Joop

‘Oh fuck’: uitgelekte beelden van Trump voor en na zijn corona-toespraak

  •    •  
13-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
De camera’s stonden al aan voordat Trump de Amerikaanse bevolking toesprak over zijn ‘maatregelen’ tegen het coronavirus. De Daily Show zond de beelden uit. Zo is te zien hoe de vloekende Amerikaanse president vooral bezig is met de vraag hoe hij eruit ziet en of er al dan niet een map op zijn bureau moet liggen. Ook na afloop gedroeg Trump zich weinig presidentieel, zo blijkt. Ondertussen fileert Trevor Noah fileert van de Daily Show ook nog even Trumps toespraak.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (60)

[verwijderd]
[verwijderd]14 mrt. 2020 - 8:08

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
Zandb
Zandb14 mrt. 2020 - 10:10

Bob U zegt: "Pak iemand gewoon op de inhoud aan." Zoals Arjan Lubach doet? Maar die kijkt het nou juist af van The Daily Show. Misschien is The Daily Show wel helemaal geen amusement maar wel degelijk een middel om duidelijk te maken, waarom Trump - volgens de makers van die show - dan zo verkeerd maakt. Ik ben dan ook wel heel benieuwd, wat u dan vindt van de wijze waarop Trump c.s. via de media politiek bedrijven. Of u kijkt naar zo'n show, dat mag u zelf weten. En dat u het niet erg vindt dat er "achter de coulissen" iets anders gebeurt dan er voor is ook aan u. Al vraag ik me ook nog af, of u werkelijk in staat bent om dat zo onbevooroordeeld en onder alle omstandigheden zo koud laat. (Vraag ik me van me zelf ook af en ik hoop echt dat u mij daar ook bij helpt, mocht ik zo selectief in mijn verontwaardiging vinden. Ik denk bv aan de moeite die ik had om die opmerking van ……. (ik kom even niet op z'n naam), over die "kutmarokkanen" heel erg te vinden.)

madbako
madbako14 mrt. 2020 - 12:34

Oorspronkelijk bedoeld als amusement, maar tegenwoordig alleen maar bezig politiek te bedrijven Politiek is voor 99% amusement.

DaanOuwens
DaanOuwens14 mrt. 2020 - 13:12

@ BuurmanBob Jij schrijft: Daarbij: Pak iemand gewoon op de inhoud aan. Wat een knullig zinnetje is dit. Dat is namelijk exact wat gebeurde. Dat het jou niet opgevallen is, is een blijk van je onwil om dat falen van deze malloot onder ogen te zien. Trump beweerde dat de grenzen helemaal dicht moesten, dus ook voor goederen. Dat moest gecorrigeerd worden. Trump beweerde dat niemand meer vanuit de EU naar de VS mocht. Inclusief de burgers van de VS die hier waren. Dat moet gecorrigeerd worden een het leverde paniek op bij burgers van de VS. Hij beweerde dat de behandeling vergoed zou worden voor verzekerden terwijl slechts het eigen risico op de tekst niet in rekening gebracht wordt. Met als meest absurde tekst het toelaten van inwoners van het VK en Ierland. Beide landen waar het corona virus gewoon rond gaat. En tenslotte is de VS allang geïnfecteerd. Hij had de binnenlandse problemen moeten aanpakken maar hij is niet verder gekomen dan een symbool maatregel. Kortom het was een volstrekt falen van Trump en The Daily show zette dat netjes op een rijtje. Jouw afkeer voor het programma heeft vermoedelijk meer te maken met het feit dat je idool Trump fout op fout stapelt en dat programma zijn falen telkens weer laat zien.

Recht door Zee
Recht door Zee14 mrt. 2020 - 19:34

@ DaanOuwens "En tenslotte is de VS allang geïnfecteerd. Hij had de binnenlandse problemen moeten aanpakken maar hij is niet verder gekomen dan een symbool maatregel." Behalve dat de experts ook zeggen dat dit een goede maatregel is.....gezien 70% van de infecties in de vs uit europa kwam. Andere landen hebben het vliegverkeer inmiddels stilgelegd.

DaanOuwens
DaanOuwens14 mrt. 2020 - 22:13

@ Recht door Zee Jij schrijft: Behalve dat de experts ook zeggen dat dit een goede maatregel is…..gezien 70% van de infecties in de vs uit europa kwam. Dit soort tekstjes laten zien dat je zelf niet echt goed nagedacht hebt voordat je het op schreef. Omdat de infecties er al zijn had hij binnenlandse maatregelen moeten nemen. Nu neemt hij een maatregel tegen reizigers uit Europa terwijl de mensen die anderen gaan infecteren al rondlopen in de VS. De kans dat iemand in de VS corona krijgt van een Europeaan is kleiner dan dat hij het krijgt van een medeburger in de VS. Daarnaast heeft de burger in de VS nog allerlei extra problemen. Zoals ruim 27 miljoen onverzekerden dit niet getest worden en de corona door zullen geven. https://nos.nl/artikel/2327107-coronavirus-vormt-grote-bedreiging-voor-onverzekerden-in-de-vs.html Hij had een heleboel verstandige maatregelen kunnen nemen maar wat hij doet is het vliegverkeer uit de EU stilliggen behalve dat uit het VK en Ierland. Onbenulliger en dommer kan het haast niet. Hij doet alles fout wat hij fout had kunnen doen. Dit vindt is nou typerend voor aanhangers van extreem rechts. Als de leider iets heeft gezegd is men zelf niet meer in staat of bereid tot nadenken.

Crunchy Frog
Crunchy Frog15 mrt. 2020 - 9:31

[Behalve dat de experts ook zeggen dat dit een goede maatregel is] Integendeel, de experts zijn over het algemeen zeer sceptisch over de effectiviteit ervan. [gezien 70% van de infecties in de vs uit europa kwam. ] Zo'n getal kan niemand meten, dus dit lijkt me een gevalletje PIDOOMA. Ten eerste zijn er in de VS al weken lang besmettingen waarvan de bron niet kon worden vastgesteld. Ten tweede zullen er veel meer besmettingen zijn dan gemeld, omdat veel mensen nog in de incubatietijd zitten of weinig symptomen hebben, of omdat ze niet getest zijn door gebrek aan testkits (mede dankzij de trage reactie van Trump) of wegens onverzekerd zijn (ook een situatie die dankzij Trump verergerd is). Jammer dat je er geen linkje bij hebt gegeven, dan hadden we kunnen vaststellen of jij Patient Zero van dit desinformatievirus bent of dat je het ergens anders opgelopen hebt.

Zandb
Zandb15 mrt. 2020 - 11:07

Bob U omzeilt de vraag wat u van de wijze van politiek bedrijven via de media van Trump vindt. Verder was het voorbeeld van Oudkerk alleen bedoeld om te laten zien dat ik er in ieder geval voor/tegen moet strijden te snel te selectief in mijn verontwaardiging te zijn. Aan preken voor de eigen parochie, hecht ik weinig waarde. Vind ik wat sneu.

HarryD2
HarryD213 mrt. 2020 - 20:21

Zo waar, de president gedraagt zich tijdens de dooie momenten voor en na dat de camera's draaien zich even als een gewone kerel, hoe schokkend. Verder nog nieuws?

4 Reacties
adriek
adriek13 mrt. 2020 - 22:17

In een toespraakje van nog geen tien minuten toont Trump weer hoe weinig hij zich in belangrijke dingen verdiept en op welke gronden hij zijn beslissingen neemt: niet in het belang van Amerika of de mensheid maar enkel en alleen in het belang van Trump inc. Hij kan nauwelijks lezen, zich moeilijk uitdrukken, verandert vaker van mening dan van onderbroek en wordt gewoon weer vier jaar president.

Zandb
Zandb14 mrt. 2020 - 6:42

Wel ja, joh, en waarom zouden we van de president van de VS ook niet verwachten dat die zich gedraagt als de eerste de beste "gewone kerel"? Waarbij ik nog aanteken, dat de eerste de beste "gewone kerel" beschaafder reageert dan de presdident doet. U denkt daar dan weer anders over, hoe schokkend.

DaanOuwens
DaanOuwens14 mrt. 2020 - 7:51

@ HarryD Jij schrijft: Verder nog nieuws? Zeker, de president van het machtigste land ter wereld is een infantiele gek gekozen en gevolgd door mensen die hard hun ogen dichtknijpen als ze zien hoe dom de man is waar zij zich achter scharen.

vdbemt
vdbemt14 mrt. 2020 - 13:10

Zelfs een gewone kerel gedraagt zich niet zo ijdel rond zo'n zwaar, wereldontregelend onderwerp.

Lucas2000
Lucas200013 mrt. 2020 - 19:16

Dat de Chinezen maar flink gestraft worden na deze toestand. Altijd weer die ongezonde dingen die ze doen met dieren en hygiene. Het is gewoon hun schuld.

3 Reacties
4Vier!
4Vier!13 mrt. 2020 - 22:09

“Wouldn’t it be ironic if Trump was brought down by a Virus from China ???? Named after a Mexican beer ????.”

Recht door Zee
Recht door Zee14 mrt. 2020 - 10:20

@ 4Vier! Her virus is niet vernoemt naar het biermerk, corona betekent kroon in het Latijns....

Freek3
Freek314 mrt. 2020 - 16:13

Ik heb nooit begrepen wat de lol is van het verpesten van een grap...

HarrieV2
HarrieV213 mrt. 2020 - 17:56

Als je je zelf alleen maar op de borst klopt. De schuld bij anderen legt. Acties alleen maar richting hen legt om je eigen straatje schoon te vegen. Wat valt er dan nog te zeggen.

1 Reactie
Zandb
Zandb14 mrt. 2020 - 10:14

Harrie Nog genoeg, blijkbaar en met succes. Dat is ook een kenmerk van de democratie in een vrij land; dat mensen verkeerd kunnen kiezen. Het gevaar van de democratie als een middel om het land naar een dictatuur te brengen.

noMan2
noMan213 mrt. 2020 - 16:02

Trump kan bij zijn achterban niets fout doen. Van nieuw geboren christenen tot antheistisch Red Pilled mannen uit the manosphere community, Trump heeft hen om zijn oranje worstenvingertjes gewonden. Zoals een fascistische dictator eigen is, is hij een ware puppet master. Gi Raf is hier een treffend voorbeeld van. Ziet feiten aan voor fake news en terechte kritiek aan als vuilspuiterij. Trump zei eens letterlijk dat hij op Time Square (volop getuigen dus, en midden in zicht) iemand dood kon schieten en er dan nog mee weg te kunnen komen. En hij heeft gelijk (al werd het een “zelfmoord” in een zwaar bewaakte gevangenis). Als iemand van zichzelf beweerd een hele goede manipulator te zijn, dan is allen dat wat ik van diegene zonder enkele twijfel voor waar aanneem!! Zo win je hun spel! Ze strooien met overduidelijke hints, omdat ze geloven ermee weg te kunnen komen. Het is voor hen egostrelerij dat mensen blindelings in hun bullshit trappen terwijl ze het niet eens proberen te verbergen dat ze vol met bullshit zitten. Als je dit spel eenmaal snapt, dan kijk je dwars door alle bullshit heen. Game over!

Break on through
Break on through13 mrt. 2020 - 15:46

Dat heb je dus met narcisten. Narcisten zijn diep, diep van binnen verschrikkelijk onzeker. Vandaar ook die bewijsdrang die je bij Donald terug kunt vinden.. Donald Trump is in big need of someones approval... :)

OlavM
OlavM13 mrt. 2020 - 13:12

Op zich niets verrassends. Wie nog niet door heeft wat voor een ongeschikte mafkees in het Witte Huis zit, ontbeert een normaal en gezond beoordelingsvermogen.

4 Reacties
OlavM
OlavM13 mrt. 2020 - 13:39

Overigens: vorige weeg beweerde Trump nog dat er niets aan de hand was met het coronavirus. In de VS, de grootste natie ter wereld, kon niets gebeuren. En "van nature"(letterlijk!) wist hij er zelf alles van.... De echte deskundigen wisten natuurlijk beter en vertelden hoe de dingen echt in elkaar staken. O.a. een schrikbarend gebrek aan tests in de VS. Daaraan was niets gedaan. Ze zijn daar ook nog eens peperduur! Deze week moest Trump ernstig en met spoed worden bijgepraat door zijn schoonzoon Kushner. Ook de echte deskundigen oefenen druk op hem uit. Dus was hij gedwongen een heel ander, nl. 180 graden tegenovergesteld, verhaal op TV te vertellen. Het was duidelijk dat hij, enigszins moeizaam, de tekst van de telepromptor moest lezen, waarbij hij er niet zo veel van leek te begrijpen. Hoe dan ook bleef hij zijn eigen stokpaardjes erin te verwerken: het ging om Chinese makelij, het was een gevaar dat van buitenaf binnen was gedrongen, de Europeanen waren ernstig te kort geschoten door zich niet voldoende af te schermen van het Chinese gevaar -uiteraard kreeg de VK een uitzonderingsbeoordeling-, en moesten daarvoor dus gestraft worden met een inreisverbod. Enz., enz. (Disclaimer à la Baudet: dit is een eigen parafrase van een deel van de toespraak, die ik weliswaar live heb gehoord via CNN, maar niet van A tot Z letterlijk heb weergegeven. :) ).

Audio
Audio13 mrt. 2020 - 17:42

Trump verbood in januari alle vluchten vanuit China, de toenmalige brandhaard. Deze week verbood hij alle vluchten uit Europa, nu de brandhaard. Dat waren twee wijze beslissingen. De laatste actie had wel wat eerder gemogen. De Nederland regering verbiedt pas vandaag de vluchten uit Italie, China, Zuid-Korea en Iran. Er zijn mensen die nog liever sterven dan dat ze de raad van een politieke tegenstander opvolgen. Jij lijkt me ook zo'n persoon.

DaanOuwens
DaanOuwens14 mrt. 2020 - 7:53

@ Audio Jij bent zo'n persoon die denkt dat alle grenzen dicht een oplossing is voor alle problemen. Voor jou een stukje tekst van de NOSD-nieuwssite: 50 doden in VS, besmettingen in 49 staten In de VS viel de vijftigste dode. In alle staten is nu minstens één besmetting vastgesteld, behalve in West Virginia. De meeste doden vielen in de staat Washington. Daar steeg het dodental gisteren met zes naar 37.

Freek3
Freek314 mrt. 2020 - 16:15

@audio, Italie was het eerste land dat vluchten uit China verbood. Helpt het echt?

Gi Raf
Gi Raf13 mrt. 2020 - 12:19

De komende presidentverkiezingen zijn een gelopen race. Als je het in dit stadium als slechte verliezer nog van vuilspuiten moet hebben dan is het wel heel droevig gesteld.

18 Reacties
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde13 mrt. 2020 - 13:29

Noem je dit vuilspuiterij ? Ik denk dat Trump niet herkozen wordt, ik acht de Amerikanen heel goed in staat vuilspuiterij en berichtgeving te scheiden.

Hallahan2
Hallahan213 mrt. 2020 - 13:43

En gelopen race inderdaad: weer 4 jaar Trump...

Zandb
Zandb13 mrt. 2020 - 14:37

Gi Raf Als Trump hoe dan ook toch president wordt, en u maakt zich druk om zo'n onbeduidend nieuwsfeitje, dan is het wel heel droevig gesteld. Zoiets is een teken van slecht winnaarschap.

Marinus C.
Marinus C.13 mrt. 2020 - 14:52

Het is geen vuilspuiterij om te concluderen dat Trump volkomen ongeschikt lijkt te zijn om deze crisis het hoofd te bieden. Om te beginnen lijkt hij pas sinds een paar dagen te beseffen dat het een crisis is.

Recht door Zee
Recht door Zee13 mrt. 2020 - 15:38

@ Marinus C. Uiteindelijk maakt het niet uit wat Trump gezegd zou hebben in deze situatie, het zou allemaal als slecht en fout bestempeld worden. Had hij het serieuzer genomen, had men gezegd dat hij paniek aan het zaaien was.... mensen willen zekerheid in deze situatie en die is er niet dus kan je het ook niet geven. @ MartinvanderLinde Dat denk ik ook, dat is een reden waarom Trump president geworden is, omdat veken de MSM zat waren en hun negatieve berichtgeving.

Freek3
Freek313 mrt. 2020 - 15:50

[Om te beginnen lijkt hij pas sinds een paar dagen te beseffen dat het een crisis is.] Als je de beelden bekijkt, met name die van voor en van na het gescripte praatje, dan kun je niet anders dan vaststellen dat hij dat helemaal nog niet beseft, hij doet alleen alsof omdat zijn handlers hem hebben verteld dat hij dat moet doen. Voor de rest interesseert hem alleen dat ie geen vlek heeft op zijn shirt.

vdbemt
vdbemt13 mrt. 2020 - 16:11

In dit stadium als slechte verliezer? De echte strijd moet nog beginnen. Ik verwacht dat een Corona-orkaan (dankzij deze idioot) hemzelf de das om gaat doen. Ongeacht welke democratische tegenstander.

madbako
madbako13 mrt. 2020 - 16:26

@Gi Raf 13 maart 2020 at 13:19 De komende presidentverkiezingen zijn een gelopen race. Als je het in dit stadium als slechte verliezer nog van vuilspuiten moet hebben dan is het wel heel droevig gesteld. Dat moet ik je toegeven Kees, je krijgt het wel elke keer voor elkaar dat er nog mensen zijn die op je reageren. Ik zie je zo voor me hoe je zit te onaneren vanwege dat feit

Audio
Audio13 mrt. 2020 - 17:47

De VS heeft ongeveer 1500 besmettingen, de meeste aan de Oost- en Westkust. Het Zuiden en de Mid-West hebben veel minder problemen. Daar zit de achterban van de Donald. In het Zuiden wordt het al snel warm, dus die hebben dubbel geluk.

Thuru
Thuru13 mrt. 2020 - 18:21

Trump doet het inderdaad prima en zal ook herkozen worden verwacht ik.

DaanOuwens
DaanOuwens13 mrt. 2020 - 19:40

@ Kees Jij schrijft: Als je het in dit stadium als slechte verliezer nog van vuilspuiten moet hebben Jouw held is een incompetente demente zak. Geheel democratisch gekozen. Dit is geen vuilspuiterij zoals jij volstrekt belachelijk beweert, dit is de sukkel zelf. Kortom miljoenen mensen in de VS hebben bij volledig bewustzijn voor deze gek gekozen. En inderdaad ze zullen hem willen herkiezen. Maar dat verandert niets aan zijn incompetentie daarover kan geen enkele twijfel zijn. Het zegt wel veel over zijn keizers en ook over jou.

Marinus C.
Marinus C.14 mrt. 2020 - 8:01

@Audio De verkiezingen zijn in november... Je weet wel, de tijd dat het weer kouder wordt.

vdbemt
vdbemt14 mrt. 2020 - 9:10

@Recht door Zee. "Uiteindelijk maakt het niet uit wat Trump gezegd zou hebben in deze situatie, het zou allemaal als slecht en fout bestempeld worden." Natuurlijk. Dat is zelfs hier zo. Wat Rutte en Bruins ook besluiten, er zal altijd commentaar zijn. Maar dat is geen reden om deze randdebiel, Trump, te beschermen. Dat hij niet spoort, bewijst hij al jaren.

Marinus C.
Marinus C.14 mrt. 2020 - 9:43

"Uiteindelijk maakt het niet uit wat Trump gezegd zou hebben in deze situatie, het zou allemaal als slecht en fout bestempeld worden." Klopt, maar dat neemt niet weg dat Trump dit, objectief gezien, benaderd als een volslagen randdebiel.

Recht door Zee
Recht door Zee14 mrt. 2020 - 10:29

@ vdbemt "Maar dat is geen reden om deze randdebiel, Trump, te beschermen" Niet meedoen met de haat tegen deze man is wat anders dan "berschermen", vind dat veel mensen erg overdrijven en hun haat voor deze man maakt dat maar al te duidelijk. "Dat hij niet spoort, bewijst hij al jaren." Trump was anders wel degene die al jaren riep dat men minder afhankelijk moest zijn van China, een rede voor de "tariff war", als ze toen misschien naar hem hadden geluisterd had er nu minder problemen geweest met productie en toevoer van bepaalde materialen en grondstoffen. Maar iets positiefs zeggen over Trump kan hier niet. Zal wel weer verwijzingen naar mijn hoofd krijgen.

Recht door Zee
Recht door Zee14 mrt. 2020 - 21:25

@ Ikzelf "Recht, zijn die problemen met productie en toevoer van bepaalde materialen en grondstoffen niet ook het gevolg van de handelsoorlog die Trump eigenhandig is begonnen met China?Of waren die problemen er ook vóór Trump al? Nee hè?" Fout... dit probleem speelt al vele jaren, trump was de enige die china wou aanpakken, de rede van de tarieven oorlog was omdat Amerikaanse bedrijven fabrieken in china lieten maken omdat arbeid daar goedkoper is en milieuregels anders zijn. Op die manier werd amerika afhankelijk van china voor hun producten. Door de tarieven oorlog wilde Trump Amerikaanse bedrijven terughalen uit china en voorkomen dat bedrijven buiten de vs fabrieken gingen bouwen. Daarnaast was china ook nog veel intellectueel erfgoed aan het stelen van de amerikanen. Nu met de corona crisis wordt het pijnlijk duidelijk dat je als land niet afhankelijk moet zijn van een ander land voor producten. Voorbeeld, mondkapjes werden allemaal gemaakt in china, nu de amerikanen ze nodig hadden, maar de chinezen ook, lieten de chinezen die fabrieken niet toe deze te verschepen naar de vs waardoor in de vs een mondkapjes tekort onstaat, in amerika waren geen fabrieken die mondkapjes maakte, dus voor mondkapjes is de VS volledig afhankelijk van China, dit geld helaas niet alleen voor mondkapjes maar vooral voor medicijnen en vele andere producten. Vele amerikanen hebben straks geen medicijnen omdat die het niet meer versturen naar de vs vanwege de huidige corona crisis. Als bedrijven niet alles in china hadden gehad, hadden de vs nu niet dit probleem. Hopelijk hebben bedrijven hun lesje geleerd. "Waarschijnlijk is dat ook het enige dat de man (soms) lijkt te lukken: problemen verminderen (oplossen lukt ook niet) die hij zelf gecreëerd heeft. Knap hoor." Je snap duidelijk niet wat er speelt gezien dit een probleem is wat al vele decennia speelt maar vooral nu pas duidelijk zichtbaar wordt. Dit is geen probleem wat Trump heeft gecreëerd, de tarieven oorlog is een harde aanpak die nodig was omdat china jaren lang zijn gang heeft kunnen gaan. Of het de goede manier was, dat zal de toekomst moeten uitwijzen, hij probeert in elk geval iets, en de resultaten waren niet erg slecht. Veel bedrijven bleven en zijn terug gekomen, veel geld in de eigen economie, veel werk gecreëerd. Dit soort dingen kosten veel tijd. Nadeel voor Trump is dat hij maar 4 of 8 jaar heeft om dit te regelen. In china zit zo'n leider er decennia en kan veel.meer lange termijn denken. "Vanwaar die compulsieve drang om de man coûte que coûte te verdedigen?" Omdat er veel dingen worden gezegd die niet kloppen, erg overdreven worden of uit context worden gehaald. Ik ben ook heel kritisch over Trump, veel reacties hier over trump zijn echt doorgeslagen wat het gesprek niet ten goed komt, en daar kan ik slecht tegen. Helaas blijft er weinig over van de inhoud en gaat het vooral om de ophef eromheen. Maar al zeg je maar iets positiefs over Trump wordt je gelijk weggezet als van alles en nog wat en heb je gelijk een stempel waar je lastig vanaf komt.

Recht door Zee
Recht door Zee15 mrt. 2020 - 15:53

@ Ikzelf "In het Westen is de productie van zeer veel goederen uitbesteed aan lagelonenlanden..... Is voor de VS niet anders." Dat is juist het probleem.... dat wou Trump aanpakken en is hem deels gelukt, kost alleen wat tijd. "Trump verandert daar niets aan en zeker niet door de aandelenbeurzen op hol te doen slaan met zijn handelsoorlog en provocerende buitenlandpolitiek." De beurzen en aandelen doen het anders prima onder Trump. Provocerende buitenlandpolitiek? Zoals? "De Federale Bank is gedwongen om met enige regelmaat de rente te moeten verlagen." De rente hebben ze onder Trump vaker verhoogd dan verlaagt.... https://www.thebalance.com/fed-funds-rate-history-highs-lows-3306135 "De kortstondige hausse op economisch vlak die te wijten was aan een irrationeel optimisme omtrent de te verwachten economische politiek van Trump is inmiddels allang weer aan het afnemen." Kortstondig.... al jaren bedoel je..... nadat Trump president werd, is er record na record gebroken op de beurzen, en die zouden nu nog hoog zijn als er geen coronavirus crisis was geweest. Irrationeel optimisme voor jou misschien... "Gun dat land nog vier jaren Trump en u zult zien wat voor ‘superman’ dat werkelijk was." Hij is niet veel anders dan andere presidenten, hij doet goede dingen hij doet foute dingen, toe nu ging het allemaal een stuk beter dan men van tevoren voorspeld hadden.

Crunchy Frog
Crunchy Frog16 mrt. 2020 - 10:33

[De beurzen en aandelen doen het anders prima onder Trump.] [nadat Trump president werd, is er record na record gebroken op de beurzen] Dat de man die zich graag als de kandidaat van Joe Sixpack laat toejuichen nu alleen nog maar verdedigd kan worden met een verwijzing naar de koersen op Wall Street is natuurlijk wel een beetje zielig.

[verwijderd]
[verwijderd]13 mrt. 2020 - 12:09

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde13 mrt. 2020 - 13:33

Boze witte man, ik heb even naar je andere reacties moeten kijken om te zien in welke context ik je opmerking moet zien. Maar ik zag dat het goed was :)

Rechtse Bal4
Rechtse Bal413 mrt. 2020 - 11:57

wat dom he …. ik zet me al schrap voor de termen waarmee de President nu weer wordt aangeduid

12 Reacties
Zandb
Zandb13 mrt. 2020 - 14:38

Basl Ben ik met u eens; laten wij ons fatsoen dan wel bewaren ook al zijn we geen president.

Karingin
Karingin13 mrt. 2020 - 14:51

En wat vind je dan van zíjn dagelijkse gescheld?

AljosjaSeijsener
AljosjaSeijsener13 mrt. 2020 - 15:06

Ja, de frustatie zit hoog bij links :-)

vdbemt
vdbemt13 mrt. 2020 - 16:14

De man is zo'n enorm ........ buitensporig afwijkend exemplaar, daar voldoet geen enkele term aan.

madbako
madbako13 mrt. 2020 - 16:29

@Rechtse Bal 13 maart 2020 at 12:57 . ik zet me al schrap voor de termen waarmee de President nu weer wordt aangeduid Ik hou het simpel voor je. Ik verwijs je naar de inhoud van de DSM V. Voor alles daar in beschreven komt deze man wel in aanmerking

Rechtse Bal4
Rechtse Bal413 mrt. 2020 - 17:30

@K ea, als een hond op mijn stoep wat achterlaat wil dat toch niet zeggen dat ik dat ook maar kan doen? Ik verbaas me steeds meer over het taalgebruik van de anonieme reageerders... wil dat wat zeggen over de hoek of niveau ? denk wel dat er een correlatie bestaat.

Audio
Audio14 mrt. 2020 - 0:57

@vdbemt "De man is zo’n enorm …….. buitensporig afwijkend exemplaar, daar voldoet geen enkele term aan. " Er bestaat geen tweede exemplaar van. Hadden we nu Hilary maar gehad of was T maar afgetreden, dan hadden we in ieder geval een competente bestuurder gehad. Pence probeert samen met de gouverneurs achter T's rug om nog te redden wat er te redden valt/

Zandb
Zandb14 mrt. 2020 - 6:54

Bal Nieuwe hobby? Aan het taalgebruik vaststellen wat het niveau is van iemand en uit welke hoek die komt? U hebt geen idee wie, meestal anoniem waarom op de door hem/haar gekozen wijze reageert. Zoiets proberen te adresseren is niet meer dan zinloos framen. Of wat minder diplomatiek: Dom. Karin (de enige die voor K in aanmerking komt) vraagt wat u van zijn dagelijks gescheld vindt. Waarom zou zij dan bang zijn, dat u hetzelfde zou gaan doen, gezien uw voorbeeld? Dus, wat vindt u van zijn dagelijks gescheld? (Letterlijk tussen haakjes; ik vind het wel een suggestieve vraag. Karin vindt dat Trump 'dagelijks scheldt'. Ze moet natuurlijk eerst vragen of u dat ook vindt en pas dan, wat u daar dan van vindt.)

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 mrt. 2020 - 8:43

'ik zet me al schrap voor de termen waarmee de President nu weer wordt aangeduid' Het lijkt er warempel op dat jij zelf Trump vergelijkt met een hond die op de stoep schijt.

4Vier!
4Vier!14 mrt. 2020 - 9:52

AljosjaSeijsener 13 maart 2020 at 16:06 “Ja, de frustatie zit hoog bij links ????” En rechts. Er zijn volgens mij in NL maar weinig mensen, links óf rechts, die een hoge pet van deze man ophebben. In mijn omgeving (vrienden, familie, sport, vorig werk), waarin ook redelijk wat VVD-, D66-, een enkele Wilders-stemmer en FvD-overweger zat, ken ik werkelijk niemand die positief is over Trump. Zonder uitzondering vindt men dat een weinig intelligente, vervelende man. Ik zou graag weer het nieuws over de VS willen kunnen kijken zonder dat ik Trump met zijn zeurende intonatie stompzinnige dingen hoor zeggen; de man maakt me onpasselijk.

Recht door Zee
Recht door Zee14 mrt. 2020 - 10:33

@audio "Hadden we nu Hilary maar gehad of was T maar afgetreden, dan hadden we in ieder geval een competente bestuurder gehad" Hoe kom je erbij dat zij competent zou zijn? Haar werk verleden is anders niet echt goed te noemen. Een rede dat mensen een hekel aan haar hebben.

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 mrt. 2020 - 23:33

@Recht door Zee Zoals haar opponent in de primaries Bernie Sanders zei, nadat hij de voorverkiezingen had verloren en hij haar is gaan steunen, was er één groot en belangrijk verschil tussen Clinton en Trump: 'She believes in science.'