Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Olympisch atleten blokkeren Shell-tankwagen om te protesteren tegen fossiele energie

  •  
16-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
599 keer bekeken
  •  

De actiegroep Extinction Rebellion heeft in Londen een tankwagen van Shell geblokkeerd. Onder de actievoerders ook Olympisch roeier en gouden medaillewinnaar Etienne Stott. Hij klom op de vrachtwagen met een spandoek waarop wordt opgeroepen het gebruik van fossiele energie te staken. "Ik tracht de giftige fossiele brandstoffen industrie te verstoren omdat het alles wat ons dierbaar is vernietigt. Ik hoop dat we het transport lang genoeg kunnen vertragen om iedereen aan het denken te zetten over waar we heen gaan en hoe we van koers moeten veranderen."

Stott werd gearresteerd, net als Olympisch zeilster Laura Baldwin, die verklaarde: “Ik voel dat ik alles moet doen dat ik kan doen om alarm te slaan." Extinction Rebellion staat op het stand punt dat de klimaatcrisis net zo voortvarend aangepakt moet worden als andere crises vereisen. De internationale groepering voert daar al de hele week op geweldloze wijze actie voor.

Ook in Parijs hield XR een blokkadeactie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.