Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM: Wilders heeft aangezet tot haat en discriminatie

  •  
08-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
198 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-03-08-om-18.35.25
Geert Wilders heeft aangezet tot haat en discriminatie. Dat staat te lezen in de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie (OM) die is ingezien door RTL Nieuws. Het OM heeft vier verschillende aanklachten voorbereid.
De zaak gaat om het ‘minder, minder, minder Marokkanen’ dat Wilders zijn volgelingen liet scanderen op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Dat spreekkoor ontstond nadat Wilders de zaal vroeg of zij ‘meer of minder Marokkenen’ wilden. Daarna concludeerde het enige PVV-lid: ‘Dan gaan we dat regelen’.
Daarmee heeft Wilders zich volgens het OM ‘opzettelijk beledigend uitgelaten’ en moedwillig aangezet tot haat tegen en/of discriminatie van mensen wegens hun afkomst. De maximale straf voor dergelijke vergrijpen is twee jaar cel.
Vrijdag 18 maart staat een regiezitting in de zaak tegen Wilders gepland. De zaak zelf wordt in oktober inhoudelijk behandeld in de rechtbank op Schiphol. Het vonnis wordt in december verwacht.
Afbeelding: screenshot YouTube
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.