Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oh nee: wetenschappelijk bureau CDA wil minimumleeftijd voor fastfood

  •  
19-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1774 keer bekeken
  •  
patathamburger

© cc-foto: DesignOil

Grote paniek bij het CDA nadat het wetenschappelijk bureau van de partij dinsdag met het voorstel kwam om een minimumleeftijd in te stellen voor het kopen van fastfood. Straks gaan mensen nog denken dat de christendemocraten betuttelend zijn!

Een van de opstellers van het CDA-rapport, Gerard Adelaar, trekt een parallel met alcohol en tabak. Voor die producten zijn ook maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen er op jonge leeftijd mee beginnen. “Ik vond het ook betuttelend toen het roken in cafés verboden werd. Maar nu vind ik het dat alleen maar prettig. En velen met mij”, aldus Adelaar tegenover de NOS. Het totale rookverbod in de horeca kwam er uiteindelijk dankzij het CDA, dat aanvankelijk tegen zo’n verbod was.

“Als het probleem bij de fastfoodbedrijven ligt, moeten we daar de oplossing zoeken. En niet bij de jeugd”, aldus Kuik. Overigens pleit ook het wetenschappelijk bureau van het CDA ervoor om fastfoodrestaurants eerst de mogelijkheid te geven om hun aanbod gezonder te maken. Als dat niet gebeurt, zou de invoering van een minimumleeftijd overwogen moeten worden, stellen de opstellers van het rapport.

cc-foto: DesignOil

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.