Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Ok boomer’: als reageren op de onzin van bejaarden geen zin meer heeft

  •  
29-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
608 keer bekeken
  •  
okboomerterribleday
Jammeren over de jeugd van tegenwoordig is van alle tijden. Maar de jongeren van vandaag hebben wel een nieuw antwoord als een bejaarde weer eens losbarst in een klaagzang over dat het vroeger ook echt niet makkelijk was, dat het maar eens afgelopen moet zijn met de klimaathysterie en dat gezeur over ongelijkheid of dat de aangesproken jongere maar eens naar een fatsoenlijke kapper moet gaan: ‘ ok boomer ’.
The New York Times omschrijft ‘ok boomer’ als een soort strijdkreet die “het einde markeert van de vreedzame omgang tussen de generaties”, maar met hetzelfde gemak kun je natuurlijk betogen dat jongeren wel een beetje klaar zijn met het weerleggen van al die belegen onzin. Waar ze dan wel weer zin in hebben, is het maken van videoreacties op een grijsaard met een honkbalpetje die een rant afsteekt over ‘de millennials en generatie Z” met hun “Peter Pan-syndroom”. De inhoud van de video’s laat zich raden: ok boomer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.