Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Omroepdebat in de Kamer

  •  
27-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
omroep_300.jpg
Parlement debatteert over ingreep in publieke omroep
Omroepfusies, verhoogde lidmaatschapsgelden, wat wel of niet te zien op de buis, internetsites. Als Den Haag zich kan bemoeien met wat – publieke – media mogen en doen dan laten de politici die kans niet voorbij gaan. Kijk live mee.
De NOS schrijft:
De Tweede Kamer debatteert vandaag over de bezuinigingen op de publieke omroep. De omroepen moeten 200 miljoen euro bezuinigen. Minister Van Bijsterveldt wil het aantal zendgemachtigden terugbrengen naar acht omroepen in 2016. Nu zijn dat er nog 21. De Wereldomroep wordt zwaar getroffen door de plannen van het kabinet en wordt met tweederde van het budget gekort. De Wereldomroep zendt daarom vandaag een speciale live-uitzending uit vanaf het Plein in Den Haag.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen27 jun. 2011 - 9:27

[Als Den Haag zich kan bemoeien met wat - publieke - media mogen en doen dan laten de politici die kans niet voorbij gaan.] Ik ben tegen overdreven overheidsbemoeienis. Maar in dit geval is bemoeienis natuurlijk volkomen terecht, kijk maar eens in de TV-gids van vandaag. Daar staan voor de 3 publieke netten gezamenlijk welgeteld 2 programma in die niet evengoed of beter door commercielen uitgezonden kunnen worden.

Soupkip
Soupkip27 jun. 2011 - 9:27

Lichaamstaal van Martin Bosma is pure cabaret! Wat een clown.

1 Reactie
strikeagain
strikeagain27 jun. 2011 - 9:27

het gaat dan ook niet om de lichaamstaal,maar om wat hij zegt

Yggdrasil
Yggdrasil27 jun. 2011 - 9:27

's-Ochtends luister ik altijd naar een regionale zender die zich beperkt tot muziek uit de jaren 60, 70, 80 en negentig. Vanaf een uur of twaalf switch ik naar Radio 2 waar ik meestal de rest van de dag naar luister. Nu hoor ik op Radio 2 een interview waarbij beweerd wordt dat de PVV zou eisen dat op Radio 2 het aandeel Nederlandstalige muziek met 35% dient te stijgen. Wat zijn dat voor Stasi-praktijken.?

3 Reacties
José
José27 jun. 2011 - 9:27

Tijdens de militaire dictatuur in Brazilië werd ook van overheidswege bepaald hoeveel procent van de muziek Braziliaans moest zijn.

strikeagain
strikeagain27 jun. 2011 - 9:27

wanneer werk je eigenlijk?

msj_meijerink
msj_meijerink27 jun. 2011 - 9:27

Mogen we helemaal niet meer zelf bepalen waarnaar wordt geluisterd? Die Bosman moet maar 'een piraatje' opzoeken om naar zijn genre te luisteren. Daartoe is genoeg 'levenslied' in de aether te vinden. Waarom wordt ook niet meteen 25% marsmuziek verlangd?