Joop

Omroep Brabant verwijdert logo’s vanwege bedreigingen

  •  
22-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
LIVE VERBINDING OMROEP BRABANT

© BREDA - Tijdens het duel NAC NEC had Omroep Brabant op een hoogwerker op P5 een TV camera staan die middels de SNG satteliet auto zorgde voor een liv verbinding. Toen de rellen uitbraken moe

De satelliet- en bedrijfswagens van Omroep Brabant rijden vanaf nu zonder logo’s rond. De regionale omroep heeft daartoe besloten vanwege aanhoudende bedreigingen. Vorige week stormden jongeren af op een auto met een cameraman en verslaggever die een item draaiden over een noodlottig ongeval in Helmond. Dat meldt het AD.
",,Wat al een tijd regelmatig gebeurt, is dat verslaggevers en cameramensen in bedreigende situaties naar de auto lopen om een veilige haven te zoeken. De auto is dat nu niet meer. Het klinkt overdreven, maar die is door de herkenbaarheid juist een soort schietschijf geworden. Dus kiezen we voor de veiligheid voor onze mensen”, bevestigt hoofdredacteur Renzo Veenstra."
Vorig jaar nam de NOS al een vergelijkbare stap , vanwege bedreigingen uit de hoek van corona-ontkenners en boze boeren.
Volgens Veenstra geeft Omroep Brabant 30.000 euro uit aan de beveiliging van medewerkers die te maken hebben met doodsbedreigingen en haatmail. “Verslaggevers worden zelfs privé lastiggevallen en bedreigd.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

 marcz
marcz22 nov. 2021 - 18:40

Internet maakt meer kapot dan je lief is! #fakenews

adriek
adriek22 nov. 2021 - 13:25

Er zijn ongeveer vijfentwintigduizend BOA's in Nederland. Zouden die ook iets anders kunnen dan parkeerbonnen uitschrijven en fietsers die op de stoep rijden aanspreken?

3 Reacties
AlexanderVolken
AlexanderVolken22 nov. 2021 - 14:29

Er zijn ongeveer 11 miljoen automobilisten en 16 miljoen fietsers in Nederland. Zouden die ook iets anders kunnen doen dan foutparkeren en op de stoep rijden?

adriek
adriek22 nov. 2021 - 16:26

Kwestie van prioriteiten Alex. Een foutparkeerder (in verreweg de meeste gevallen iemand die geen 'parkeerbelasting' betaald) doet weinig kwaad, iemand die over de stoep fietst en een beetje oppast ook niet. Belastingontduiking is goed in een kapitalistische maatschappij, fietsregels neemt niemand serieus (weleens een fietser een hand zien uitsteken recent?) Een idioot die een journalist of een cameraploeg het werken belet veroorzaakt onmetelijke maatschappelijke schade. Onze maatschappij draait op informatie en 'de media' zijn daar een essentieel onderdeel van.

AlexanderVolken
AlexanderVolken22 nov. 2021 - 18:05

Ik bedoelde dat de boa’s niet alleen bezig zijn met parkeerders en fietsers. Ze zijn bezig met veel verschillende situaties waarin burgers menen dat ze zich niet aan de regels hoeven te houden die we met elkaar hebben afgesproken. Het is triest dat daar 25.000 man voor nodig is, maar dat is vooral zo omdat er mensen zijn die denken dat ze ‘hier weinig kwaad mee doen’. Het is treurig dat journalisten en anderen bedreigd en belaagd worden. Dat lijkt me een voor de politie. Helaas is dit gedrag mede het gevolg van mensen die menen te moeten polariseren, afgeven op journalistiek , wetenschap en rechterlijke macht en openlijk anderen bedreigen op het moment dat ze van mening verschillen.

Arthur Mastenbroek
Arthur Mastenbroek22 nov. 2021 - 12:45

De vanwege bedreigingen door de NOS en ook andere pers eerder al vergelijkbaar genomen voorzorgsmaatregelen zullen zijn gebaseerd op een breder scala dan het hier zo beperkt genoemde aantal. Om volledig te zijn gaar het dus inderdaad om extremistische corona-ontkenners en extremistische boze boeren, wat hen niet allemaal over een kam scheert, maar ook die uit de hoek van allerlei rellende jeugdgroepen, en milieu-, rechts-, en milieus-extremisten.

5 Reacties
watcher3
watcher322 nov. 2021 - 14:30

arthur, je loopt te liegen. Milieuactivisten hebben hier niet mee te maken.

FonsRietdijk
FonsRietdijk22 nov. 2021 - 15:21

@ watcher, Arthur heeft helemaal gelijk. Dat weet je vast wel, maar het past waarschijnlijk niet in je straatje.

gravin2
gravin222 nov. 2021 - 16:04

@watcher, das knap! u kent blijkbaar alle milieuactivisten?

watcher3
watcher322 nov. 2021 - 18:47

zo hey, 3 lieden die beweren dat klimaatactivisten van hetzelfde soort zijn als de huidige golf relschoppers...

Paul250371
Paul25037123 nov. 2021 - 12:43

watcher Dat is wat vilein rechts doet.