Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM: hard bewijs tegen VVD'ers Van Rey en Offermans

  •  
21-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-VanRey300_01.jpg
Openbaar minister heeft opname van gesprek tussen de Roermondse wethouder en de kandidaat voor het burgemeesterschap van de stad ... Posities onhoudbaar
Het openbaar ministerie heeft hard bewijs dat VVD-senator en wethouder Jos van Rey heeft gelekt in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. Het OM Het Openbaar Ministerie beschikt over een opname van een afgeluisterd telefoongesprek tussen Van Rey en VVD-burgemeesterskandidaat Ricardo Offermanns, zo meldt NRC Handelsblad zondag.
In het opgenomen telefoongesprek speelt Van Rey twee vragen door die de sollicitatiecommissie Offermanns zou gaan stellen. Een van de vragen ging over veiligheid, een belangrijk VVD-thema. NRC:
De bandopname van het telefoongesprek is vrijdag door de rijksrecherche afgespeeld tijdens het horen van getuigen, onder wie fractievoorzitter Dre Peters. Die bevestigt dit tegenover NRC Handelsblad. Fractie dringt aan op terugtreden van Van Rey
Tijdens een gistermiddag gehouden vergadering van de Roermondse VVD-raadsfractie heeft Van Rey toegegeven dat hij Offermanns heeft gebeld tijdens de sollicitatieprocedure, melden fractiebronnen. De fractie heeft Van Rey gevraagd om hangende het onderzoek tijdelijk terug te treden als wethouder.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (34)

lembeck
lembeck21 okt. 2012 - 15:53

Terugtreden is wel het minste. Wordt hij ook nog vervolgd? Of worden zulke rijke lui niet vervolgd?

vriest
vriest21 okt. 2012 - 15:53

Boven een bepaald gewicht van de functie was corruptie niet meer vervolgbaar.Zo is het in belangrijke mate nu nog.

msj_meijerink
msj_meijerink21 okt. 2012 - 15:53

De onderkoning van Roermond moest natuurlijk eens van zijn voetstuk vallen. Al meer dan 20 jaar geleden werden vragen over zijn handel en wandel in het Roermondse door een tv-programma onder de loep genomen. Ik weet alleen niet meer welk programma dat was, maar ik weet wel dat daarin o.a. zijn auto ter sprake kwam. Die was veel groter dan waarin de premier mocht rijden. Toen al was hij omstreden.

jonh16144
jonh1614421 okt. 2012 - 15:53

Hehehe, al die mensen hier die doen alsof ze verrast zijn of verontwaardigd. Kom nou, zo gaat het, iedereen weet het en er gebeurt niks om het te veranderen, het wordt zelfs aangemoedigd. 'Vraag niet wat jij voor NL kan doen, vraag jezelf af hoe de samenleving jou kan dienen.' Dat is altijd al de mentaliteit geweest van deze zogenaamde 'self-made men'. Jeweetwel, diezelfde men die nu de grootste partij zijn. Dat zegt meer over ons als maatschappij dan over deze corrupte lui.

TheBigLebowski
TheBigLebowski21 okt. 2012 - 15:53

En de vvd blijft de man steunen. Uiteraard, old boys network al begonnen bij de ontgroening. Steun elkaar en spuug op de rest. Nu maar hopen dat de liberale beerput helemaal opengaat.

nachtwacht2
nachtwacht221 okt. 2012 - 15:53

`De kruik gaat zo lang te water tot het breekt ! jk

BasVV
BasVV21 okt. 2012 - 15:53

Elke sollicitant voor een burgemeesterschap krijgt vragen over veiligheid. Dit onderdeel zit namelijk in de portefeuille van de burgemeester. En aangezien de sollicitant van de VVD is zal hij waarschijnlijk ook een VVD standpunt hierover hebben ingenomen.

startmeop
startmeop21 okt. 2012 - 15:53

Ik heb zo'n gevoel, dat er binnenkort een fraude van links wordt gemeld. Zo gaan die dingen. Er komt in elk geval een verdachtmaking, zodat er voor de goegemeente een balans is. Dan wordt gezegd:" zie je wel, Fraude is overal, links en rechts. Het is een grote puinzooi." Dat deze manier van werken de stemming in het land niet beter maakt is van later zorg. Ik hoop dat ik hier van teveel fantasie getuig, maar ik ben bang dat ik een heel realistische fantasie heb.

eeweew
eeweew21 okt. 2012 - 15:53

Probeer je eens te bedenken hoe groot de publieke verontwaardiging zou zijn als dit zou gebeuren binnen een linkse partij. Je kunt je de voorpagina van de telegraaf wel voorstellen.

3 Reacties
bruces
bruces21 okt. 2012 - 15:53

Dit vind ik wel een opmerking onder jou niveau.

Jantje68
Jantje6821 okt. 2012 - 15:53

Hou toch op. Zo gaat dit overal bij elke burgemeestersbenoeming. De gemeente raad wil gewoon die of die al hebben en daar wordt naar toe beredeneerd in de profielschets. Bij burgemeestersbenoeming in de grote steden zijn de namen lang van te voren in de media al rond. Er is totaal geen sprake van een open sollicitatie.

Voice
Voice21 okt. 2012 - 15:53

Die zorgen wel, dat ze de zakken vullen en de zaak oplichten in semi- of publieke instellingen. Voor mij staat vast, dat het hele bestuurders kader, gewoon verrot is, van VVD, tot GL. Van commerciële bedrijven tot publieke of semi-publieke instellingen. Mensen vertrouwen politici, bestuurders en intellectuelen niet meer, die zingen toch alleen maar voor hun eigen parochie.

jaapvos
jaapvos21 okt. 2012 - 15:53

Hoe verrot kan een partijmentaliteit zijn !? Meneer Hooijmaker in Noord Holland en deze meneer zijn het voorbeeld van hoe de vvd' er 'in het leven staat'. En wij hebben net met zijn allen deze partij de grootste gemaakt terwijl de crisis waarin we met zijn allen zitten ook een morele is namelijk een bankencrisis en markje laat zijn jongens bij de banken die met onze miljarden alweer de bonussen aan het verzilveren zijn totaal ongemoeid !? Wij met zijn allen geven dit soort mensen de macht om hun verrotte mentaliteit te ontplooien misschien is dat onze mentaliteit ook wel .....

2 Reacties
trujac
trujac21 okt. 2012 - 15:53

Niet te vroeg juichen, volgende keer is er een PvdAer de klos of misschien een van jouw favorieten. Corruptie is van alle tijden en komt overal voor. Ieder mens is per slot van rekening in potentie een crimineel.

JanB2
JanB221 okt. 2012 - 15:53

en wij hebben net met zijn allen deze partij de grootste gemaakt Laat mij erbuiten.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso21 okt. 2012 - 15:53

toedeledokie.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten21 okt. 2012 - 15:53

: )

denmol
denmol21 okt. 2012 - 15:53

Hogere straf voor daders en meer sympathie voor de slachtoffers was toch een slogan van de VVD? Ik ben benieuwd naar hun reactie op deze bevindingen en of ze ook zo zullen handelen nu het,toevallig, een van hun prominenten betreft die nu schuldig lijkt te zijn aan het plegen van criminele handelingen.

1 Reactie
kalmpjes
kalmpjes21 okt. 2012 - 15:53

Geen probleem. De volledige kosten van de procedure op hem verhalen inclusief de gerechtelijke en een beroepsverbod. Zet deze man geen dag in een gevangenis, maar laat hem het gehele bedrag terug betalen in natura via maatschappelijk werk gewaardeerd op het minimum loon.

Jantje68
Jantje6821 okt. 2012 - 15:53

Hoe is men op het idee gekomen om zijn telefoon af te luisteren nog voor er iets gebeurd is? Hier wordt bewust iemand pootje gelicht. Benoemingen van burgemeesters met vertrouwenscommissie e.d. is een totaal ondoorzichtige poppenkast procedure. Meestal heeft men iemand op het oog en schrijft vervolgens een profielschets voor die persoon. Er is gewoon iets gezocht om hem te hangen.

5 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten21 okt. 2012 - 15:53

'Er is gewoon iets gezocht om hem te hangen.' Ik vraag me ook af hoe het OM aan dit telefoongesprek is gekomen maar is bijzaak. Het blijft een feit dat er 'examenvragen' werden doorgespeeld. Dit is frauduleuze voorkennis.

JanB2
JanB221 okt. 2012 - 15:53

Mogelijk dat iemand justitie getipt heeft (via meld misdaad anoniem of zo). Niks mis mee in dat geval (wat de beweegredenen van die persoon ook mogen zijn, als het echt zo gegaan is dan was het dus een goeie tip). Vergeet niet dat van Rey al eerder in opspraak is geweest (en niet ten onrechte) en daarmee aan een daderprofiel voldoet dus alles bij elkaar geeft dat voldoende redenen om een telefoontap toe te staan lijkt me.

JanB2
JanB221 okt. 2012 - 15:53

"Er is gewoon iets gezocht om hem te hangen" Maar dat daarbij iets is gevonden komt echt op het konto van van Rey en niemand anders.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman21 okt. 2012 - 15:53

[Hoe is men op het idee gekomen om zijn telefoon af te luisteren nog voor er iets gebeurd is? ] Het is al vele jaren bekend dat hij corrupt is; het moest alleen nog gestaafd worden met bewijs dat in de rechtbank stand houdt. In zo'n geval kun je op je vingers natellen dat er wordt afgeluisterd.

Candide2
Candide221 okt. 2012 - 15:53

Het zal wel weer een samenzwering zijn. Van wie dit keer?

ruurd2
ruurd221 okt. 2012 - 15:53

Volgens mij is het tijd om de VVD op te heffen als criminele organisatie.

1 Reactie
JandeBoer2
JandeBoer221 okt. 2012 - 15:53

"Volgens mij is het tijd om de VVD op te heffen als criminele organisatie." :-) Al zou ik de VVD liever opgeheven zien als politieke organisatie; die berokkent de samenleving immers nog méér schade dan ze als criminele organisatie doen.

[verwijderd]
[verwijderd]21 okt. 2012 - 15:53

en nou mar hopen dat de VVD ,de pluk ze regeling toe past ,en laat zien wat ze met STRENGER straffen bedoelen

1 Reactie
Heileeuw
Heileeuw21 okt. 2012 - 15:53

Daar gaat de VVD niet over...

Meta Foor
Meta Foor21 okt. 2012 - 15:53

zoals eerder geschreven: oneervol ontslag, geen wachtgeld, geen WW maar direct bijstand, en zeker geen traditioneel VVD- burgemeesterpost met ridderlintje.

2 Reacties
dino_radja
dino_radja21 okt. 2012 - 15:53

grote kans dat meneer voor hij bijstand krijgt eerst zijn auto, huis en spaargeld moet opmaken. Bij verwijtbaar ontslag (zoals hier het geval lijkt te zijn, uiteraard na beoordeling van de rechter) vervalt meestal het recht op WW (geheel of gedeeltelijk).

dino_radja
dino_radja21 okt. 2012 - 15:53

het is verwijtbaar ontslag, dus geen recht op WW. En voordat meneer in de bijstand komt zal hij eerst zijn spaargeld moeten opmaken, en zijn huis en overdreven dure auto verkopen (alles natuurlijk indien van toepassing). Ook het inkomen van een evt. partner zal meewegen of hij recht heeft op een bijstandsuitkering.

vriest
vriest21 okt. 2012 - 15:53

De voorzitter van de vvd limburg verklaart dat justitie er totaal naast zit ,inzake de afgeluisterde telefoon gesprekken .Hij verklaard ,deze gesprekken werden gevoerd in limburgs dialect en dat verstaan de amtenaren van justitie niet .DUS indien u bang mocht zijn dat onze vvd veiligheids neuroten opstelten en teeven u telefoon afluisteren ,spreek dan limburgs .Hoe kom je er op ,blijkt dus weer dat je vvder moet zijn om dit zoort onzin te verkondigen

1 Reactie
JanB2
JanB221 okt. 2012 - 15:53

Deze gesprekken werden gevoerd in limburgs dialect en dat verstaan de amtenaren van justitie niet. Do velt mich de broak oet!