Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

OM: Twitterende districtchef pleegde geen strafbaar feit

  •  
12-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dijksman_300_jpg_01.jpg
Een ambtenaar mag de PVV fascistisch noemen
Districtschef Gerda Dijksman van de politie Zuidwest-Drenthe pleegde geen strafbaar feit door te twitteren dat de PVV fascistisch is. Dat heeft het OM dinsdag bepaald.
Er is volgens het OM geen sprake van een belediging of smaad jegens de aangevers. Bij het OM kwamen in augustus vorig jaar drie aangiftes binnen tegen de districtchef omdat ze een tweet stuurde met de tekst: ‘politiek is nu goed wakker en buitelt over elkaar als het gaat om terechte zorg voor fascistische pvv’.
Het OM vindt de aantijging van smaad en belediging ongegrond omdat haar tweet zich richt tot een politieke groepering en niet op één of meer bepaalde personen. “Een belediging is een zeer persoonlijk delict”, aldus het OM en daar was hier geen sprake van.
Dijksman werd in februari uit haar functie ontheven vanwege een ander Twitterbericht. Over een voorval op eerste kerstdag waarbij twee doden vielen door een koolmonoxidevergiftiging twitterde ze “dat het vast om huiselijk geweld gaat”.

Meer over:

leven, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

BillDuin
BillDuin12 apr. 2011 - 13:39

Gelukkig maar.

FrenkMahon
FrenkMahon12 apr. 2011 - 13:39

Blijkt maar weer dat we in Nederland de waarheid mogen zeggen.

Sternenstaub
Sternenstaub12 apr. 2011 - 13:39

Uiteraard is dat geen strafbaar feit, anders konden we de democratische rechtsstaat wel meteen opdoeken. Wanneer rechters naar de bekende weg wordt gevraagd, dan schrijven we Nederland anno 2011, en zitten middenin een ideële burgeroorlog, waarin onderbuikfiguren en andere idioten hun wil aan de meerderheid willen opleggen door de democratische rechtsstaat op allerlei wijzen te ondermijnen, anders lukt het ze immers niet om die meerderheid te onderwerpen. Dat moeten we dus niet laten gebeuren.

sjaakie2
sjaakie212 apr. 2011 - 13:39

Waarom mag zij de pvv niet fascistisch noemen. Ik dacht dat er Nederland zoiets gold als vrijheid van meningsuiting, maar kennelijk geld die in dit soort gevallen alleen voor pvv sympathiasanten.

Ginerted
Ginerted12 apr. 2011 - 13:39

Het gaat hier om het OM die vindt dat je het woord fascistisch e.a. mag gebruiken om een politieke of religieuze beweging te kenschetsen. Maar zoals een andere zaak bewijst zijn sommige rechters daar nog niet uit.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa12 apr. 2011 - 13:39

Het is niet makkelijk om zomaar een Districtchef te worden, laat staan dat je ook een vrouw bent, ja! in Nederland. Mevrouw Dijksman! ik hou van u als mensen, ja zomaar.

JustMatthias
JustMatthias12 apr. 2011 - 13:39

Dat is wat GW wil dacht ik 'vrijheid van meningsuiting'?

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen12 apr. 2011 - 13:39

Wat een laffe argumentatie van het OM "Een belediging is een zeer persoonlijk delict", aldus het OM en daar was hier geen sprake van." Ze hadden natuulijk moet zeggen dat je kunt beledigen door foutief te labelen, niet door juist te labelen. Daar kunnen mensen boos over worden, maar niet beledigd zijn. Dat zou de argumentatie moeten zijn om niet te vervolgen. Laf.

JoopSchouten
JoopSchouten12 apr. 2011 - 13:39

'...omdat haar tweet zich richt tot EEN POLITIEKE GROEPERING en niet op ÉÉN of meer BEPAALDE PERSONEN...'. De feiten liggen anders. De Gedoger kan echter niets zeggen over zijn dictatorschap. ... Een deel van zijn verblinde volgelingen zijn OVERIGENS al bezig met een 'Virtueel Tahrirplein' om ZIJN partij te 'democratischer' te maken... http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1874156/2011/04/12/Virtueel-Tahrirplein-moet-PVV-democratischer-maken.dhtml

2 Reacties
BillDuin
BillDuin12 apr. 2011 - 13:39

De feiten liggen anders. =================================== Hoe liggen die dan?

Bobby Byrd
Bobby Byrd12 apr. 2011 - 13:39

een virtueel Tahrir-plein... Mensenkinderen... De totale stupiditeit van zo'n idee alleen al. Je zou er toch de haren van uit je kop willen trekken! Of met je kop tegen de muur slaan! Of op zijn minst je kop in het zand willen steken...

Bobby Byrd
Bobby Byrd12 apr. 2011 - 13:39

Typische PVV-zelfoverschatting weer. Echt om te kotsen is dit. Hoe haal je het in je hoofd om de situatie van de Egyptenaren, die jaren onder een dictatuur hebben geleefd compleet met staatsveiligheidsdienst, verdwijningen, martelingen etc. te vergelijken met eigen gezapige leventje en je flutproblemen! Een oprechte revolutie van het volk, waar menig egyptenaar (dodelijke) klappen voor heeft opgelopen om hem waar te maken. Nu een klap geperverteerd en besmeurd met PVV-eigenbelang-poep. Hebben deze mensen geen grenzen? Hebben ze geen geweten? Geen menselijkheid? Geen besef van de grootte der dingen? Waar zit je dan met je hoofd? Totaal respectloos en van alle realiteitszin verdwaald. Donder toch aub op en zet het normale deel van Nederland niet langer voor schut met je zelfmedelijderige kattegejank. Walgelijke welvaartsstaat met welvaartsproblemen. Wat een verwende blagen. Bah.

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub12 apr. 2011 - 13:39

Met je ongeleid projectiel-achtige tirade zet je jezelf eerder voor schut.

[verwijderd]
[verwijderd]12 apr. 2011 - 13:39

Deze dame heeft een andere fout gemaakt die haar fataal is geworden. Deze dame meende na een tragisch dodelijk ongeval van twee jonge mensen met koolmonoxyde in hun slaapkamer , dat dit typisch een geval was van huiselijk geweld te moeten twitteren. Voordat er ook maar enige onderzoek was verricht. Dat was de enorme plens die de emmer liet overlopen. Al het andere was van ondergeschikt belang. Het maakte haar compleet ongeschikt voor hun functie. Met daarbij de ongecontrolleerde uitspraken over de PVV en slecht functioneren in het algemeen. Was dat voldoende om haar van haar functie te ontheffen. Ongeschikt..Ja.

1 Reactie
Harmen2
Harmen212 apr. 2011 - 13:39

Ach....we leven toch in een hyperige maatschappij, doe deze ook maar.

[verwijderd]
[verwijderd]12 apr. 2011 - 13:39

Ik denk dat rechter hier voorbij gaat aan betekenis 'fascistisch'. Aantijging 'fascistisch' slaat nergens op. Ik hoop dat de PVV als rechtspersoon alsnog aangifte doet vanwege haatzaaien en groepsbelediging.

1 Reactie
Voice
Voice12 apr. 2011 - 13:39

U snapt het denk ik niet! U moet blij zijn met deze uitspraak, omdat dit Wilders zijn zaak goed doet. Je mag dus een groep fascistisch vinden omdat het hier niet om een individu gaat. M.a.w de Islam mag fascistisch genoemd worden omdat het hier een groep betreft. Op dit punt zou Wilders vrij gesproken moeten worden met deze uitspraak. Zo niet, dan is de uitspraak van mevrouw ook in strijd met en kan zij ook veroordeelt worden. Een uitspraak geldt nooit voor 1 case maar voor alle andere casus die hierna erop volgen met een zelfde strekking.

Florian2
Florian212 apr. 2011 - 13:39

Strafbaar? Ik vind het vooral getuigen van weinig intelligentie door geen rekening te houden met je positie als korpschef als je lekker zit te twitteren thuis. Een korpschef hoort neutraal te zijn en boven de politiek te staan in het dagelijkse leven. Dit was boven alles bijzonder onprofessioneel gedrag....niet meer en niet minder: wat deze tante vind van de PVV of domino D-day....niet interessant wat mij betreft.

1 Reactie
Janssen3
Janssen312 apr. 2011 - 13:39

Klopt, daar ging het om. Sterker nog, ik kan het me niet meer herinneren dat deze mevrouw voor de rechtbank moest komen. Het lijkt er meer op dat ze hier van gekkigheid niet meer weten hoe ze hun eigen gelijk moeten halen.

[verwijderd]
[verwijderd]12 apr. 2011 - 13:39

De grote dame, heeft toch al het onderspit moeten delven. Mede door de felle kritiek van de PVV was de grond al aardig heet onder haar voeten. Na de blamage van "huiselijk" geweld werd ze op een prettige manier verwijderd. Duidelijk, een schip ( grote dame) op het strand is een baken in zee. Is ook voor iedereen duidelijk. In dergelijke functies in neutraliteit uit hoofde een must. Deze "grote dame" heeft ook voor de Pvda in de kamer gezeten, ook daar heeft de fractie haar bijna met pek en veren uitgezwaaid. geschikt nee ongeschikt ja

1 Reactie
Bobby Byrd
Bobby Byrd12 apr. 2011 - 13:39

Hey Brombeer wat wil je nou eigenlijk met dat 'grote dame' dit en 'grote dame' dat? Bij de vorige artikelen over deze mevrouw viel me dat ook al op. Toen regende het ook al "grote dames" in jouw posts. Wat maakt het nou uit dat het hier om een vrouw gaat? Als het een man was geweest was het dan " grote meneer" of iets dergelijks geworden? Begrijp het niet helemaal.

[verwijderd]
[verwijderd]12 apr. 2011 - 13:39

Ik stel voor om 'beledigen' helemaal te schrappen uit strafrecht -onzinnig en onhoudbaar artikel-, dan is deze rechterlijke uitspraak nog ergens goed voor.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil12 apr. 2011 - 13:39

Het gaat hier helemaal ook niet om beledigen, de PVV fascistisch noemen is niet meer dan een feitelijke constatering. Ik bedoel maar iedereen weet inmiddels wel dat de PVV fascistisch is dus dat kun je nauwelijks een belediging noemen.