Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

OM opent jacht op illegale hennepteelt

  •  
23-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cannabis300.jpg
Voorbereidingshandelingen voor illegale hennepteelt worden strafbaar door nieuwe Opiumwet
De politie, justitie en gemeenten gaan actief strijden tegen growshops die betrokken zijn bij de voorbereiding van de illegale hennepteelt. Aanleiding is een wijziging van de Opiumwet per 1 maart. Dit schrijft de Volkskrant.
Overtreders van de nieuwe Opiumwet kunnen een maximale gevangenisstraf van drie jaar en een geldboete van 81.000 euro tegemoet zien.
Cc-foto: Drome

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

johanw2
johanw223 feb. 2015 - 20:35

Och, tuincentra en doe het zelf zaken springen wel in het gat. En kwekers hebben ook lampen nodig, die zijn wel ergens te bestellen. Het grootste probleem wordt denk ik om aan luchtfilters te komen als particulier.

Armagaddon
Armagaddon23 feb. 2015 - 20:35

>> Zo dan kan Opstelten zijn weldoordachte en overwogen Wietwet ook mee het vuur in gooien.....smile

JoopSchouten2014
JoopSchouten201423 feb. 2015 - 20:35

Hier zullen de regeringsleiders een stevige borrel op hebben gedonken.

Brauswasser
Brauswasser23 feb. 2015 - 20:35

Taakstraf voor Enschedeër met 10 kilo softdrugs in huis. 120 uur schoffelen is gewoon te doen. Gewoon 1x pech en 10x gelukt, geeft een leuk schoffel-uurloon.

insignia
insignia23 feb. 2015 - 20:35

Ik vind dit net zo'n aktie als de jaarlijkse controle op fietsverlichting, langs de straat, op het fietspad, dat wel, terwijl de auomobielen met 80-90 langs rijden, zonder enig probleem. Door deze aktie wordt de prodktie steeds duurder en waarschijnlijk ook lucratiever. Maar de consumptie blijft vrij? Rare wereld.

meijerlahn
meijerlahn23 feb. 2015 - 20:35

Ja, ja, Opstelten weet van wanten. Na decennialange "oorlog tegen drug"s en miljarden euro's verspilling door politie en justitie verder, gaat nu alles goed komen. ;-)

Armagaddon
Armagaddon23 feb. 2015 - 20:35

>>> Terechte vraagtekens door aanmelding van politieke /Justitie ay zij de jacht gan openen, als zij nog niet eit begonnoen zouden zijn..?? Citaat: De politie, justitie en gemeenten >>> gaan actief strijden >>> Tja, die media geile politiek/overheid.met de handicap van niet voldoend IQ en EQ in evenwicht en geen voldoende visie....jammer, zelfde grap als de slimme meters, die een hulp voor inbrekers schijnt te zijn.....met een sarcastische smile...!!!

minten
minten23 feb. 2015 - 20:35

het lijkt wel of Opstelte belang heeft bij het weet gebeuren,het spul wordt met de dag duurder,waardoor ook de criminaliteit ook weer wat toe neemt,vraag en aanbod en concurrentie,echt VVD

sebas123321
sebas12332123 feb. 2015 - 20:35

Ik snap niet dat ze de growshops alleen aanpakken . De grote jongens zoals voeding fabrikanten zich nu achter de paprika en tomaten planten schuilen die zich altyd inzette voor het verheerlijken van kweken van wiet met hun voeding. http://www.canna.nl/nl/kweekcentrum/specialties/cannabis/ etc etc die gaan vrij uit het werkt namelijk zo je huurt een pand en je noemt het een growshop vervolgens neem je contact op met fabrikanten die hun spul gratis in je schappen laten zetten pas na verkoop komt de mannetjes in mooie pakken beland opmaken in de growshop en strijken ze hun deel op dat geld voor alle producten die er tekoop zijn alleen de shop eigenaar zegt er bij bij verkoop van spullen als je wiet klaar is kopen wij dat in of ze weten er zogenaamd wel iemand voor maar de lampen en voedings fabrikanten die zijn ontstaan door de hennepteelt die blijven bestaan en leveren gewoon door door middel . nu te zeggen we zijn landbouw goeder fabrikanten jaja die zetten miljarden per jaar om en betalen 47procent belasting voor de staatkas een mooi staaltje bla bla van de tweede kamer en PS wiet zaden koop je nog steeds online raar toch pak dan echt alles wat onder artikel 11a valt

HanvanderHorst1
HanvanderHorst123 feb. 2015 - 20:35

Het is kennelijk de bedoeling dat de laatste resten thuisteelt verdwijnen, zodat de hennepteelt in zijn totaliteit een monopolie wordt van de gevestigde misdaad. Je zou bijna banden tussen boven- en onderwereld vermoeden.

1 Reactie
marietjejansen
marietjejansen23 feb. 2015 - 20:35

Lijkt mij ook.

Jantje68
Jantje6823 feb. 2015 - 20:35

Is natuurlijk 40 jaar te laat. Ik hoop dat de leverancier altijd aansprakelijk wordt gesteld en zich niet kan verschuilen. Elke particulier die zo'n lamp koopt is verdacht. Wat moet je daar mee? Beste zou zijn als die lampen geoon verboden worden. Die kan niemand in een schuurtje na maken Verder alleen gereistreerde verkoop. Sowieso wordt iedereen al gefilmd bij tuin en doe hetzelf cntra omdat inbrekers daar ook hun spul kopen.

2 Reacties
Rootman
Rootman23 feb. 2015 - 20:35

Verbieden verbieden verbieden.... Maakt het zeer lucratief om in een magazijn een paar dozen weg te halen of om wat straatverlichting te demonteren. Moet ik nu ook mijn bouwlamp en anti- winterdip lamp wegdoen (beide forse metal halide lampen , uit een container). De nieuwere generatie LEDs (30 W, equivalent 200W/ stuk, mogen dan zeker ook niet meer? Dit soort spullen wordt dus nu 5x zoveel waard en de kleine (diefjes) en grote misdaad (mafia) kunnen met nog minder moeite nog meer geld maken.

PocoPoco
PocoPoco23 feb. 2015 - 20:35

"Elke particulier die zo'n lamp koopt is verdacht". Ja hoor .. omdat U daar verder geen weet van heeft, is het maar verdacht. Verder is het een gotspe dat dit soort dingen steeds illegaler worden, terwijl de rest van de wereld ontwaakt en het juist begint toe te staan.