan moeten we dat wel als verstandig benoemen? Is dat wat u wilt beweren. Kijk, dat veel mensen de Telegraaf 'best wel' de moeite waard vinden om op geabonneerd te zijn, te kopen en vooral te lezen, dat betekent toch niet echt, hoop ik dan maar, dat het een goede krant is?

Mr Ed
Mr Ed15 nov. 2023 - 16:30

"In Enschede heeft hij keihard het beleid gevoerd waardoor mensen in de problemen kwamen" Welk beleid heeft hij in Enschede gevoerd dan? Volgens mij heeft hij er zelfs nooit een functie gehad. Iets met een klok en een klepel.

PGS
PGS15 nov. 2023 - 18:04

Het is verfrissend om een politicus te horen spreken over de staatsrechtelijke grondrechten. Ipv populaire verkiezingsretoriek.

Peterrr3
Peterrr315 nov. 2023 - 18:52

@Dehnus, welk keiharde beleid heeft Omtzigt in Enschede gevoerd? Hij heeft daar nooit in de Gemeenteraad gezeten, laat staan dat hij daar wethouder is geweest. Je mag best een hekel aan iemand hebben, maar liegen moet je niet doen. Dan zet je jezelf een beetje voor schut.