Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OMT-advies: alles open tot 20.00 uur

  •  
22-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
wijmoetenopen

© Nederland, Haarlem, Kruisweg, Op de gesloten rolluiken van tapperij La Comedie hangt een spandoek net tekst: 'Wij moeten open' . De horeca is nog steeds gesloten wegens de pandemie. 17-01-202

Als het aan het Outbreak Management Team (OMT) ligt, gaat alles weer open tot acht uur ’s avonds. Dat meldt NRC Handelsblad. Volgens de krant wil het kabinet mogelijk nog iets verder gaan. Zo zouden er een uitzondering kunnen komen voor theaters en sportwedstrijden. Ook overweegt het kabinet om alles pas om 22.00 uur te sluiten.
De kunst- en cultuursector protesteerde deze week tegen de gedwongen sluiting. Zo gingen theaters en musea open als kapsalons of sportscholen. Mark Rutte verklaarde vervolgens dat hij “ook heel graag” wil “dat horeca, cultuur en evenementensector weer veilig open kunnen”. Omdat Omikron gemiddeld tot een minder ernstig ziekteverloop leidt, zou er nu weer mogelijk zijn.
RIVM-baas Jaap van Dissel verklaart zaterdag tegenover de NOS dat “het echt nog te vroeg” is om corona te vergelijken met de griep. “Griep heeft een ander ziektebeeld en ook de consequenties zijn anders. Je weet ook nog niet wat er na de omikron aan nieuwe varianten gaat opduiken.”
Volgens Van Dissel ligt het wel voor de hand om kritisch naar de huidige quarantaineregels te kijken. Omdat Omikron voor een ongekend aantal besmettingen zorgt, zitten nu veel schoolklassen thuis.
Dinsdag is er een nieuwe persconferentie met Mark Rutte en Ernst Kuipers over de coronamaatregelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.