Joop

Omikron veroorzaakt 'ongewone bijwerking' bij kinderen

  •  
08-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2404 keer bekeken
  •  
coronavirus pandemic in Israel:morbidity is rising among children

© epa09446067 Medical staff takes a sample from an Israeli child at a coronavirus test and drive complex in Jerusalem, 03 September 2021. As number of Covid-19 infections among children up to t

Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie vermoedt dat de nieuwe Omikron-coronavariant niet gevaarlijker is dan voorganger Delta, lijkt die vooral onder jonge kinderen wel een bijwerking te hebben. Zo’n 15 procent van kinderen besmet met Omikron heeft last van een ‘ ongewone huiduitslag ’. Dat ontdekte de Londense arts David Lloyd.
Lloyd merkte bij zijn patiënten op dat de symptomen van Omikron afweken van die van eerdere covid-varianten. Behalve de huiduitslag, lijkt Omikron ook vermoeidheid, hoofdpijnen en een verminderde eetlust te veroorzaken.
Uit wat nu bekend is over Omikron, kan voorzichtig worden opgemaakt dat die in elk geval niet dodelijker is dan Delta en zelfs wat milder is. Wel lijkt de nieuwe variant besmettelijker te zijn. De Britse gezondheidsraad vermoedt dat binnen enkele weken Omikron de dominante variant is in Groot-Brittannië.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 dec. 2021 - 19:29

Wie weet wat dit op de langere termijn met kinderen doet.

3 Reacties
vdbemt
vdbemt9 dec. 2021 - 3:05

Zo kun je alles wat nieuw is beangstigend maken..Sprinkhanen zijn onlangs als voedsel geaccepteerd. Wie weet wat dat op lange termijn met kinderen doet. Straks kan je dochter niet meer zwanger worden. Hop een nieuw complot.. Mijn naam is wappie.

A. K2
A. K29 dec. 2021 - 9:53

Haal je snoep in huis? Geef je jouw kinderen met regelmaat koekjes? Suiker, chips, patat, snacks? Daarvan weet je nu al dat het op termijn de kinderen geen goed doet, toch doe het het. Natuurlijk is het spannend om hiervoor te vaccineren, het is wel goed om je te bedenken dat ieder kind tot 10 jaar12 vaccins toegediend krijgt, meer dan 95% van de ouders doen hier al decennia aan mee. Vaccins houden ons al lang veilig en in leven, anders waren wij echt niet met 7 miljard op deze aardkloot. Eigenlijk is het voor de aarde beter om helemaal niet te vaccineren, wie is de vrijwilliger en verlaat ons het eerst?

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 dec. 2021 - 10:11

In tijden van crisis is even wachten met kinderen krijgen zo gek nog niet.

ton14024
ton140248 dec. 2021 - 12:00

Zo´n ´ongewone huiduitslag´ maak afstand houden een stuk makkelijker. En dan is Omikron ook nog milder? Twee doorslaggevende eigenschappen die met een beetje, oeps daar is ie, ´intelligente´ aanpak de omslag kunnen betekenen.

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr8 dec. 2021 - 13:36

De milde symptomen zijn uitsluitend milde verkoudheidssymptomen. Niet mild in de zin van cytokinestorm. Dat laatste gebeurt hoe dan ook wel ook zonder merkbare verkoudheid. Dat moet ongerust maken! De 60 keer maal zo grote besmettelijkheid, na een maand de ernstige gevolgen…..

Rick Hofland
Rick Hofland8 dec. 2021 - 11:31

Zo lang het ziekteverloop niet ernstiger is dan lijkt mij hoe besmettelijker des te beter. In het beste geval wordt er een variant zo erg besmettelijk dat iedereen het 4 a 5 keer per jaar krijgt, dan hebben we snel allemaal een natuurlijke weerstand tegen dit virus.

6 Reacties
Rick Hofland
Rick Hofland8 dec. 2021 - 11:34

Vaccinatie en voor nu het beste wat we hebben, maar het zou toch wel fijn zijn als we daar op een bepaald moment van af kunnen en de enige manier lijkt mij een extreem besmettelijke variant waardoor het virus vanzelf een gangbare ziekte wordt waar de ziekenhuizen niet mee overvol komen te liggen.

Sonic2
Sonic28 dec. 2021 - 15:35

Op een gegeven moment gaat het tot dezelfde druk op de zorg zorgen. Had je met Delta 20.000 besmettingen( ik doe het even officieel) voor 300 ziekenhuisopnames nodig. Dan is dat met Omikrom nu met 40.000 zo. Het kan wel eens in januari een totale lockdown worden. Wat je denk ik ook niet moet willen. We moeten het nu ook wat rond laten gaan. Op een gecontroleerde manier. Indammen is met Omikrom helemaal onmogelijk. Ik verwacht dat het echt al overal is. Die stijging van het percentage positieve komt volgens mij ook al door Omikrom. Zal me niet verbazen dat het nu heel snel gaat. Voor nieuw jaar hier al de dominante variant? Zoals wel vaker lopen we achter de feiten aan.

Me, myself and I2
Me, myself and I28 dec. 2021 - 15:38

@rick Het beste wat we op dit moment hebben is je eigen afweersysteem. De eervolle tweede plaats wordt ingenomen door vaccinatie en dan met name voor diegenen waarbij het afweersysteem onvoldoende is. Even nadenken voordat je reclame maakt voor de farmaceutische industrie.

watcher3
watcher38 dec. 2021 - 16:02

@me Het beste wat we hebben is het vaccin. Hoe je afweersysteem reageert kom je pas te weten als je corona krijgt. Verder is het een volstrekt asociale instelling. https://www.iamzero.nl/archives/2021/11/21/handboek-voor-ontkenners Hoofdstuk IV, punt 2.

JanB2
JanB29 dec. 2021 - 2:43

"Zo lang het ziekteverloop niet ernstiger is dan lijkt mij hoe besmettelijker des te beter" Nee, zoiets leidt namelijk in no time tot een zorginfarct en code zwart. Met de deltavariant lijken de zorg én de samenleving die op die zorg is aangewezen nu langs de rand van de afgrond te gaan. Een omicron variant met een fiks hogere besmettelijkheid zou dwars door die situatie heen breken en de zaak al vrij snel een flinke duw de afgrond in geven wanneer het ziektebeeld even ernstig zou zijn als bij de deltavariant. Alleen wanneer de omicron variant een doorgaans zeer mild ziektebeeld zou veroorzaken (en betrouwbare kennis daaromtrent ontbreekt momenteel) zou je vlieger opgaan. Voorlopig kunnen we, met gebrek aan voldoende informatie, alleen op safe spelen.

Me, myself and I2
Me, myself and I29 dec. 2021 - 9:20

@watcher Even nadenken. 70% tot 80% van wordt überhaupt niet ernstig ziek van Corona. Het beste wat we hebben tegen corona is daarom gewoon ons eigen afweersysteem. Het vaccin heb je in principe alleen nodig voor die 20% tot 30% die dat wel worden. Daarom is het vaccin een eervolle tweede. Om die mensen te beschermen waarbij het eigen afweersysteem onvoldoende is. Dit geldt bijvoorbeeld niet voor een ziekte als pokken. Daar liggen de verhoudingen geheel anders en was het vaccin inderdaad de oplossing van het probleem. Er gingen heel veel mensen dood aan pokken. Het pokkenvirus liet vernietiging ook toe, in tegenstelling tot corona.

Gerygrr
Gerygrr8 dec. 2021 - 11:25

Gisteravond was te zien in Op 1 dat kinderen ziek konden worden een maand na de coronabesmetting. Dat was al zo, zoals ik zelf ook heb ondervonden. Bij kinderen heet de aandoening Mis-c. Een cytokinestorm, dus reactie in het immuunsysteem. Nu treedt dit zo te lezen nog vaker op door de besmetting met omikron. Samenvattend: we laten kinderen vrij van alle maatregelen. Het virus muteert in één aidspatiënt en leert daar om het immuunsysteem te ontwijken. En nu dus dit resultaat. Wachten met maatregelen gericht op de kinderen is onverantwoord. Het inzetten op groepsimmuniteit bij kinderen laat omikron ontstaan en nu?

11 Reacties
Peter Stans
Peter Stans8 dec. 2021 - 12:13

En nu? Vaccineren, boosteren. Vaccinaties aanpassen. Ook bij kinderen dus. Ofwel, alles doen wat als medische wetenschap in de mars ligt. Niet alleen hier, maar zeker ook in de arme landen.,

Gerygrr
Gerygrr8 dec. 2021 - 13:33

Peter, dat wordt tegengewerkt! Ik zou zeggen, massaal klassikaal sneltesten. Niet alleen snottebellen, iedereen. Niet thuis! Alle leeftijden en positieve testen volgen.

Gerygrr
Gerygrr8 dec. 2021 - 13:53

Nieuws: https://www.theguardian.com/world/2021/dec/07/scientists-find-stealth-version-of-omicron-not-identifiable-with-pcr-test-covid-variant De R is daarbij 2!

Gerygrr
Gerygrr8 dec. 2021 - 15:19

Een link over het onderzoek naar Mis-c. https://www.lumc.nl/over-het-lumc/nieuws/2021/juni/covid-kids-blijft-doorgaan/

Minoes&tuin
Minoes&tuin8 dec. 2021 - 18:23

Dat was met bijvoorbeeld de Britse variant ook al zo! Mijn kleindochter kreeg meteen met de infectie superrode vlekken op haar voeten, tussen haar tenen en vingers, haar vingers en tenen gingen vervellen zoals bij roodvonk. Niet een paar lichte velletjes maar van die dikke witte stukken huid die loslieten. Ik heb dat nergens kunnen terugvinden bij covid.

JanB2
JanB29 dec. 2021 - 2:46

@ Grijsje Je hebt gelijk.

JanB2
JanB29 dec. 2021 - 2:52

@ Minoes Dat Covid-19 ook rare huidaandoeningen op rare plaatsen geeft is al wat langer bekend. Covid tenen zijn een bekend verschijnsel.

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 dec. 2021 - 9:44

JanB Bedankt voor je antwoord. Maar ik heb deze verschijnselen niet kunnen vinden, wel andere! Vandaar mijn bevreemding.

Gerygrr
Gerygrr9 dec. 2021 - 10:43

Minoes, Ik heb zitten mailen, bellen gesproken met huisartsen…. Tevergeefs, het wegbezuinigde systeem houdt signalering van alle vreemde symptomen tegen! Ik heb het doorstaan, de cytokinestorm dus in maart 2020. Het verhaal identiek als de ontdekking bij kinderen van Mis-C. Na een maand ongeveer beginnen de ergere gevolgen, misselijkheid diarree, niet kunnen eten…. Dan door de organen en hersenen, hart.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 dec. 2021 - 20:22

@Minoes een artikel over "JanB's covid tenen" l bekend sinds 2020. Met een onsmakelijk plaatje. https://www.smithsonianmag.com/smart-news/powerful-immune-system-response-may-be-behind-covid-toes-180978849/

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 dec. 2021 - 10:26

[mailen, bellen, gesproken met huisartsen….]. Niet doen, huisartsen hebben het al druk genoeg .....