Joop

Omstreden mondkapjes leverden Sywert van Lienden persoonlijk 9 miljoen euro op

  •  
31-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
491 keer bekeken
  •  
svl
Sywert van Lienden stak ruim 9 miljoen euro uit de mondkapjesdeal met de overheid in eigen zak. Dat blijkt uit onderzoek van Follow The Money (FTM). Van Lienden richtte daarvoor een persoonlijke holding op, een speciale bedrijfsstructuur die volgens experts ‘vaak bedoeld is om vermogen onzichtbaar te houden voor de buitenwereld’. Hij vernoemde de holding naar een VOC-schip.
Ook de twee compagnons van Van Lienden streken miljoenen op, zij het wel minder dan Van Lienden zelf. Dit vanwege een vooraf afgesproken verdeling van het winstrecht. Alle drie tuigden ze speciale constructies op om de mondkapjesmiljoenen in onder te brengen. Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat dat Sywert van Lienden, die lange tijd volhield uit puur altruïstische motieven te handelen, ruim 9,2 miljoen euro wegschreef naar zijn Duyfken CV. Zijn partners Bernd Damme en Camille van Gestel hielden respectievelijk 5,7 en 5,4 miljoen euro over aan de lucratieve deal met het ministerie van Volksgezondheid. De drie hebben de bedragen tegenover FTM bevestigd.
FTM schrijft over het gebruik van de holding:
"De constructie die Van Lienden gebruikt, met een cv en een stichting als bestuurder, wordt volgens experts vaak gebruikt om redenen van anonimiteit. Een ondernemer die liever niet wil dat iedereen op de hockeyclub kan achterhalen hoeveel geld hij heeft, richt een cv op met een stichting als ‘beherend vennoot’ – de bestuurder. Zo kan de ondernemer zelf op de achtergrond blijven als zogeheten ‘stille vennoot’. Omdat een cv anders dan een bv geen jaarrekening hoeft te publiceren, blijft het vermogen in de cv onzichtbaar voor de buitenwereld."
Van Lienden ligt al geruime tijd onder vuur, nadat bleek dat hij een overeenkomst met het ministerie had gesloten, goed voor ruim 100 miljoen euro voor de levering van 40 miljoen mondkapjes. Hoewel hij publiekelijk volhield dat hij ‘om niet’ werkte, bleek onlangs dat hij vanuit een haastig opgezette commerciële onderneming handelde. De mondkapjes verkocht hij met een bovengemiddelde marge aan het ministerie en bleken na onderzoek onbruikbaar te zijn omdat er grafeen in verwerkt was. De mondkapjes liggen nog altijd ongebruikt in een magazijn.
In een reactie aan FTM zegt Van Lienden dat hij en zijn partners hebben ‘gereflecteerd op een (maatschappelijke) bestemming voor deze gelden’. Hij zegt er wel direct bij dat de kans groot is dat hij het geld in eigen zak houdt als gevolg ‘van de huidige verwoestende mediastorm voor [mijn] professionele loopbaan’. Zijn partner Damme zegt een groot deel van het geld ‘aan te wenden voor nieuwe sociale, duurzame en innovatieve projecten’. Van Gestel veinst geen verdere maatschappelijke betrokkenheid en zegt de miljoenen te gebruiken als pensioen en spaarpot voor zijn kinderen.
Dit weekend werd bekend dat Van Lienden na het sluiten van zijn eerste, lucratieve deal, via Pieter Omtzigt probeerde nog een contract af te sluiten voor meer mondkapjes. Het verzoek kwam bij Mark Rutte terecht, die er uiteindelijk niets mee deed.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (57)

Uw Psychiator
Uw Psychiator1 jun. 2021 - 17:12

Mensen als Sywert van Lienden zijn er altijd geweest, zijn er nu, en zullen er altijd zijn - je doet er beter aan een diagnose op te stellen van de tijdgeest, de heersende ideologie, met andere woorden: de politieke economie en dito theologie in het Nederland anno 2021. Van Lienden is de perfecte belichaming van een boektitel uit 2013: https://www.versobooks.com/books/1613-never-let-a-serious-crisis-go-to-waste Uit elke humanitaire/economische crisis is er weer opnieuw munt te slaan; voor de ware neoliberaal (i.e. een gewetenloos opportunist) is ook een tsunami of een pandemie een nieuw verdienmodel. Zie als onthutsend voorbeeld ook: https://www.academia.edu/34066475/Smoke_and_Thalidomide Neoliberalisme is hetzelfde als economisch fascisme, oorlog in vredestijd. Onderdrukking, geweld, met als resultaat gebrek, schulden, armoede, en voedselbanken, woningnood, en dakloosheid. Zie de toeslagenaffaire, bijvoorbeeld. Of dit verhelderende boek: https://www.routledge.com/The-Fascist-Nature-of-Neoliberalism/Micocci-Mario/p/book/9780367594282 Controversiëel? Welnee. Wie geduldig lezen kan en wil, die ziet in dit werkje een goede duiding van onze eigen tijd, een van ellende en teloorgang voor velen, en overdadige luxe en weelde voor weinigen.

Pjotr Kropotkin
Pjotr Kropotkin1 jun. 2021 - 16:49

Nederland heeft de mond vol van de maffiapraktijken in onder andere Italië. Dit voorval van gelegaliseerde oplichting en zelfverrijking van levering van ondeugdelijk materiaal is een vorm van crimineel gedrag. Alleen is het door Rutte en Co toegestaan. Sterker nog; eisen ze al die miljoenen van deze man terug, zoals ze zogenaamde fraudeurs aan de bedelstaf helpen? Je mag geen boodschappen aannemen van een zorgzame moeder, dan krijg meteen inclusief boete € 10.000 aan je broek. En andere voorbeelden die inmiddels in de media zijn verschenen van een zelfde laken een pak (kinderopvang, etc). Booking.com en KLM-Air France geven zelfs de top een bonus, omdat ze zo fijn Nederlands belastinggeld hebben binnen geharkt. Geld van u en ik, van de belastingbetaler. Nee, beter is het de kleine mens, die moet leven van een uitkering of recht heeft op een toeslag, achternazitten en opjagen. Bravo, Nederlandseregering en parlement.

Berend22
Berend221 jun. 2021 - 8:37

Miljoenen incasseren door misbruik te maken van het vertrouwen dat mensen in je hebben. Deze rat is niet de enige die dat doet, er zijn er meer en het worden er meer. Wat dat doet met de maatschappij is duidelijk het vertrouwen in elkaar in de wetenschap/politiek etc ebt weg. Met als gevolg dat we liever een dansleraar geloven dan een team met wetenschappers.

1 Reactie
adriek
adriek1 jun. 2021 - 18:19

Wat wil je met de VVD al tien jaar aan de macht? Dan krijgt het grootkapitaal de privileges die het wil en moet de BTW omhoog.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 jun. 2021 - 7:57

Ik denk dat Mark en Wopke jaloers zijn op zoveel innovatief talent!

DaanOuwens
DaanOuwens1 jun. 2021 - 3:59

Volgens mij is het belangrijkste probleem de bevolking die naar aanleiding van het optreden van Van Lienden op TV vrijwel collectief van mening was dat hier jezus was die Nederland ging redden van Corona. De bureaucratie van de overheid moest omzeild worden door echte ondernemers die het varkentje wel zouden wassen. Daarmee werd op politici druk uitgeoefend om met deze opportunist in zee te gaan. Terwijl ook nog van belang is even vast te stellen dat Van Lienden via zijn relatie met Omtzigt druk uit oefende. Een zwak bestuur dat er alles aan deed het volk tevreden te stellen. Ik mis in de reacties dan ook het inzicht van mensen die vaststellen dat Van Lienden door een groot deel van de bevolking tot held van het volk werd benoemd.

9 Reacties
Klein zonnetje
Klein zonnetje1 jun. 2021 - 7:20

Naast het volk was het toch ook vooral de politiek zelf (de tweede kamer) die enorm zat te drammen om meer daadkracht van de regering o.a. mbt beschermingsmiddelen. Verder denk ik dat >90% van de Nederlanders geen idee had dat deze man überhaupt iets deed met mondkapjes.

frankie48
frankie481 jun. 2021 - 8:41

Beste Daan, Waarom die snoeshaan in zoveel televisieprogramma's is uitgenodigd om zijn gezegende boodschap te gaan verkondigen, dat heeft Follow the Money nog in onderzoek! Maar het schijnt dat als je Peter Kee belt met een geloofwaardig rechts bullshit verhaal, de uitnodigingen van praatprogramma's op de Nederlandse televisie bij je gaan binnenstromen. ​ Maar je vergeet te vermelden dat het toen alleen nog maar om medische mondkapjes voor in de zorg draaiden, en het volk gewoon vrij zijn kleine druppeltjes met virus uit neus en mond de ether in mocht blijven gooien, dus er meer een belang bij bepaalde ministeries speelde om aan bepaalde goederen te gaan komen om de zorg niet in de soep te laten draaien. ​En politici met een te hoge werkdruk met daarnaast een publieke opinie waarin ze afgebrand gaan worden omdat falend overheidsbeleid voor iedereen op dat ogenblik zichtbaar is, dat mag toch nooit een garantie gaan worden om dan maar overhaast met vriendendiensten in de rondte te gaan lopen strooien?

DaanOuwens
DaanOuwens1 jun. 2021 - 10:51

@ Klein zonnetje Jij schrijft: Naast het volk was het toch ook vooral de politiek zelf (de tweede kamer) die enorm zat te drammen om meer daadkracht De politiek kwam in actie vanwege de meningen onder de bevolking, niet andersom. Zo werkt de Nederlandse democratie. Een goed gelezen bericht in een krant of ander medium leidt direct tot kamervragen. @ frankie48 Jij schrijft: Maar het schijnt dat ..... Daar is het probleem al. Volgens jou schijnt iets? Dus is het waar? Voldoende voor conclusies. Zo zijn die mondkapjes problemen ontstaan en kwam Van Lienden in beeld. En je schrijft: Maar je vergeet te vermelden dat het toen alleen nog maar om medische mondkapjes voor in de zorg draaiden Ik vergeet dat helemaal niet te melden het is namelijk niet van belang. Er was volgens velen in de publieke opinie een tekort aan alle soorten mondkapjes. Pas veel later kwamen ook medische mondkapjes beschikbaar in de ouderenzorg. En je schrijft: ... dat mag toch nooit een garantie gaan worden om dan maar overhaast met vriendendiensten in de rondte te gaan lopen strooien? Blijkbaar werkt het zo. En het wordt veroorzaakt door de gedachtegang waarop jouw reactie ook op is gebaseerd. Het schijnt dat ........... Lijkt me dat de oplossing niet bij jou vandaan gaat komen.

frankie48
frankie481 jun. 2021 - 15:57

Beste Daan, Ik hoop dat je antwoorden niet nog veel holler gaan worden, want je hebt de bodem nou ondertussen toch wel bereikt!

ton14024
ton140241 jun. 2021 - 16:16

Het volk regeert, de regering reageert? En Zoef de Haas krijgt de schuld????

DaanOuwens
DaanOuwens1 jun. 2021 - 16:39

@ frankie48 Jij schrijft: Ik hoop dat je antwoorden niet nog veel holler gaan worden, want je hebt de bodem nou ondertussen toch wel bereikt! Als het holle antwoorden zouden zijn zou jij een degelijke reactie kunnen geven. Maar je komt niet verder dan dit. Dat is pas hol. @ Ton14024 Jij schrijft: Het volk regeert, de regering reageert? En Zoef de Haas krijgt de schuld???? Het volk regeert. Probeer maar een duidelijke beleidsvisie van Rutte 3 te omschrijven. Behalve de pensioenen is er sprake van beleidsmatige stilstand en Rutte reageerde slechts op rellen in de media. Ik zie graag jouw onderbouwing voor jouw standpunt waarin je aannemelijk maakt dat deze regering regeert.

Pater
Pater1 jun. 2021 - 21:31

@Ouwens Als iemand, Siewert dus, de bevolking zit te bedonderen dat hij uit naastenliefde kan zorgen voor plenty mondkapjes, is het niet vreemd dat mensen denken dat daar vast wel wat in zit. Dat het ministerie daarin trapt is heel dom. Siewert en ministerie zijn verwijtbaar, onzin om daar de brave burgers bij te halen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 jun. 2021 - 10:24

Als niet-TV kijker was de man mij totaal onbekend. Zelf maak ik nog steeds gebruik van de mondkapjes die de locale stomerij al in maart aanbood. In mijn rugzak heb ik ook een doos wegwerpkapjes voor noodgevallen.

Pater
Pater4 jun. 2021 - 11:44

Achteraf blijkt het ministerie meer boter op het hoofd te hebben dan ik toen dacht.

Eric Minnens
Eric Minnens1 jun. 2021 - 1:21

Zo ziet een gluiperd eruit. Als een aal in een emmer snot. Als een pas gepoederde babybil. Maar laten we wel wezen... Gefaciliteerd door Rutte & Co, net als Booking.com. Rutte & Co strooit achteloos met miljoentjes. Corona is een ideaal excuus. Geen tijd om alles precies te verantwoorden. Wat wil je als vriendjespoliticus nog meer?

Bert de Vries
Bert de Vries31 mei 2021 - 18:54

Laat Van Lienden maar met rust. Er is iets mis met die jongen.

RaymondenJoop
RaymondenJoop31 mei 2021 - 17:37

Een deuger die z'n eigen portemonnee belangrijker vind dan het deugen. Die voorbeelden kennen we al sinds jaar en dag, van Pechtold met z'n appartement tot Kok die na zijn politieke carrière voor het grove geld ging. Allemaal niet zo erg, maar heb er dan eerst de mond niet van vol. Hypocriet.

2 Reacties
Joe Speedboot
Joe Speedboot31 mei 2021 - 18:52

'Allemaal niet zo erg' Dat valt nog maar te bezien. De wereld zou er een stuk prettiger uitzien als mensen iets meer aan elkaar ipv zichzelf zouden denken.

DaanOuwens
DaanOuwens1 jun. 2021 - 3:51

@ RaymondenJoop Jij schrijft: van Pechtold met z’n appartement tot Kok die na zijn politieke carrière voor het grove geld ging. Pechtold kreeg een appartement van een vriend en Kok ging gewoon aan het werk. Als jij het verschil niet ziet tussen hun handelen en deze casus is er iets mis met je beoordelingsvermogen. Daarnaast is het nogal merkwaardig dat je juist met deze voorbeelden komt. Wellicht heeft het vooral te maken met het feit dat Van Lienden een rechtse CDA-er is. Jij probeert vermoedelijk het rechtse straatje schoon te vegen door hier politici te noemen die jij als links ziet.

Grozny
Grozny31 mei 2021 - 17:31

Als je ergens een Corona tax op wilt gebruiken is het dit wel.

FLex2
FLex231 mei 2021 - 17:30

Stel u eens voor wat voor invloed en macht hij nu kan uitoefenen met zijn groot kapitaal verdiend in een week over de rug van alle Laaglanders. Ben benieuwd wie elkaar de hand boven het hoofd heeft gehouden. In de ambtenarij was het proces allang in gang gezet om deze koekwous te ontslaan en vervolgen. Hoe het kan dat een medewerker in de regering ( hij schrijft mee aan programmas, niet zomaar lijkt me.) Zich profileert als belangeloos belangen behartiger, en vervolgens mensen onder druk zet om met hem in zee te gaan. Waarom zou een partij 5 min later een order tekenen die hem X procent duurder uitpakt. Ook noemt met zijn ondernemers risico. Waarom krijgt de bende z'n montkapjes niet terug.. ze zijn toch onbruikbaar. Neem aan dat bij een dergelijke order wel in de omschrijving staat. Goed gekeurde' Dit is onze nieuwe bestuurs cultuur. We weten dat u ons niet weg kan stemmen. Dus kijk ons even lekker. En kijken jullie maar even.

Thuiszitter
Thuiszitter31 mei 2021 - 16:56

VOC mentaliteit, aldus de partijgenoot Balkenende.

Jan Jansen2
Jan Jansen231 mei 2021 - 16:50

En weer blijft hij de verantwoordelijkheid buiten zichzelf plaatsen. Niet hijzelf maar de verwoestende mediastorm bepaalt of hij al het geld in zijn zak steekt of niet. Wat is er toch mis met Nederland dat dit soort meest walgelijke exemplaar van het menselijk ras niet aangepakt wordt? Nee dan moet je een paar boodschappen van iemand krijgen als je aan de geeuwhonger ligt.

Phil2
Phil231 mei 2021 - 16:11

Nou ja, eerst eens ff kijken hoe de Nederlandse fiscus hier naar kijkt. Blijft interessanter hoe het CDA lijntje via Omtzigt en Hugo de Jonge liep...!!

Ringenoldus
Ringenoldus31 mei 2021 - 16:10

Oh, dus iemand maakt misbruik van het systeem? Doet eigenlijk niks strafbaar want de overheid blijkt in gebreken..... Tja, tuurlijk wordt iemand rijk door misbruik te maken van het systeem, maar moeten we hier door niet concluderen dat systeem dus gebroken is? Leuk dat je swiebertje(ja,sywert) landelijk te kakken zet, maar hoe dan met de rest? Booking.com die 2 miljard door nl dluist om geen belasting te betalen? Of al die andere multinationals? Conclusie; zeik op dit zo effectief als met je pan op een plein in den haag slaan. Stem volgende verkiezing dat geteisem dat dit verrotte systeem al jaren in standhoudt gewoon weg.

1 Reactie
Zapata
Zapata31 mei 2021 - 16:32

Dan zullen we toch wat andere omroepen en pers moeten krijgen omdat de huidige dit geteisem ruim plaats biedt aan de talkshowtafels. En mensen dus iedere keer op ze blijven stemmen.

Mark Huysman
Mark Huysman31 mei 2021 - 15:31

[(Van Lienden) zegt er wel direct bij dat de kans groot is dat hij het geld in eigen zak houdt als gevolg ‘van de huidige verwoestende mediastorm voor [mijn] professionele loopbaan’.] Alsof hij nog van plan was om te werken. Hij had zijn baan bij de gemeente al opgezegd. Van Lienden is een ordinaire zwendelaar die net als zwarthandelaren in de oorlog misbruik gemaakt heeft van een noodsituatie. Hij heeft de Nederlandse belastingbetaler grandioos opgelicht met een fake-verhaal dat hij het zogenaamd belangeloos deed. Wat mij betreft: in de cel met die gast.

4 Reacties
Zapata
Zapata31 mei 2021 - 15:46

Die van Lienden is de volgende berekenende sociopaat. Alles wat hij heeft gedaan tot nu toe, alle acties, opzoeken van de media, zogenaamde vernieuwende of moraliserende standpunten, alles is er op gericht geweest om te werken in het voordeel van die van Lienden. Dit is wel een heel walgelijk opzetje geweest. Onder het mom van liefdadigheid en het helpen van de zorg de facto waardeloze troep leveren en de centen proberen weg te sluizen naar iets wat niet te controleren is. Walgelijk sujet. Ik hou niet van schelden maar als er iemand over de eigenschappen van een rat beschikt dan is dat van Lienden wel.

Pater
Pater31 mei 2021 - 16:12

Dat zou toch bedrog moeten zijn? Wat een enorme lul is dat. Geld terugbetalen vind ik nog beter dan de cel. Hoewel, een combinatie ...

Mini2
Mini231 mei 2021 - 18:07

'Hij heeft de Nederlandse belastingbetaler grandioos opgelicht met een fake-verhaal dat hij het zogenaamd belangeloos deed.' Opgelicht nog wel? De NL belastingbetaler maakt de keuze om via zijn bedrijf die spullen te kopen niet, dat doe de overheid nog altijd zelf. De beste man heeft *niets* strafbaars gedaan, maar hij had wel gewoon transparant moeten zijn.

Joe Speedboot
Joe Speedboot31 mei 2021 - 18:56

'De NL belastingbetaler maakt de keuze om via zijn bedrijf die spullen te kopen' Flauwekul. Zou Van Lienden voorafgaand aan de deal open en eerlijk zijn geweest over zijn beloning dan had die belastingbetaler hem er gewoon uitgeschopt.

Mini2
Mini231 mei 2021 - 15:23

Ik kan niet eens boos zijn op die jongen, wél op Hugo de Schoenen.

1 Reactie
Zapata
Zapata31 mei 2021 - 16:37

Oh ik wel want de mooie jongen deed dit onder het mom van liefdadigheid maar wist al dat hij er grof aan ging verdienen. En probeerde dan ook nog eens te verdoezelen hoeveel hij in zijn zakken had gestoken. Terwijl op dat moment zorg medewerkers waar de mondkapjes voor waren knokten voor het leven van mensen die ziek waren. Dezelfde zorg medewerkers die de belastingcentjes moeten betalen voor de woekerwinsten van de mooie jongen van Lienden.

Piet Helmons
Piet Helmons31 mei 2021 - 15:07

Giro 555 zou een mooie besteding zijn voor deze woeker winst.

2 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman31 mei 2021 - 17:40

Yes! Plus een taakstraf.

Mini2
Mini231 mei 2021 - 18:08

@Mark Gelukkig gaat u daar niet over.

EricDonkaew
EricDonkaew31 mei 2021 - 15:00

Zijn partner Damme zegt een groot deel van het geld ‘aan te wenden voor nieuwe sociale, duurzame en innovatieve projecten’. ----------------------------------------------------- Ach welja joh. Een beetje GroenLinkserig lopen doen en dan is iedereen al snel weer tevreden.

Joop den Uil
Joop den Uil31 mei 2021 - 14:23

Dat moet indertijd behoorlijk schrikken voor sywert zijn geweest toen Van Dissel zei dat mondkapjes helemaal niet nodig waren ... daar zat hij met zijn voorraad wc-papier-met-elastiekje .. gelukkig sprong partijgenoot Hugo hem bij en zei dat het wel hielp tegen de besmetting. Vraagje: op mondkapjes zit 0% BTW (medisch), dus hoefde de geheimzinnige BV ook geen BTW af te dragen. Maar: later bleek dat ze afgekeurd werden als mondkapje dus was het gewoon wc-p....stiekje dus weer wel BTW plichtig. Over een aankoopbedrag van een miljard moet hij dus nog ff 200 M afdragen. Of is partijgenoot Wopke daarover aan het bestuderen. Ook: voor een aankoopbedrag van 1 miljard heb je toch wel een (bank-) garantie nodig. Me dunkt dat voor een onbekende ondernemer (heer SvL) er wel wat nauwkeuriger garantie geeist zou worden ... of sprong coalitiegenoot Zalm hem te hulp ? Vragen vragen vragen ... eertijds bij de FNV hadden ze er wel een -bindend- antwoord op gehad. Nu wordt er meesmuilend gelachen achter een -wc-pap....stiekje ... Even adem inhouden jongens ... het stemvee is dit toch zo vergeten.

4 Reacties
Zapata
Zapata31 mei 2021 - 14:37

een miljard? https://nl.wikipedia.org/wiki/Miljard#:~:text=Een%20miljard%20is%20duizend%20miljoen,met%20het%20Nederlandse%20woord%20biljoen.

Joop den Uil
Joop den Uil31 mei 2021 - 16:18

Zapata, ja, een miljard kom ik in mijn berekeningen. SvL had samen met 2 compagnons een winst van 100 miljoen (zie eerdere berichten). Voor een altruistische instelling mag je 10% winst hebben dus de aankoop was 1 miljard. Nou jij weer want de overige opmerkingen zijn wel degelijk van belang ... voor mij / denk ik

Zapata
Zapata31 mei 2021 - 18:57

Nee Uil het ging om een order van iets meer dan 100 miljoen. Dus de omzet was 100 miljoen. Niet 1000 miljoen. Weet niet waar je de berekeningen vandaan hebt maar ze kloppen voor geen meter.

Klein zonnetje
Klein zonnetje31 mei 2021 - 18:59

@joop, het waren 40 miljoen mondkapjes voor 100 miljoen. Niet 1 miljard. En volgens mij betaal je geen btw over producten die je in China koopt (wel invoerrechten gok ik). Wel gok ik dat hij nog 26.9% dividendbelasting moet betalen, en het is mij onduidelijk of de vennootschapsbelasting er al af is. Een deel komt in ieder geval nog terug ;-)

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde31 mei 2021 - 14:19

'Hij zegt er wel direct bij dat de kans groot is dat hij het geld in eigen zak houdt als gevolg ‘van de huidige verwoestende mediastorm voor [mijn] professionele loopbaan’. ' Dat klinkt als een betrapte inbreker die schadevergoeding van de rechter eist omdat door alle publiciteit rondom het oppakken zijn goede naam is aangetast.

4 Reacties
Mini2
Mini231 mei 2021 - 15:24

Alleen is inbreken strafbaar, en wat Sywert heeft gedaan niet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot31 mei 2021 - 16:30

'Alleen is inbreken strafbaar, en wat Sywert heeft gedaan niet.' Hufterig gedrag is idd niet strafbaar. Zullen we ons dan voortaan allemaal maar als hufters gaan gedragen?

Mini2
Mini231 mei 2021 - 18:06

@Joe 'Zullen we ons dan voortaan allemaal maar als hufters gaan gedragen?' Hufterig gedrag is iets subjectiefs.

Joe Speedboot
Joe Speedboot31 mei 2021 - 18:59

'Hufterig gedrag is iets subjectiefs.' Er bestaan zoiets als algemene fatsoensnormen. Alhoewel er natuurlijk ook proleten bestaan..

Zwerfstein
Zwerfstein31 mei 2021 - 14:18

Mooi dat FTM dit heeft uitgezocht en ik heb verder niks met van Lienden. Enige wat ik in zijn verdediging kan zeggen is dat als je wat dieper gaat kijken in elk willekeurig bedrijf op de Zuidas je tot dit soort bevindingen komt.

Asega
Asega31 mei 2021 - 14:11

Toch gewoon slim gedaan denkt naar mijn inschatting 50 %van Nederland ....de helft die de ander niet als mens zien maar als prooi

7 Reacties
Zandb
Zandb31 mei 2021 - 14:41

Asega Gaat het er dan niet om wat u vindt?

Tony Bolloni
Tony Bolloni31 mei 2021 - 15:29

Zandb Vindt u ook nog iets?

Eric Minnens
Eric Minnens31 mei 2021 - 16:19

@Asega "Toch gewoon slim gedaan denkt naar mijn inschatting 50 %van Nederland" Ja hoor... Weliswaar niet 50% van alle inwoners van Nederland, maar wel: de paar lui die 50% van het kapitaal van Nederland bezitten.

Berend22
Berend2231 mei 2021 - 16:24

Als uw inschatting juist was leefden we in een 4de wereld land waar we elkaar de kop insloegen voor een stukje brood. Gelukkig komen er relatief weinig van dit soort ratten voor.

Joe Speedboot
Joe Speedboot31 mei 2021 - 16:36

'naar mijn inschatting 50 %van Nederland' Ik denk minder dan 10%. De meeste mensen deugen, slechts een paar procent is door en door verrot.

Zandb
Zandb1 jun. 2021 - 6:16

Toni Jazeker. Maar dat is in deze context niet van belang. Ik hoop dat even nadenken over wat Asega schrijft u ook tot die conclusie komt.

ton14024
ton140241 jun. 2021 - 16:04

B, slim gedaan of de kop in slaan? Nuance?