Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM start strafrechtelijk onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag The Voice

  •  
25-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
900 keer bekeken
  •  
ANP-369877719

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de aangiften die werden gedaan wegens grensoverschrijdend gedrag bij tv-programma The Voice. Dat meldt de Volkskrant maandag. 

Het OM heeft inmiddels vijf aangiften tegen vier personen onderzocht. Die geven genoeg aanleiding om een strafrechtelijk onderzoek te starten. De aangiftes zijn onder meer gedaan tegen coaches Ali B en Marco Borsato en tegen bandleider Jeroen Rietbergen. Volgens het OM is er ook nog een vierde persoon als verdachte aangemerkt. 

In het geval van Ali B kwam daar afgelopen weekend nog een aanklacht bij van zangeres Ellen ten Damme. Die zou gaan om een incident van acht jaar terug in Marokko rond de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan, het programma van AvroTros waaraan zij deelnam. Ten Damme heeft bij de politie inmiddels een verklaring afgelegd. 

De aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice zongen al langere tijd rond. In het YouTube-programma BOOS trok presentator Tim Hoffman na lang, grondig onderzoek, uiteindelijk de beerput open. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.