Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Frankrijk krijgt internationale hulp in strijd tegen toenemende bosbranden

'Oorlog tegen het vuur' vereist Europese aanpak
Joop

OMG! Russische priester hakt met kruisbeeld in op Oekraïense priester

  •  
30-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2270 keer bekeken
  •  

Tijdens de begrafenis van een militair in Oekraïne is een Russische priester naar voren gestormd om een Oekraïense priester die de plechtigheid leidde aan te vallen. De Rus trachtte naar verluidt eerst de ketting met een kruis van de priester af te rukken en sloeg vervolgens met een kruisbeeld in op de collega-geestelijke. Het bizarre incident vond plaats in het midden van Oekraïne op 22 juli. De Rus zou losgegaan zijn nadat de Oekraïense geestelijke had opgemerkt dat de Russisch Orthodoxe kerk de Russische bezetters helpt. De leider van de Russisch Orthodoxe kerk in Moskou is een steunpilaar van Poetin en heeft de invasie zijn zegen gegeven.

Militairen hebben de agressieve priester overmeesterd waarna de begrafenisplechtigheid werd hervat.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

omaoeverloos
omaoeverloos1 aug. 2022 - 9:27

Wat kun je anders verwachten van de aanhangers van de veroordeelde crimineel Jezus C. uit N.

1 Reactie
Déjà vu
Déjà vu2 aug. 2022 - 23:03

Welke criminele activiteiten heeft de beste man ontplooid?

Beisser
Beisser31 jul. 2022 - 14:00

Je lah je kriput sèh

Vervatte
Vervatte31 jul. 2022 - 11:33

Eens kijken hoe men dit weer gaat duiden... zal wel weer symbool staan voor, uitwerking van, schuld van, tendens, terwijl het volgens mij gewoon een opvliegend baasje is.

Norsemen
Norsemen31 jul. 2022 - 10:14

Een gelovige probeert een andere gelovige de hersenen in te slaan. Dat is de kern van religie.

2 Reacties
Beisser
Beisser31 jul. 2022 - 13:58

Beter: anderSgelovige. Voor de eigen groep zijn ze de (schijnheilige) liefde zelve. Religie is het ultieme wij-zijdenken en de ultieme onverdraagzaamheid. Immoreel.

Zandb
Zandb1 aug. 2022 - 10:55

Norsemen Alsof ongelovigen een beter soort mens is.

Volrin
Volrin31 jul. 2022 - 10:02

Mooi toch die éénheid en liefde in Christus....

Effie2
Effie231 jul. 2022 - 8:28

'Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen'. Hooggeplaatste zeer geleerde conservatieve dodeletterverkondigers lijken zich door de eeuwen heen niet aangesproken te hebben gevoeld met wat de Profeet Jezus in Zijn tijd gepredikt zou hebben. Zoals het heb uw vijanden lief en gij zult niet doden. Die orthodoxe priester, die grof geweld blijkbaar als middel ziet om zijn bekrompen doel te bereiken, is daarin bepaald geen uitzondering. 'Want de kerk is mensenwerk'. Helaas. Ze heeft de door hel en verdoemenis preken verkregen macht systematisch misbruikt, op basis van het recht van de sterkste. En daarnaast heeft ze nog een absurde hoeveelheid materiële rijkdom verzameld. Naar zich toe getrokken wat moeder aarde de talloze wezens op aarde in bruikleen geeft om daar de noodzakelijke ervaring op te doen. Het mineralenrijk. Het plantenrijk. Het dierenrijk. Ervaring die nodig is om verder te kunnen evolueren. Leven na leven. Dogma's en inferieure denkbeelden, ook die van vooraanstaande economen, blokkeren de weg voor de stem uit het hart. Ze maken ons tot eng materialistische rasegoïsten die verruwing en verharding niet schuwen om hun uit vermeend eigenbelang ontstane doelen te bereiken. Doelen die ten koste gaan van het overige leven op onze planeet. Als we die blokkades blijven weigeren op te ruimen zal onze beschaving verder degenereren. En uiteindelijk verdwijnen. En het herstellend vermogen van moeder aarde zal daarin, steeds meer zichtbaar, een steeds grotere rol gaan spelen.

Pater
Pater30 jul. 2022 - 23:55

Leve de godsdienst!

Jopie666
Jopie66630 jul. 2022 - 20:15

Gewoon hem uitzetten naar Rusland. Hij mag van geluk spreken dat hij niet de kolf kreeg tegen zijn hoofd. De Russische orthodoxe kerk bestaat niet meer en sommigen kunnen dat niet verdragen. Rusland is onbeduidend aan het worden. De complete Russische orthodoxe kerk is in 2 kampen opgesplitst nu met dank aan Poetin.