Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM eist 180 uur werkstraf wegens doodsverwensing Baudet

  •  
09-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
324 keer bekeken
  •  
Protest tegen racisme

© 2019-03-23 16:12:56 AMSTERDAM - Demonstranten tijdens de jaarlijkse anti-racismedemonstratie. De betogers spreken zich uit voor diversiteit en solidariteit, voor een menselijk asielbeleid, te

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 180 uur geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk, tegen een 21-jarige Nijmeegse studente. Dat meldt NRC. De vrouw liep op 23 maart net als duizenden andere mensen mee met een antiracismedemonstratie in Amsterdam en zou daarbij een bedreigende tekst over Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet hebben gescandeerd. Na de demonstratie deed een video de ronde op social media, waarop de vrouw deels herkenbaar in beeld kwam, terwijl ze zong: “Als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf.” Baudet deed vervolgens aangifte van bedreiging.
Volgens het OM heeft de vrouw zich daarmee schuldig gemaakt aan opruiing en een oproep tot geweld gedaan. De vrouw zegt zelf dat de leus vooral bedoeld was als “een grappig liedje” en “een uitlaatklep” vormde in een maatschappij waar racisme en xenofobie steeds meer gewoon is. De rechter doet op 23 mei uitspraak.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (138)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai11 apr. 2019 - 8:34

Mevrouw wist donders goed wat ze deed anders was ze niet zo vermomt en droeg gezichtsbedekking. Dat nu in de rechtszaal ze de onschuld zelve speelt is laf. Voor de rest verdient ze eigenlijk geen aandacht lijkt me. Het niet eens zijn met iemand zijn politieke overtuiging mag nooit leiden tot doodsverwensingen. We zijn verdomme niet in oorlog en we leven in een "goedwerkende" democratie.

3 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander11 apr. 2019 - 10:12

@Kraai Spijker op z'n kop, en dan zo bestraffen dat we dit volgende keer niet meer meemaken.

HM van der Meulen
HM van der Meulen12 apr. 2019 - 0:05

"anders was ze niet zo vermomt en droeg gezichtsbedekking." Daar kunnen ook hele andere redenen voor zijn. Ik lees trouwens dat Halsema net de eerste aanstoot heeft gegeven voor demonstraties op de openbare weg per snorfiets.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai13 apr. 2019 - 10:53

Zoals? geachte HM van der Meulen 12 april 2019 at 02:05 men draagt vermomming en gezichtsbedekking om niet herkent te woorden, weet u andere plausibele redenen voor door een megafoon te schreeuwen terwijl je onherkenbaar bent, en oproept tot het doden van een mede mens?

HM van der Meulen
HM van der Meulen10 apr. 2019 - 21:45

Doodsverwensingen zijn altijd uit den boze: Op de hoek van de straat staat een NSB'er, 't Is geen mens, 't is geen dier, 't is een farizeeër. Met de krant in de hand, staat hij daar te venten. En verkoopt zijn Vaderland, voor slechts enk'le centen. Op de hoek van de straat, staat een orgeldraaier. 't Is geen mens, 't is geen dier, 't is een landverraaier. Schiet hem dood, net als Koot. Doe hem in een kissie. Doe er dan wat water bij, dan zwemt ie als een vissie. https://www.verzetsmuseum.org/jongeren/klein_verzet/klein_verzet,spotliedjes

2 Reacties
HM van der Meulen
HM van der Meulen11 apr. 2019 - 17:19

Op de hoek van de straat staat een FvD-er ’t Is geen mens, ’t is geen dier, ’t is een farizeeër. kan dus niet door de beugel

Ozon
Ozon13 apr. 2019 - 9:39

HM vd Meulen Ik zou zeggen dat de mensen die dat zongen dat ook meenden. Als ze gepakt werden eindigden ze niet zelden in een cel, martelkamer of geëxecuteerd. Ik hoop dat je niet wil voorstellen dat de jonge vrouw geëxecuteerd moet worden?

Break on through
Break on through10 apr. 2019 - 15:03

Leg mij even uit waar precies de doods bedreiging zit... Volgens mij roept de dame in questie op om paf te roepen als je bepaalde ideeën hebt.... Leg het mij uit. De doodsbedreiging ontgaat mij volledig. Maar wel weer lekker koren op de molen van Baudet natuurlijk. Zo kon Wilders ook opklimmen door o.a. zielig te doen....

9 Reacties
NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 17:43

''Maar wel weer lekker koren op de molen van Baudet natuurlijk.'' Volgens mij was het niet Baudet die scandeerde: "Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf", noch is mij bekend dat de verdachte hier door Baudet toe zou zijn aangezet. Maar als ik u goed begrijp beschuldigt u Thierry wel garen te spinnen bij een doodsbedreiging aan zijn adres. Met alle respect, maar dan gaat er tussen uw oren iets niet helemaal goed. ''Zo kon Wilders ook opklimmen door o.a. zielig te doen….'' Zielig doen? De man wordt door het hele land gesleept en woont in safe houses en kazernes. Ik gun u van harte dat u nooit onder dergelijke condities hoeft te leven.

MichelD
MichelD10 apr. 2019 - 18:21

"Als je Thierry dood wilt schieten". Daarin zit hem de doodsbedreiging. Hoeveel duidelijker wil je het hebben?

Nick the Stripper
Nick the Stripper10 apr. 2019 - 23:17

MichelD 10 april 2019 at 20:21 “Als je Thierry dood wilt schieten”. Daarin zit hem de doodsbedreiging. Hoeveel duidelijker wil je het hebben? Nou, een heel stuk duidelijker graag. Als piep-punkertje zong ik uit volle borst mee met The Deadbeats: "Kill! Kill! Kill the hippies! / Be the first on your block, before it's too late / Grab your weapon, kill a hippie today." Kijk, dat was nou nog eens loepzuivere (maar wel heel spartaans geproduceerde) oproep tot geweld.

Break on through
Break on through11 apr. 2019 - 9:10

Jammer dat er nog steeds mensen zijn die dingen zien die ze graag willen zien maar die er in het echt anders uitzien. Er word hier opgeroepen om "paf" te roepen, als je bepaalde ideeën hebt. M.a.w. word er opgeroepen je bekend te maken.... Dus als op het politiebureau een plakkaat hangt dat een crimineel zich moet melden is dat ook strafbaar? Dus de doodsbedreiging ontgaat me inderdaad nog steeds volledig...

Buitenstaander
Buitenstaander11 apr. 2019 - 10:16

@Break "Als je bepaalde ideen hebt…" Zucht….; Volgens langzamerhand iedereen is het geen 'idee' het is een 'oproep', en dat zal wel niet zo goed in het straatje passen, maar dat is het heel gewoon wel. punt uit.

Break on through
Break on through12 apr. 2019 - 9:44

Ben het gewoon met je oneens Norm. Er word opgeroepen om iets te roepen als je een plan hebt.... Dat is wat anders dan dat je iemand oproept om iemand om het leven te brengen of te stellen dat je dat zelf even gaat doen. Dit heeft weinig met doodsbedreiging te maken en meer met spijkers op laag water zoeken....

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 apr. 2019 - 10:59

Norm 11 april 2019 at 12:16 [ . punt uit. ] Dat is altijd een heel sterk argument.

Ozon
Ozon13 apr. 2019 - 9:34

Break on through Als een clubje White Power-types tijdens een demonstratie zouden zingen “Als je Sylvana Simons af wilt schieten zing dan “paf”, dan zou jij dat niet signaleren als doodsbedreiging? Dan hebben we kennelijk een ander beeld bij dreiging want ik zou dat zien als (doods)bedreiging en willen dat de “zangers” zouden worden vervolgd en Simons zou worden beveiligd.

Ozon
Ozon13 apr. 2019 - 9:55

Break on through Wat wel bediscussieerbaar is is in hoeverre ze het meent of meende. Als tijdens een anti-Israel demonstratie “Hamas, Hamas, joden aan het gas” gezongen wordt, is dat ook gewoon een bedreiging ook al zou je theoretisch kunnen beweren dat men wilt dat joden een gas-aansluiting krijgen voor koken i.p.v. inductie; maar aannemelijk is dat niet. Wel kan je bediscussiëren of iedereeen die daar loopt en/of meezingt daadwerkelijk als de Nazi’s alle joden wilt vergassen. En een deel zal dat wel willen.

Rechtse Bal2
Rechtse Bal210 apr. 2019 - 10:16

op de keper beschouwd is het een randgeval ... maar voor mij duidelijk als het met een pruik en masker voor , voor de camera gezegd wordt. Een extra boete zou ook op plaats geweest zijn. Uitspraak rechter is duidelijk en zal velen ervan afhouden voortaan maar te gaan schreeuwen.

Sonic2
Sonic210 apr. 2019 - 9:38

Ik denk dat Mevrouw een zware straf mag krijgen. Ten eerste moet je nooit iemand bedreigen. Ten tweede speelt dit weer in het voordeel van FvD en Baudet. Die kunnen dit weer weg zetten als demonisering en in de slachtoffer rol. Ze kunnen weer misbruik maken van de moord op Fortuyn. Terwijl het de aandacht afleidt van wat voor narcistische ijdeltuit Baudet is. Baudet praat met alle verkeerde personen. Wat voor inhoudsloze huls FvD is. Met hun onhaalbare bierviltjes programma. De Brexit, het referenda wat er al 50 jaar niet door komt. Hoe hij de energie transitie wilt stoppen? En wat voor uiterst zielig volk allemaal FvD stemt.

4 Reacties
Molly Veenstra
Molly Veenstra10 apr. 2019 - 17:41

'Ik denk dat Mevrouw een zware straf mag krijgen.' Denk je dat, of vindt je dat? Wat mevouw heeft gedaan is smakeloos en onverstandig. Geen misverstand daarover. Maar is het strafbaar? 'Ten eerste moet je nooit iemand bedreigen.' Heeft mevrouw niet gedaan. Wat ze heeft gedaan is de mensen die vinden dat Baudet doodgeschoten moet worden, opgeroepen 'paf' te roepen. Van 'Paf' roepen is nog nooit iemand dood gegaan. 'Paf' roepen is niet bedreigend voor Baudet. Ten tweede speelt dit weer in het voordeel van FvD en Baudet. Zou best kunnen. Wat mevrouw heeft gedaan is dan ook onverstandig. Het is echter niet strafbaar iets te doen dat in het voordeel is van Baudet. Het is hoogstens dom. Mevrouw is dan ook een uiterst dom gansje. Maar dat is niet strafbaar en dat is wat een rechter of een officier van justitie moeten beoordelen. En niets anders.

Buitenstaander
Buitenstaander11 apr. 2019 - 10:18

@Molly "is het strafbaar…." je moet je echt gaan afvragen, als we dit niet meer strafbaar maken, waar we mee bezig zijn in NL, qua moreel besef…..

Molly Veenstra
Molly Veenstra11 apr. 2019 - 22:10

@Norm Het is niet aan een rechter of een officier van justitie om iets strafbaar te maken. Dat is aan de politiek. De wetgever. De rechtelijke macht moet beoordelen of aan de hand van de wet iets doms roepen dat bovendien getuigt van slechte smaak, bestraft moet worden.

Ozon
Ozon13 apr. 2019 - 9:45

Sonic 10 april 2019 at 11:38 “Ik denk dat Mevrouw een zware straf mag krijgen.” Ik denk niet dat ze gestraft wordt, of slechts een tikje op de vingers krijgt. Het zal een beetje afhangen van haar intentie (of hoe die op de rechter overkomt).

Joop den Uil
Joop den Uil10 apr. 2019 - 8:20

dat de dame in kwestie zich vooraf goed voorbereid en vermomd had, is voor mij reden te denken aan een voorbedachte rade met hoge kans op publiciteit in de media. Dan heeft ze voor 180 uur een ''kopie''

Bouwman2
Bouwman210 apr. 2019 - 8:15

Het gaat hier weldegelijk om de vrijheid van meningsuiting en de interpretatie van woorden. Je beweegt je dan op een breed terrein, bijvoorbeeld dat van de psychologie en de taalkunde. Verdwalen is dan niet uitgesloten. Een goed verstaander heeft genoeg aan een half woord. Maar versta je de woorden wel conform wat bedoeld is? Kan er sprake zijn van gebrekkige communicatie? Van een storing in de verbinding? Ruis op de lijn? Wat bedoelde Wilders met de Marokkanen uitspraak? Wat is een Marokkaan? En wat betekent het als iemand zegt dat er minder Marokkanen gewild zijn? En wat betekent dan dat "we" zullen uitvoeren wat "we"willen? Is dit wel een onderwerp voor juristen? Op dit moment geeft geldt er als dreigingsniveau vrijwel constant de "code oranje". Maar wat betekent dat, hoe interpreteer je dat signaal? Is elke code oranje wel hetzelfde? Over al deze vragen is het mogelijk om hele nachten wakker te liggen. Om er een heel essay over te schrijven. Maar dat gaat u natuurlijk vast niet doen. U staat meteen met uw oordeel wel klaar. En dan laat u van zich horen. U kent ongetwijfeld de tekst: oordeelt niet opdat ge niet geoordeeld wordt. Maar daar trekt u zich niet veel van aan, u gaat door met uw oordeel en dan zegt u: kijk, er zijn er velen die van mijn oordeel zijn. Dat hebben we om kort te gaan een referendum. Nou, hoe een referendum uitwerkt is inmiddels wel duidelijk. De appel van Hera is niets vergeleken bij een referendum Ik zou het element "dreiging" maar niet al te absoluut nemen en het houden op het feit dat taal op zichzelf polyinterpretabel is. Exegese bestaat, exegese maakt duidelijk. Elke exegese als interpretatie van woorden is zeer welkom. Maar hoort niet meteen vooraan te zitten in de rechtszaal. Er zijn hele kantoren met juristen bezig met het schrijven van wetsartikelen. Elke woord dient zo neutraal mogelijk te zijn opdat de eenduidigheid wordt bevorderd. Ze doen dat niet voor niets. U hoor u wel zeggen: ambtelijk taalgebruik, dat moet toch anders gedaan. Doe zo als Jip- en- Janneke spreken. Dat zijn beiden nota bene verzonnen figuren van Annie MG. voor wie ik - tussen haakjes -veel bewondering heb. Maar doe het tóch maar beter niet, die kleutertaal. De infantilisering . weet je? .

2 Reacties
Cor Nelissen
Cor Nelissen10 apr. 2019 - 13:46

@Bouwman Vrijheid van meningsuiting houdt zeker niet in dat je mag oproepen tot geweld tegen mensen, hen doodwensen, of op een of andere manier persoonlijk te bedreigen. Net als dat personen zoiets deden t.a.v. Sylvana Simons, Alexander Pechtold, e.a. en daarvoor opgepakt en veroordeeld zijn hoort dat ook op te gaan voor deze dame en anderen die zoiets uiten. Opiniemaker Han van der Horst heeft eerder gezegd: "Het oproepen tot lichamelijke tuchtiging, verminkingen en de doodstraf is verboden. Dat dient dezelfde gevolgen met zich mee te brengen als een twitteraar overkomt die uitroept dat Rutte aan de hoogste boom moet worden opgehangen. ... Het is niet zo dat de burgerrechten moeten worden ingeperkt om zulke types in de kraag te kunnen vatten, het is een kwestie van tijd, geld en mankracht bij de politie, de diensten en het Openbaar Ministerie. Dan kost het maar een paar centen." En zo is het.

Buitenstaander
Buitenstaander11 apr. 2019 - 10:20

@Bouwman Heerlijk je er zo kunnen uitlullen. Hou nou toch op..... Masker op, pruik, oproep. Is het niet zo als dat gezegde van die duck?

frankie48
frankie4810 apr. 2019 - 7:44

Belachelijk, het gaat hier om het doodgewone provocerende gedrag van een bezorgde burger in ons land, tegenover het ongewone provocerende gedrag van een partijleider die een zeer provocerende politieke partij vertegenwoordigd!

3 Reacties
NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 8:15

Als u dat doodgewoon vindt begin ik mij zorgen te maken over de toekomst.

Bouwman2
Bouwman210 apr. 2019 - 8:38

Je bedoelt misschien dat provocatie een aanzuigende, escalerende werking heeft? Dat zou best eens kunnen. Ik weet best veel voorbeelden van je gelijk. Maar ga nog even verder, Frankie en zeg gewoon dat jij je dus niet laat provoceren. Dat maakt je analyse compleet. En dan ga waarschijnlijk ik nog meer vinden dat je iets verstandigs zegt.. En dan kunnen anderen weer zeggen dat ze zich van jou en mij niets aantrekken. En dan zeg ik weer:dat ik in dit geval me wel op de kast laten jagen, maar alleen als er een noodzaak voor is. Als die ontbreekt, dan is "belachelijk" inderdaad wel misschien het best gekozen woord..

Buitenstaander
Buitenstaander11 apr. 2019 - 10:22

@frankie Fijn uw normstelling over 'doodgewoon'. Dan hoeven we ons dus op JOOP ook geen zorgen meer te maken over Wilders en Baudet. waarvan acte bij uw volgende commentaren.

meneer Zuur
meneer Zuur10 apr. 2019 - 6:11

Een weekstraf, dat wordt nog lastig want die dame heeft nogal moeite met het begrip werken...

4 Reacties
meneer Zuur
meneer Zuur10 apr. 2019 - 6:44

week = werk

Bouwman2
Bouwman210 apr. 2019 - 8:55

Nou, Zuur, ik zie het u zeggen. Ik weet dat allemaal niet zo, want ik ken mevrouw niet zo goed als u. Maar wat ik wel weet is dat iemand met een strafblad moeite heeft om aan baan te vinden. Ik zou heel terughouden zijn, want een strafblad is een nare & langdurige handicap hoor. Het risico is natuurlijk voor mevrouw. Maar als iemand met passie zulke kinderachtige liedjes zingt zou ik wellicht pleiten voor iets of wat verminderde toerekenbaarheid of voor toepassing van het jeugdstrafrecht . Of een combinatie. Wat zou u doen? De kruisdood ? Geseling? Stenigen of toch maar doodzwiigen?

meneer Zuur
meneer Zuur10 apr. 2019 - 10:39

@ Bouwman 10:55 Ken de dame niet persoonlijk waar heb nog steeds contact met een oud-student van me die wel eens in die kringen vertoeft, vandaar. Ben absoluut tegen geweld en vind een werkstraf dan ook op zijn plaats. Maaltijden klaarmaken en serveren in een geriatrische of penentiaire inrichting zou wel passend zijn, me dunkt...

M7
M710 apr. 2019 - 10:49

Nou, Mil van den Bosch geeft op haar Linkedin profile aan dat ze wel degelijk werkt....

HM van der Meulen
HM van der Meulen9 apr. 2019 - 23:00

Is er al een fonds in het leven geroepen om haar kosten te vergoeden?

5 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander10 apr. 2019 - 6:50

@HM Oh, ik dacht dat jij de woonboot al verkocht had? :-)

M7
M710 apr. 2019 - 7:11

Ik heb zojuist E 0,01 overgemaakt.

HM van der Meulen
HM van der Meulen10 apr. 2019 - 16:21

Norm - Natuurlijk, ik ben niet zo naïef als deze dame en ik ben dan ook al lang uitgeweken naar het buitenland. Maar het leek me wel een mooi initiatief, gezien soortgelijk acties ivm die "blokkeerfriezen".

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 apr. 2019 - 4:50

HM van der Meulen Dan moet je eerst de juiste betekenis van solidariteit begrijpen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 apr. 2019 - 4:54

HM van der Meulen Wat dacht jij? Ik ga maar vast naar een land waar de mensen nu al kiezen voor Bolsonaro?

Frits Jansen
Frits Jansen9 apr. 2019 - 21:51

Het OM kan eisen maar de rechter beslist. Die vrouw zei dat je niet moet schieten maar "paf" moet zeggen, heel vredelievend dus. Bedreigen is alleen strafbaar als je iemand zegt dat je hem concreet iets ernstigs zal aandoen.

4 Reacties
MichelD
MichelD10 apr. 2019 - 6:22

@Frits je kunt je in allerlei creatieve bochten proberen te wringen om het op iets anders te laten lijken dan een oproep tot moord, maar dat laatste blijft er toch aan kleven. Betreffende mevrouw had echt beter moeten weten.

Buitenstaander
Buitenstaander10 apr. 2019 - 7:00

@Frits Nou, dat is wel creatief downplayend gedacht: Wat die mevrouw eigenlijk vraagt is gewoon een bevestiging: Ze had ook 'zeg dan 'ja' kunnen vragen/roepen of 'bloempot' : "als je Thierry dood wil schieten roep dan 'bloempot'", en iedereen roept 'Bloempot'... dan willen die 'm dus dood hebben. Ontluisterend he?

Bouwman2
Bouwman210 apr. 2019 - 8:55

Noui Fris, ik sta helemaal paf.

ValsPlat
ValsPlat10 apr. 2019 - 17:49

Frits, sterker nog, het gedrag van mevrouw leidt tot een hogere veiligheid van Baudet. Diegenen die naar aanleiding van haar oproep "paf" roepen maken zich bekend als potentiële moordenaars. De veiligheidsdiensten kunnen dan geconcentreerder werken aan de veiligheid van Baudet. Kortom, haar uitspraak is, net als de bijbel, uit te leggen zoals je maar goed uitkomt.

Leo Zwerver
Leo Zwerver9 apr. 2019 - 19:54

"en zou daarbij een bedreigende tekst over Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet hebben gescandeerd"?? De tekst die iedereen die dat wilde haar heeft horen jouwen is duidelijk genoeg. Om bedreigende teksten zijn al verschillenden veroordeeld die dat eenmaal voor de rechter als vergoelijking als niet serieus te nemen grap verdedigden. Dergelijke bedreigers met eenzelfde excuus achteraf dat het niet serieus was van Alexander Pechtold, Sylvana Simons, Sinterklaas (echt waar), en ook meer algemeen tegen joden, moslims, homo's, en zo meer werden steevast veroordeeld en er bestaat brede consensus dat meer en steviger te doen zodat het voldoende afschrikt. Dat deze jongedame op het moment zelf dat ze herhaald deze tekst jouwde niet in een jolige bui was, net als degenen waarmee ze marcheerde en die zoals ze zelf ook al ter verdediging dezelfde tekst hadden gejouwd, bleek uit de reactie op de straatreporter met cameraman die haar erop aansprak dat wat ze riep echt niet kon.

26 Reacties
Satya
Satya9 apr. 2019 - 20:29

Maar andere mensen de dood gunnen kan natuurlijk wel. Zo hypocriet dit gejammer. Baudet wil vluchtelingen in concentratie kampen vermoorden. Jullie laten bewust mensen verdrinken om de afschrikwekkende functie onder aandrang van baudet en zn achterban. Massamoordenaars.

M7
M79 apr. 2019 - 22:26

@ Satya : nu roep je voor de 2e keer op dit item dingen als “ Baudet wil vluchtelingen in concentratiekampen vermoorden “ en “ Massamoordenaar” Waar haal je die beweringen vandaan ? Kun je die onderbouwen of hoe zit dat ?

Tigranes
Tigranes10 apr. 2019 - 0:40

Heb je daar ook een link voor Satya? Ik heb Baudet nog nooit over concentratiekampen gehoord maar misschien dat ik het gemist heb aangezien in al enige tijd niet meer in Nederland woon. Wie bedoel je met "jullie"? Alvast bedankt! En tot slot wie zijn de massamoordenaars?

Henk Joh
Henk Joh10 apr. 2019 - 0:54

Satya, zo werk het dus juist niet. “Jij doet dit dus dat ik dat terug doe mag dan wel”. De rest van je opmerkingen reageer ik maar even niet op. Die zijn net zo onjuist als ze pijnlijk zijn.

thedevelmoene
thedevelmoene10 apr. 2019 - 4:46

@Satya, Dit heb je al eerder zin de discussie geroepen. Ook toen werd er geroepen om bewijs. Overigens: Zelfs al zou je dat hebben (en ik geloof je niet, totdat ik bewijs zie), dan verandert dat niks aan de situatie van de genoemde vrouw. Het feit dat iemand anders iets fout doet, maakt niet dat je hetzelfde kunt doen.

RealistischLinks
RealistischLinks10 apr. 2019 - 4:48

@Santaya " Baudet wil vluchtelingen in concentratie kampen vermoorden. " Hou je een beetje in alsjeblieft en ga geen onzin roepen.

Buitenstaander
Buitenstaander10 apr. 2019 - 5:34

@Satya Misschien is het handig om even bij deze zaak te blijven en niet weer zoals altijd de geliefde 'jij-bak' aan te dragen. Daarbij: 'Baudet wil vluchtelingen..' en 'Jullie' Hoe haal je in je hoofd om dergelijke gratuite opmerkingen rond te strooien…

Satya
Satya10 apr. 2019 - 7:54

M 'Jullie laten bewust mensen verdrinken om de afschrikwekkende functie onder aandrang van baudet en zn achterban.' Het staat er potverdorie toch. Dit is van tevoren weten dat mensen verdrinken. Moord.

Satya
Satya10 apr. 2019 - 7:56

'De rest van je opmerkingen reageer ik maar even niet op. Die zijn net zo onjuist als ze pijnlijk zijn.' Lafheid. Wat een ontzettende wegkijkers. Wat wordt het volgende wat we gaan accepteren onder leiding van baudet? Fabrieksmatig mensen wegmoffelen?

Satya
Satya10 apr. 2019 - 8:00

'Ik heb Baudet nog nooit over concentratiekampen gehoord maar misschien dat ik het gemist heb aangezien in al enige tijd niet meer in Nederland woon.' Griekenland voldoen de vluchtelingen opvang aan de criteria. Jullie het volk dat met geen fatsoen migratie wil oplossen. Baudet niet gevolgd?

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 8:20

@ Satya ''Het staat er potverdorie toch. Dit is van tevoren weten dat mensen verdrinken. Moord.'' Hebben "wij", of Baudet, of Wilders, of Buma, of Rutte, of al die andere "moordenaars" in de TK die mensen dan op het bootje gezet, of zelfs maar aangespoord om in het bootje te stappen?

Pa Pinkelman2
Pa Pinkelman210 apr. 2019 - 9:13

@Satya, het aanmoedigen van mensen om deze barre tochten te gaan ondernemen is pas aanzetten tot moord... Erger nog massa moord. Ben jij daar dan schuldig aan? Of gaan we de discussie normaal voeren? Ik kies liever voor om normaal met elkaar om te gaan dan om met leugens en bedrog zoals het noemen van Baudet en zijn achterban als massamoordenaars. Dat is net zo erg als alle linkse mensen vergelijken met Stalin en hun allemaal massamoordenaars noemen en je schiet er niets mee op.

ojee662
ojee66210 apr. 2019 - 9:29

@sataya https://www.hpdetijd.nl/2018-06-23/vluchtelingen-boeit-helemaal/ Het is maar wat je wil lezen. Wat jij roept lees ik in elk geval niet, lees ook de link naar het AD. Ze werden voor de kust van Libie opgepikt, zet ze daar dan ook af...

Satya
Satya10 apr. 2019 - 10:07

'Hebben “wij”, of Baudet, of Wilders, of Buma, of Rutte, of al die andere “moordenaars” in de TK die mensen dan op het bootje gezet, of zelfs maar aangespoord om in het bootje te stappen?' Het gaat om de vraag of je mensen bewust laat verdrinken, dat gebeurt onder aanmoediging van de bruine achterban. Moord.

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 11:10

''Het gaat om de vraag of je mensen bewust laat verdrinken, dat gebeurt onder aanmoediging van de bruine achterban. Moord.'' Ik denk dat u een beetje te emotioneel reageert. De enige aanmoediging die ik van de bruine achterban hoor is dat mensen vooral niet in een gammel bootje moeten stappen.

Satya
Satya10 apr. 2019 - 13:23

Oh jee Uit jouw link. " Vluchtelingen ANP/AFP Foto/Simela Pantzarti Het boeit ons helemaal niets, u wel? MEREDITH GREER 23 JUN 2018 LEVEN Trump. Ik kan zijn hoofd niet meer zien. Een goedkope huismerk tekenfilmschurk, die voor de spiegel zijn handgebaren oefent. Die pruilend taal bezigt die uit het tekstboek Fascismewaarschuwingen komt. En Amerika, mijn geboorteland, het opgeklopte suikerzoete land of the free, haalde hem binnen als een held. Mensen keken naar dit walgelijke stuk uitschot vol B-keus fascisme en zeiden: “Ja, ik voel me door jou vertegenwoordigd.” Build the wall, lock her up, fuck your feelings. We zijn anderhalf jaar verder en we horen toespraken over mensen die Amerika ‘infesteren’. Baby’s in kooien. Kindjes die ‘vitamines’ moeten nemen die psychotropische kalmeringsmiddelen blijken te zijn. Verhalen over kinderen die zoek zijn geraakt, verkracht werden, aan mensenhandelaren werden verkocht, in elkaar werden geslagen. Kinderen die werden weggehaald bij hun ouders ‘omdat ze in bad moesten’, om vervolgens niet meer terug te komen. Niet zo aanstellen, het zijn helemaal geen kooien, krijgen we op televisie te horen. Het zijn alleen maar ‘muren gemaakt van hekwerk’. De tekst loopt hieronder door. Afbeelding weergeven op Twitter Afbeelding weergeven op Twitter Brian Stelter ✔ @brianstelter No, these aren't cages, @SteveDoocy says. The authorities simply "built walls out of chain-link fences." Yes, that's a real quote from Fox just now. 27.475 14:11 - 18 jun. 2018 19.334 mensen praten hierover Informatie over Twitter Ads en privacy Ik zie een filmpje van de voormalige campagneadviseur van Trump die op televisie wordt verteld over een 10-jaar oud gehandicapt kind dat bij zijn moeder wordt gehaald en in een kooi werd gestopt. Hij reageert met ‘wehh wehh’. Ik dacht even dat dit per ongeluk was gebeurd, en zijn microfoon aanstond zonder dat hij het wist. Maar nee, dit is echt wat hij wou zeggen. Hij was er trots op. Mensen hebben hier massaal voor gestemd. Zo ook in Italië waar vice-premier Matteo Salvini pleit voor een ‘massale reiniging, straat voor straat’ van de Roma gemeenschap. Hij wil de hoeveelheden Roma laten tellen. Een dossier opstellen over ‘het Roma vraagstuk’. Etnische reiniging. Ze verhullen niet eens meer waar ze het over hebben, ze zijn er trots op. De tekst loopt hieronder door. Vluchtelingen Beeld: ANP/AFP Foto/Simela Pantzarti Thierry Baudet doet in onze Tweede Kamer de volgende uitspraak: “Als Spanje die boot had tegengehouden, en Frankrijk ook, dan was die boot ofwel gezonken of terug gegaan. Dan waren die mensen in ieder geval niet in Europa aan land gekomen.” Hij doelt op de 629 vluchtelingen die van zee waren gered van de dood. In Europa aan laten meren? Had ze dan toch gewoon laten zinken en verdrinken… Pas na herhaalde confrontatie met Lodewijk Asscher geeft Baudet schoorvoetend toe dat het ‘altijd beter is dat mensen gered worden dan dat ze sterven’. Nou, gelukkig maar dat onze volksvertegenwoordigers het dáár nog eens over kunnen worden. Zolang ze dat sterven of gered worden maar ergens anders doen dan in onze achtertuin." Ik weer dat ik als zwarte minder waard ben. Als mijn familie verzuipt staat onze baudet te juichen. Blijf maar wegkijken. Voor de duidelijkheid, het is afrikaans geld waar de blanke wereld opgebouwd is.

Satya
Satya10 apr. 2019 - 13:27

Nu effe niet 'De enige aanmoediging die ik van de bruine achterban hoor is dat mensen vooral niet in een gammel bootje moeten stappen.' Daar is weer iemand die niet Snapt wat armoede is. 1 dollar naar Afrika zijn minimaal 10 naar het westen. Dit sinds de jaren 50. Misschien als begin van herstelbetalingen het volledige Europese pensioen aan Afrika overmaken om vervolgens eens aan een afbetalings regeling te gaan werken?

Peter van Veen2
Peter van Veen210 apr. 2019 - 14:00

@Satya Het verdrinken van immigranten danwel de opvang in kampen vindt allemaal plaats onder de huidige machthebbers in Brussel, Athene, Rome etc. Als u dan toch beschuldigingen wil uiten dan misschien beter deze richten aan de daadwerkelijk verantwoordelijken. Overigens wil FVD het migratiebeleid vormgeven naar Australisch model, en daar verdrinkt niemand en zit er ook niemand in mensonterende kampen.

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 14:58

''Daar is weer iemand die niet Snapt wat armoede is. 1 dollar naar Afrika zijn minimaal 10 naar het westen. Dit sinds de jaren 50. Misschien als begin van herstelbetalingen het volledige Europese pensioen aan Afrika overmaken om vervolgens eens aan een afbetalings regeling te gaan werken?'' Ik denk dat veel prominente Afrikanen gelijk hebben als ze zeggen dat het Westen moet stoppen met ontwikkelingshulp, omdat het verslavend werkt en mensen niet stimuleert tot zelfredzaamheid en er zelfs een moment wordt bereikt dat niet anders meer kan worden overleefd dan door de hand op te houden. Ik vond dat een harde en droevige constatering, maar begin nu toch te vrezen dat er meer dan een kern van waarheid in schuilt. Herstelbetalingen? Miljarden zijn er naar Afrika geslingerd in de afgelopen decennia. Heeft dat geleid tot minder oorlog, meer welvaart, minder corrupte regimes, eerlijke welvaartsverdeling, of i.i.g. genoeg eten voor iedereen. Sorry ik voel me niet verantwoordelijk. Niet om mijn portemonnee (via de belastingdienst) naar Afrika te trekken, en niet om migranten die dichter bij de bron de hand willen komen ophouden voor de kust van Libie te gaan halen. Mea Culpa.

M7
M710 apr. 2019 - 16:17

@Satya : " Voor de duidelijkheid, het is afrikaans geld waar de blanke wereld opgebouwd is." Spannend en een voor mij volstrekt nieuw inzicht ! En waar haal je die wijsheid vandaan cq is daar ook enige onderbouwing van of reageert de volle onderbuik weer ?

Satya
Satya11 apr. 2019 - 6:36

'Als u dan toch beschuldigingen wil uiten dan misschien beter deze richten aan de daadwerkelijk verantwoordelijken. Overigens wil FVD het migratiebeleid vormgeven naar Australisch model, en daar verdrinkt niemand en zit er ook niemand in mensonterende kampen.' Nee, inderdaad het beleid wordt niet vormgegeven door de aandrang van de achterban van mensen van fvd, zonder die drammers zou het beleid een stuk menselijker zijn. Het Australisch model is de onmenselijkheid ten top, de inheemse bevolking uitgemoord en daarna je gedragen alsof het land van jou is. Ook hier is de achterban van baudet weer duidelijk, menselijkheid is bij die lui niet te bespeuren.

Satya
Satya11 apr. 2019 - 6:41

NuEffeNie Ik zeg toch niet voor ontwikkeling hulp te zijn. Ik wil herstelbetalingen. Maak plo Lumumba maar toezichthouder op de herstelbetalingen. Naar aanleiding van de miljarden. 1 dollar naar Afrika is minimaal 10 naar het westen. Heb jr een idee in welke grote je het geroofde geld moet zoeken. Natuurlijk voel jij je niet verantwoordelijk, zou in principe niet hoeven als je er iets tegen wilt doen. Ik begrijp dat je dat niet wilt, zul je je eigen broek moeten ophouden wat natuurlijk eng is.

Satya
Satya11 apr. 2019 - 6:45

'Spannend en een voor mij volstrekt nieuw inzicht ! En waar haal je die wijsheid vandaan cq is daar ook enige onderbouwing van of reageert de volle onderbuik weer ?' Niet zo lang geleden heb ik jou een boek aangeraden. Verder zijn er openbare archieven waarin documenten te vinden zijn wsarin dit gewoon beschreven staat, hoe de blanke wereld de natuurlijke rijkdom van Afrika gaat benutten. In het boek how the world works van noam chomsky staan verwijzingen naar de documenten met bronvermelding. Ik denk dat jij met je onderbuik reageert. Je negeert de feiten.

NuEffeNie
NuEffeNie11 apr. 2019 - 7:31

''Ik zeg toch niet voor ontwikkeling hulp te zijn. Ik wil herstelbetalingen.'' Herstelbetalingen? Voor wat? Ik zeg dat we onderhand wel genoeg genoeg in Afrika hebben gestoken. Het is niets anders geweest en zal niets anders worden dan water naar de zee dragen zolang de mensen daar niet op eigen benen gaan staan en zelf de motivatie opbrengen om iets moois van hun continent te maken.

NuEffeNie
NuEffeNie11 apr. 2019 - 7:35

''Natuurlijk voel jij je niet verantwoordelijk, zou in principe niet hoeven als je er iets tegen wilt doen.'' Als je niet verantwoordelijk bent hoef je in principe ook niets te doen of het moet zijn uit charitatieve overwegingen. Maar u vindt kennelijk dat ik iets moet doen, dus u vindt mij wel degelijk verantwoordelijk. Ik distantieer mij daar verre van.

M7
M711 apr. 2019 - 8:08

@ Satya: " Verder zijn er openbare archieven waarin documenten te vinden zijn wsarin dit gewoon beschreven staat, hoe de blanke wereld de natuurlijke rijkdom van Afrika gaat benutten. " En daarop basseer jij de aanname als zou " ” Voor de duidelijkheid, het is afrikaans geld waar de blanke wereld opgebouwd is.” Hoe naief kun je zijn ...... In de afgelopen 5 decennia werd door Overheden aan ontwikkkelingshulp aan Overhden in ontwikkelingslanden zo’n 2.3 biljoen dollar overgemaakt . Afrika kreeg hiervan relatief het grootste deel: ruim 1 biljoen ofwel 1.000.000 miljoen dollar. Momenteel bedraag die ontwikkelingssteun van Overheden aan Overheden zo’n 100 miljard dollar per jaar, waarvan 50 miljard voor Afrika. En daar bovenop komt nog de steun van ontwikkelingsorganisaties als Novib en vele anderen Hierdoor is het heel normaal voor een Afrikaanse regering dat 50 of zelfs 70 procent van haar begroting bestaat uit officiële ontwikkelingshulp (het Afrikaanse gemiddelde ligt rond de 20 procent). En dat allemaal met geen of hele slechte resultaten vanwege de virulente corruptie, onkunde en andere incompetentie. De " herstelbetalingen " waar jij het over hebt, worden al dan niet terecht , dus al ruimschoots en ruimhartig gedaan . En tegelijkertijd vindt jouw darling Kagame het noodzakelijk om shirtsponsor te worden van Arsenal voor zo'n E 30 mio per jaar..... Over incompetentie en vriendjespolitiek gesproken.....

quatsch
quatsch9 apr. 2019 - 19:43

Met een dergelijke eis vraag je je toch af welke 'heren' het OM aan het dienen is.

2 Reacties
M7
M710 apr. 2019 - 7:13

Zij dienen geen heren maar een vrouw : Vrouwe Justitia

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 7:39

Inderdaad. Ik vind de eis nogal aan de lage kant.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19479 apr. 2019 - 18:42

Hier is weggelaten dat mevrouw spijt heeft van haar opmerking en inziet dat ze er verkeerd aan heeft gedaan. Van mij mag ze zonder strafblad verder leven. Die docent uit Utrecht komt er makkelijker mee weg.

5 Reacties
Henri Zwols
Henri Zwols9 apr. 2019 - 20:52

Ik denk dat iedereen die voor een rechter staat spijt heeft van zijn of haar actie.

HM van der Meulen
HM van der Meulen9 apr. 2019 - 22:55

Waarom denk je dat? Ik denk dat velen die voor een rechter staan er spijt van hebben dat ze gepakt zijn.

Buitenstaander
Buitenstaander10 apr. 2019 - 5:51

@Frans Ach goh, ze heeft er spijt van. Dat ze zo dom was om niet nog gezichtsbedekkender rond te lopen, zodat ze niet van haar bed gelicht had kunnen worden? Deze mevrouw leek me nou niet zooooo naief dat ze niet wist wat ze riep, ook kijkend naar de hardcore groep om haar heen, waar ze wellicht toe behoorde. Als we in het vervolg iedereen 'laten lopen' die (ingefluisterd door een advocaat) zegt dat ze spijt hebben, wordt het pas echt gezellig in de rechtspraak. Of je nou dit afroept op linkse- of rechtse politici, om het even, dit kan toch niet bestraft worden met 180h waarvan deel voorwaardelijk, wanneer we, het OM incluis, tegelijkertijd steeds verontwaardigd roepen dat het nu maar eens uit moet zijn met bedreigingen…

Krek
Krek10 apr. 2019 - 7:21

Geachte heer FransAkkermans1947, Ik heb enige ervaring met de advocatuur, en spijt betuigen is zo'n beetje stap 2 uit het informele handboek strafrecht, direct volgend op "is ontkennen mogelijk?" Bij 'nee', zie dan stap 2.

Japie3
Japie310 apr. 2019 - 9:15

Frans, als ik voor het rijden door rood licht wordt aangehouden en ik betuig spijt en ik beloof het nooit meer te doen, dan verscheurt men de bekeuring?

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins29 apr. 2019 - 16:36

En Wilders kreeg geen straf voor het roepen van Ethnische zuivering in Rotterdam? Wat een land is dit zeg. Ethnische zuivering willen is helemaal prima maar dit wordt weer bestraft met een werkstraf. Extreem rechts leeft op een voetstuk....

13 Reacties
korheiden2
korheiden29 apr. 2019 - 21:15

Het proces tegen Wilders loopt bij mijn weten nog. Bovendien werd daar niet opgeroepen om iemand dood te schieten.

HM van der Meulen
HM van der Meulen9 apr. 2019 - 22:57

korheiden - Dat klopt, het ging "slechts" om etnic cleansing.

HM van der Meulen
HM van der Meulen9 apr. 2019 - 22:58

Over "een vorm van downplayen" gesproken.

Satya
Satya10 apr. 2019 - 5:32

korheiden Nee joh dat deed Hitler in eerste instantie ook niet. Wilders en baudet zijn smerig bruin maar je hebt altijd mensen die de gevolgen van hun acties niet aan hen toeschrijven. Er zijn natuurlijk ook eerlijke oplossingen tegen migratie maar die raakt jouw welvaart dus daar gaan we het niet over hebben. Dan laten we liever mensen verdrinken om de afschrikwekkende werking. Wat natuurlijk geen massamoord is. Zoiets toch? Hypocriet geneuzel.

Buitenstaander
Buitenstaander10 apr. 2019 - 5:41

Welke etnisische zuivering heeft er dan inmiddels plaatsgehad? Misschien moet je je even beperken tot de zaak van deze Antifa vrienden: gezichtsbedekkend rondlopen en oproepen om iemand dood te willen schieten, is een wel feit, en dat kan niet genoeg bestraft worden als wij het echt serieus nemen dat gewone, maar vooral politici / burgemeesters, niet mogen worden bedreigd of ze nou links of rechts zijn. 180h taakstaf incl voorwaardelijk is dan een lachertje

Buitenstaander
Buitenstaander10 apr. 2019 - 6:54

@Satya 'Hitler' ?? dat meen je niet hoop ik?

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 8:36

@ HM ''Over “een vorm van downplayen” gesproken.'' Anderzijds is spreken over ethnic cleansic dan weer wat opgepompt en gechargeerd. Tenzij u wilt volhouden dat het beperken van immigratie, het uitzetten van misdadigers met een dubbele nationaliteit en het faciliteren en bevorderen van remigratie volgens bestaande wetgeving (https://www.nmigratie.nl/informatie-over-remigratie/remigratiewet) gelijk staat aan ethnic cleansing. (https://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_cleansing) (https://nl.wikipedia.org/wiki/Etnische_zuivering) Dat betekent dan opnieuw een devaluatie van een beladen term. ''Fascisme'', ''nazisme'', ''extreemrechts'' gingen reeds voor in de hele ''naming en framing'' strategie. Wat heeft deze strategie volgens nu uiteindelijk onder de streep opgeleverd?

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 8:53

''Wat heeft deze strategie volgens nu uiteindelijk onder de streep opgeleverd?'' moet zijn: Wat heeft deze strategie volgens u nu uiteindelijk onder de streep opgeleverd?

Sonic2
Sonic210 apr. 2019 - 9:52

@ Korheiden Wilders had geloof ik niet zo'n probleem met rassenrellen. Hij had het over een kruistocht tegen de islam. Wilders mag wat mij betreft een paar jaar zitten. Niet omdat ik vind dat hij echt straf verdient. Maar omdat die hele uitspraak een zielig toneelstukje was. Even het filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=BaB75uznT8o Even een analyse van dit toneelstukje. Van 0:01 tot 0:12 instrueert de grote leider aan zijn volgelingen hoe ze moeten reageren. Een toneelstukje. Daarna begint het hele circus. Waarbij er ook nog een forse leugen en kiezersbedrog in zit. Wilders wilt toch uit de EU. Hoezo minder EU? Vanaf 0:50 wordt het helemaal erg. Dan zegt hij: " Ik mag het eigenlijk niet zeggen, want er wordt aangifte tegen je gedaan en misschien zijn er zelfs D66 officieren die je een proces aan doen". Daarna komt er een heel betoog waarop Wilders zich al lijkt in te dekken voor een rechtszaak. Dit filmpje laat zien dat Wilders bewust aanstuurt op een rechtszaak. Waarschijnlijk omdat hij in de peilingen heeft gezien dat zoiets hem 3 a 5 zetels virtuele winst geven. Wat mij betreft duurt dat proces nog veertig jaar. Dat zal Wilders leren met zijn zielige toneelstukjes. En wat mij betreft geeft de media dit toneelstukje 0,0 aandacht. En ondanks dit soort fake toneelstukjes wist Wilders nog te verliezen van de verre van perfecte Rutte. De media had het ook moeten brengen zoals ik het nu breng. Dat Wilders zo extreem zielig is dat hij op rechtszaken aanstuurt om ze vervolgens politiek te maken, zodat hij er een slaatje uit kan slaan. Als je al in het bovenstaande filmpje zegt dat je het eigenlijk niet mag zeggen dan weet je gewoon exact wat je doet. Dan weet je precies waar je mee bezig bent. Wilders is een zielenpoot. En stop eens met hem verdedigen.

Satya
Satya10 apr. 2019 - 10:21

'Anderzijds is spreken over ethnic cleansic dan weer wat opgepompt en gechargeerd. Tenzij u wilt volhouden dat het beperken van immigratie, het uitzetten van misdadigers met een dubbele nationaliteit en het faciliteren en bevorderen van remigratie volgens bestaande wetgeving ' Ja, tuurlijk. Behalve dat nazi's en fascisten niet over de werkelijke vluchtredenen praten. Natuurlijk heeft het ene persoon meer geboorte recht geven niets met fascisme te maken. Jij zou waarschijnlijk wir haben es nicht gewust hebben durven schreeuwen met droge ogen. Norm Hou die morele verontwaardiging lekker vast. Sprak Hitler over deportatie van joden of werd er direct over genocide gesproken?

korheiden2
korheiden210 apr. 2019 - 11:01

@Sonic : Ik verdedig Wilders niet. Ik ging in op de opmerking van @Drunken Pumpkins dat Wilders geen straf kreeg voor het oproepen tot etnische zuivering in Rotterdam.

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 11:14

@Satya ""Ja, tuurlijk. Behalve dat nazi’s en fascisten niet over de werkelijke vluchtredenen praten. Natuurlijk heeft het ene persoon meer geboorte recht geven niets met fascisme te maken. Jij zou waarschijnlijk wir haben es nicht gewust hebben durven schreeuwen met droge ogen. '' Gaap. Deze plaat is zo ondertussen toch wel grijs gedraaid. Ik adviseer u eerst rustig tot 10 te tellen en dan nog eens, maar dan inhoudelijk te reageren, i.p.v. los uit de onderbuik om u heen te slaan. Ik heb meerdere bijdragen van u in verschillende topics gelezen en u bent beter dan dit.

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins212 apr. 2019 - 10:50

Wilders deed riep dus op naar etnische zuivering. "Willen jullie meer of minder Marrokanen" dat is gewoon etnische zuivering in de "zuivertste vorm" net zoals die vrouw zei "willen jullie Baudet dood roep dan paf paf" Beiden zijn gelukkig noet gebeird maar Wilders wordt schuldig bevonden en krijgt geen straf terwijl die vrouw wel straf krijft dit is toch HET bewijs dat rechts op een voetstuk leeft.

korheiden2
korheiden29 apr. 2019 - 16:20

Is 'werkstraf' wat anders dan een taakstraf? Of klinkt het wat negatiever? Er zullen wel weer vergelijkingen worden gemaakt met bijv. de Blokkeerfriezen. De eis lijkt mij redelijk. We zullen zien.

13 Reacties
LaBou
LaBou 9 apr. 2019 - 21:17

"De eis lijkt mij redelijk." Mij niet.

Wilco4
Wilco49 apr. 2019 - 21:38

@ labou Wat lijkt u een redelijke eisen? Of maar gewoon laten gaan? Ach, misschien ook wel, we hebben immers t recht op vrijheid van meningsuiting hoog in t vaandel staan..

Gerard von Berlichingen
Gerard von Berlichingen10 apr. 2019 - 0:14

Ik vind het eigenlijk een fop-eis. Liever had ik een effectieve gevangenisstraf zien eisen gezien de feiten.

Buitenstaander
Buitenstaander10 apr. 2019 - 5:43

@LaBou Geheel met u eens: een lachertje, als we tegelijkertijd telkens verontwaardigd roepen dat het nu maar eens uit moet zijn met bedreigingen aan politici en burgemeesters.

LaBou
LaBou 10 apr. 2019 - 6:01

Wel bij deze zaak blijven Norm. Niet gaan jij-bakken.

Buitenstaander
Buitenstaander10 apr. 2019 - 6:52

@LaBou Oh, sorrie, ik dacht dat we het eindelijk eens waren… Dat het licht was ingedaald…..

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 8:48

''De eis lijkt mij redelijk.'' Is haar DNA al afgenomen?

LaBou
LaBou 10 apr. 2019 - 8:50

@Norm, je bedoelt dat het nog steeds duister is bij jou? Wat jammer nou, maar misschien breekt het gezond verstand ook bij jou nog eens door (al lijkt me die kans, gezien je opmerkingen niet zo groot)

korheiden2
korheiden210 apr. 2019 - 11:06

@Satya : Er zijn natuurlijk ook eerlijke oplossingen voor migratie. Je doelt hier vanzelfsprekend op een eerlijke economische relatie met de Afrikaanse landen. We moeten er dus voor zorgen dat er geen reden is om te emigreren. Daar ben ik absoluut voor, maar dat zal de komende decennia niet de dagelijkse praktijk zijn. 'We' laten mensen verdrinken, stel je. Oh ja, is dat zo? De vluchtelingen stappen toch echt zelf in de bootjes. Verder is dit niet aan Baudet te wijten, want het is Europees beleid, al voordat Baudet de politiek in stapte. De vergelijkingen met Hitler vind ik nog altijd onzin.

Satya
Satya10 apr. 2019 - 12:56

'We’ laten mensen verdrinken, stel je. Oh ja, is dat zo? De vluchtelingen stappen toch echt zelf in de bootjes.' Als je iets aan de vluchtredenen doet niet. Dan is er geen noodzaak. Het is wel degelijk zo dat je ze gewoon uit zee kunt redden ipv laten verzuipen. Iets waar sinds de oprichting van fvd een steeds hardere roep naar is gekomen. Baudet demoniseert migratie en daarmee migranten. Vergelijk met minder minder op roep met hitler ver gezocht? Zou ik gauw eens wat gaan lezen over de opkomst van hitler. Wilderd verbleekt bij baudet.

Buitenstaander
Buitenstaander11 apr. 2019 - 14:39

Geeft niet, ikzelf geniet altijd bijzonder van uw weldoordachte, intelligente opmerkingen. Ik snap ook waarom u de druide als plaatje nam, maar wellicht past os idd beter. Sterkte, u hebt vast een omgeving die uw visies prijst. Doorgaan zou ik zeggen.

LaBou
LaBou 11 apr. 2019 - 21:16

"...de druide als plaatje …" Ken je klassiekers Norm. Voor de rest: de reactie die je wist dat van jou zou komen bij gebrek aan beter.

Buitenstaander
Buitenstaander12 apr. 2019 - 8:50

@LaBou Druide: je hebt gelijk. Een bril zou me ook helpen :-)

Zwerfstein
Zwerfstein9 apr. 2019 - 16:09

Bespottelijk, rechtse internetsites en fora doen dit dagelijks aan de lopende band, opruiing, smaad en laster. Maar nee, lekker een meisje van 21 aanpakken. Lafaards.

2 Reacties
Japie3
Japie39 apr. 2019 - 20:08

Zwerfstenen, meisje? Toch gewoon een volwassen vrouw?

korheiden2
korheiden29 apr. 2019 - 21:14

Iemand van 21 is volwassen, dus in dit geval vrouw. Het gebruik van de term 'meisje' is een vorm van downplayen.

Japie3
Japie39 apr. 2019 - 16:03

Goede zaak dat vrouwe Justitia een blinddoek draagt. Het niet vervolgen van de unu docent bracht mij al aan het twijfelen.

GMatth52
GMatth529 apr. 2019 - 16:00

Hopelijk spreekt de rechter de Nijmeegse activiste vrij.

7 Reacties
Buitenstaander
Buitenstaander10 apr. 2019 - 5:55

Dus als morgen iemand op 'rechts' roept dat Klaver, of 'Asscher' ditzelfde mag overkomen, dan vindt u dat ook prima. Hoe erg kan je afdwalen….

GMatth52
GMatth5210 apr. 2019 - 7:07

Norm: "Dus als morgen iemand op ‘rechts’ roept dat Klaver, of ‘Asscher’ ditzelfde mag overkomen, dan vindt u dat ook prima. Hoe erg kan je afdwalen…." Oproepen tot geweld tegen een persoon, wie dan ook, is onaanvaardbaar. Maar de Nijmeegse activiste riep niet op tot geweld, maar tot het zèggen van "Paf!". Ziet u het verschil?

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 8:50

''Ziet u het verschil?'' Semantisch downplayen omdat het u zo uitkomt. Dat is wat ik zie.

GMatth52
GMatth5210 apr. 2019 - 21:18

NuEffeNie - 10 april at 10:50 "”Ziet u het verschil?” Semantisch downplayen omdat het u zo uitkomt. Dat is wat ik zie." Dan ziet u toch echt wat anders dan ik. "Semantisch downplayen", zoals u dat noemt, betekent: het ontkennen danwel afzwakken of bagatelliseren van de betekenis van een woord. Bron: WOORDEN.ORG Nederlands woordenboek Het dood schieten van iemand is totaal iets anders dan het zèggen van "Paf". Er is geen overeenkomst in betekenis tussen de twee begrippen, ook niet in afgezwakte vorm. Dat geldt ook voor het dreigen met een schietwapen. Als u "Paf" naar mij roept loop ik geen enkel gevaar. Ook niet als u dènkt aan het doodschieten van mijn persoon. Zelfs niet als u dat, onuitgesproken, in uw diepste gedachten, zou willen. Wel als u een geladen geweer of een pijl en boog op mij richt.

NuEffeNie
NuEffeNie11 apr. 2019 - 7:23

''Als u “Paf” naar mij roept loop ik geen enkel gevaar.'' Ik kan u verzekeren dat b.v. in het criminele circuit een dergelijke opmerking van een rivaal voldoende is om iemand het dun door de broek te laten lopen en voorzorgsmaatregelen te treffen. Het is gewoon een bedreiging. Niets meer en niets minder.

GMatth52
GMatth5212 apr. 2019 - 19:36

"”Als u “Paf” naar mij roept loop ik geen enkel gevaar.” Ik kan u verzekeren dat b.v. in het criminele circuit een dergelijke opmerking van een rivaal voldoende is om iemand het dun door de broek te laten lopen en voorzorgsmaatregelen te treffen. Het is gewoon een bedreiging. Niets meer en niets minder." Voor de beoordeling van het liedje van mijn mededemonstrante als een eventueel strafbaar feit -vanwege een vermeende bedreiging van de heer Baudet- laat ik mij niet leiden door gedragscodes of omgangsvormen in het criminele milieu. Die zijn buiten genoemd milieu niet maatgevend. Voor mij geldt de letterlijke betekenis van de gebruikte woorden.

GMatth52
GMatth5212 apr. 2019 - 19:40

Mijn reactie van 12 april at 21:36 was gericht aan NuEffeNie. Pardon voor deze weglating. Even niet opgelet.

r d h
r d h9 apr. 2019 - 15:46

120 uur wekstraf vanwege paf roepen. Voor diefstal of iemand aanrijden lijken lagere straffen gegeven te worden.

2 Reacties
korheiden2
korheiden210 apr. 2019 - 11:10

@GMatth52 : De Nijmeegse activiste riep : 'Wie Baudet wil doodschieten, roept paf'. Daarmee wordt dus, door het roepen van 'paf' , duidelijk wie bereid is tot het doodschieten van Thierry. Dat is bedreiging van een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger, en dient bestraft te worden.

GMatth52
GMatth5210 apr. 2019 - 21:02

korheiden - 10 april 2019 at 13:10 "@GMatth52 : De Nijmeegse activiste riep : ‘Wie Baudet wil doodschieten, roept paf’. Daarmee wordt dus, door het roepen van ‘paf’ , duidelijk wie bereid is tot het doodschieten van Thierry. Dat is bedreiging van een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger, en dient bestraft te worden." Nee: als iemand "Paf" roept, is daaruit niet op te maken of die persoon een ander dood wil schieten. Iemand kan na elke onuitgesproken gedachte "Paf" roepen. Verder: het is niet strafbaar om iemand te willen dood schieten. Strafbaar is uiteraard: het metterdaad dood schieten van iemand, alsook het beramen van, het dreigen met en het oproepen tot het plegen van dit misdrijf. Tot slot: de Nijmeegse activiste riep niet op tot enig geweld tegen de heer Baudet. Zij riep op tot het zeggen van "Paf". Dus: van een bedreiging was geen sprake.

Satya
Satya9 apr. 2019 - 15:45

Doe normaal. Baudet is constant anderen aan het doodwensen.

11 Reacties
M7
M79 apr. 2019 - 19:59

Oh ja, ? Dat heb ik nog nergens kunnen lezen/ kunnen horen . Misschien kun je je stelling even onderbouwen met wat voorbeelden ? Want een beetje uit de losse pols schieten , kan iedereen. Graag evidence .

Loebkesman
Loebkesman9 apr. 2019 - 20:58

Is dat zo Satya? Heb je een quote van waar hij dat doet?

korheiden2
korheiden29 apr. 2019 - 21:13

@Satya : Oh ja? Wie dan?

Leo Zwerver
Leo Zwerver9 apr. 2019 - 21:16

Geef eens een voorbeeld daarvan? Dus of dat nu is waarin hij oproept dat als je iemand neer geschoten te wilt zien of tot andersoortig fysiek geweld oproept? Als je het hebt dan mag je daar dus ook gewoon aangifte van doen. Wilders, die net als deze vrouw de toehoorders retorisch vroeg of ze minder Marokkanen wilden, en dus niet eens tot geweld opriep, is ook veroordeeld. Een retorische vraag aan toehoorders om een politicus, met al een geschiedenis als die omtrent Fortuijn, neergeschoten te laten worden zal dan zeker een steviger veroordeling opleveren en terecht.

adriek
adriek9 apr. 2019 - 21:20

Misschien doet Baudet dat wel, maar hij laat dat niet in het openbaar merken en dat is volgens de rechter een groot verrschil.

Satya
Satya10 apr. 2019 - 5:28

M De achterban van baudet wil migratie stoppen. Al een menselijke oplossing gehoord? Het is een massamoordenaar. De verdronken mensen in de Middellandse zee zijn aan hem en zijn achterban te wijten. Een stelletje hypocriet gejammer is het. Concentratie kampen in Europa is wat we aan baudet en zijn achterban te danken hebben. Daar gaan mensen dood. Jij bent ook zo'n figuurtje. 1 dollar naar Afrika zijn minimaal 10 naar het westen. Maar de achterban van baudet vindt dat nog niet genoeg. Overigens erkend baudet neo kolonialisme maar maken de gevolgen dat rechts extremistisch tuig niet uit. Leo zwerver Jij denkt dat het normaal is om mensen te laten verdrinken nadat je ze berooft hebt? Jij denkt dat een aanklacht tegen deze massamoordenaars zin heeft? Het zal nooit erkend worden door de superieure westerse cultuur, die pleegt met alle plezier genocide en neemt continenten over om daarna migratie te verbieden.

Loebkesman
Loebkesman10 apr. 2019 - 6:13

@Satya Wow, ik vind het best wel heftig wat jij allemaal roeptoetert.

M7
M710 apr. 2019 - 6:55

@ Satya : Je maakt het erger en erger : nu is Baudet opeens een massamoordenaar : " De achterban van baudet wil migratie stoppen. Al een menselijke oplossing gehoord? Het is een massamoordenaar. De verdronken mensen in de Middellandse zee zijn aan hem en zijn achterban te wijten. " Maar ik vrees dat wanneer je zegt dat de " achterban van Baudet de migratie wi stoppen " je het zo'n beetje hebt over alle politieke partijen in de Tweede kamer maar ook in het Europese parlement. En zo groot is de achterban van Baudet nu ook niet meer. Ik ben een apert tegenstander van de ideen van Baudet , maar met dit soort van idiote en ongefundeerde beweringen maak je niet alleen jezelf belachelijk en ongeloofwaardig, maar je maakt Baudet en zijn ideeen ook veel groter dan nodig en gewenst. Zo jammer, : zo discussier je niet serieus

Satya
Satya10 apr. 2019 - 10:31

'Zo jammer, : zo discussier je niet serieus' Ok het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking pleegt massamoord. Je wilt mijn volk niet terug betalen maar hun migratie stoppen en daar vindt jij het laten verdrinken een prima middel voor. Loebkesman Dat mag je heftig vinden. Ik vind het bewust mensen laten verdrinken, ik dacht dat het voornamelijk een fvd ding was maar het blijkt dat het merendeel van de bevolking van Nederland dit acceptabel vindt een stuk heftiger. Wees lekker moreel verontwaardigd over de verwerpelijke tekst van een liedje. Mensen laten verdrinken voor jouw welvaart dat lijkt mij heel wat moreel verwerpelijker. Feit: 1 dollar naar Afrika zijn minimaal 10 naar het westen. Misschien dat je daar op morele manier je antwoord vindt om migratie te stoppen. Maar goed volgens veel gesprekspartners van baudet zijn wij natuurlijk ook inferieur, daar zal het verschil aan morele verontwaardiging wel vandaan komen. Bah

NuEffeNie
NuEffeNie10 apr. 2019 - 11:20

''Je wilt mijn volk niet terug betalen'' Waar moeten wij "uw volk" voor terug betalen?

M7
M710 apr. 2019 - 14:04

@ Satya : " Ok het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking pleegt massamoord. " En dat durf je met droge ogen op te schrijven? Kom op , ik ben toch echt betere discussies gewend met jou . Dit slaat werkelijk alles. En daarenboven , in ander bijdrages steun jij onvoorwaardelijk een echte massamoordenaar , paul Kagame en stelt hem zelfs voor als de redder van het volk. Dus enerzijds onbewezen stellingen waarmee je alle Nederlanders zon beetje " massa moordenaar " noemt, en anderzijds probeer je een echte ,bewezen massamoordenaar uit de wind te houden. Vreemde wijze van denken en handelen en daarom ook niet echt serieus te nemen.