Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM staakt civiel onderzoek naar besteding donaties Viruswaarheid

  •  
14-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
199 keer bekeken
  •  
Actievoerders Nederland in Verzet 'herdenken koffieslag'

© AMSTERDAM - Willem Engel is samen met demonstranten onderweg van het Oosterpark naar het Museumplein tijdens een actie van Nederland in Verzet. De actiegroep protesteert tegen het coronabelei

Het Openbaar Ministerie constateert dat er geen aanleiding meer is een onderzoek naar onregelmatigheden bij Viruswaarheid, de stichting van corona-ontkenner Willem Engel, voort te zetten. Justitie kwam in actie nadat gebleken was dat Engel zich 50.000 euro, afkomstig uit donaties, toegeëigend had. De leider van de viruswaanzinnigen verklaarde daarop dat het ging om een lening. Het OM stelt dat de lening inmiddels is terugbetaald en dat er geen reden is om aan te nemen dat de giften van donateurs onrechtmatig gebruikt worden.
Het AD meldt :
"Het belang van het inlichtingenverzoek was de bescherming van de donateurs, zegt het OM. Daarom voerde het naar eigen zeggen een civiel onderzoek uit naar de twee stichtingen, te weten Stichting Viruswaarheid.nl en de inmiddels opgeheven Stichting Viruswaarheid. ‘Er zijn diverse vragen gesteld aan de stichting waarbij volledige medewerking is verleend’, luidt het in een persbericht. Op grond van het Burgerlijk Wetboek heeft het OM een civiele toezichtstaak op rechtspersonen in het algemeen en op stichtingen in het bijzonder. Het OM kan, bij ontstane twijfel daarover, een onderzoek instellen naar of de aanwezige middelen wel conform de statuten van een stichting worden besteed."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.