Joop

Oekraïne voert succesvolle drone-aanval uit op Russische marinehaven, groot oorlogsschip uitgeschakeld

  •  
04-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3711 keer bekeken
  •  

Oekraïense drones hebben vrijdag het 112 meter lange Russische oorlogsschip Olenegorski Gornjak zo zwaar beschadigd dat het slagzij maakt. Volgens de Oekraïense inlichtingendienst is het schip, dat dient voor het transport van troepen en militair materieel, niet meer in staat aan de oorlog deel te nemen. Rusland beweert dat er twee drones zijn neergehaald die geen schade hebben aangericht. De aanval die plaatsvond bij Zwarte Zeehaven Novorossiejsk is een nieuwe door drones veroorzaakte nederlaag voor de Russen op eigen grondgebied. Eerder deze week al waren er drone-aanvallen op hoofdstad Moskou.

De Oekraïense aanval van vrijdagochtend is mede opmerkelijk vanwege de grote afstand tussen Novorossiesjk en de door Oekraïne gecontroleerde gebieden. De Oekraïense marine heeft nauwelijks toegang tot de Zwarte Zee, die voor het overgrote deel wordt gecontroleerd door de Russische marine. Dat Oekraïne er desondanks in slaagt dergelijke aanvallen uit te voeren in een Russische haven krijgt daarmee ook symbolisch extra betekenis.

Kort na het begin van de door Rusland gestarte oorlog verbaasde Oekraïne vriend en vooral vijand door het vlaggenschip van de Russische marine, de Moskva, tot zinken te brengen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (44)

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout4 aug. 2023 - 18:53

Ondertussen snákt eenderde van de Amerikanen naar troepenzendingen naar de Oekraïne. https://www.newsweek.com/us-troops-ukraine-poll-russia-joe-biden-america-military-1816570 Opdat er weer ouderwets gesnuiveld wordt middels All American heroes with boots on the ground. Zolang dat maar niet op hun eigen heilige bodem is.

2 Reacties
Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen6 aug. 2023 - 17:12

Wat fijn dat de Amerikanen hun boots ook al in WO2 op Europese bodem gezet hebben.

guy yacobi
guy yacobi7 aug. 2023 - 18:29

ach, het kan eenvoudiger zonder te vechten: atacms en taurus raketten en desnoods europese troepen om de Oekraïns LelijkeRus grens te beschermen, dan kunnen de Oekraíners allen naar het front om die kutrus een trap tegen zijn kloten te geven zodat ze in zijn keel komen vast te zitten

RaarMaarWaar 0.1
RaarMaarWaar 0.14 aug. 2023 - 14:51

Zelensky had al beloofd dat hij de oorlog van het Westen tegen de Russen in Oekraïne die gelijk begonnen is met de coup in 2014 naar Rusland zou brengen. https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230730_62104677?utm_source=google&utm_medium=organic En nu is het dus zover. Dankzij de onverminderde miljarden steun van het Westen is het de Azovtroepen van Zelensky gelukt om Oost Oekraïne sinds 2014 compleet in de vernieling te helpen met bombardementen etc. en nu dus serieus oorlog te gaan voeren op Russisch grondgebied. De vraag is nu of de Russen het oorlogsgebied van hun kant gezien ook gaan verplaatsen/uitbreiden net als het Westen. Of dat ze het vooralsnog houden bij het bestrijden van de agressieve expansie van de NAVO kernwapenmacht op Oekraïens grondgebied.

27 Reacties
Andreas4
Andreas44 aug. 2023 - 18:26

@Raar: Da's een aardig staaltje van Russische propaganda en misinformatie, die je daar uitbraakt. Ga je schamen!

itsme3
itsme34 aug. 2023 - 20:54

Kees, Victim blaming is tamelijk smerig.

a.doorgeest
a.doorgeest4 aug. 2023 - 22:39

@ Raar en erg onwaar - Waarom deze bewust zeer onjuiste uitspraken van uw kant? Azov is een zeer bescheiden troepenonderdeel dat geheel in de Oekraïense strijdkrachten is opgegaan. De Russen zijn na de revolte van 2014 een langdurige proxyoorlog in Oost-Oekraïne gestart, met als gevolg dat er ruim 15.000 doden aan Oekraïense kant zijn gevallen tussen 2014 en begin 2022. Of de Russen hun gewetenloze puur Imperialistische oorlog naar het westen zullen uitbreiden, is niet erg waarschijnlijk, gezien het handvest van de NAVO, tenzij collectieve zelfmoord een door hen geambieerd toekomstperspectief is. De NAVO wil Oekraïne vooralsnog niet toelaten tot haar bondgenootschap, is niet voornemens kernwapens op Oekraïens grondgebied te plaatsen, in tegenstelling tot Belarus, waar Moskou inmiddels kernwapens heeft geplaatst. U raaskalt er flink op los. Rest de vraag of U de turboversie van Roeptoeter bent. Zelfde stijl, zelfde woordkeuze. Probeer het eens onder eigen naam, zou ik zeggen en ook wat waarheidslievender...

DaanOuwens
DaanOuwens5 aug. 2023 - 6:45

@ Kees Het is toch bijzonder dat wanneer er maar voldoende jaren verstrijken dat dogmatisch primitief communistisch gedachtengoed het fundament is voor mensen om met vrijwel dezelfde woorden te eindigen aan de meest extreem rechtse totalitaire kant van het politieke spectrum. Het communisme dat het verzet in de tweede wereldoorlog inspireerde blijkt ook het fundament te kunnen zijn voor het fascisme van nu. Als er maar voldoende tijd overheen gaat. Jouw teksten laten zien dat het kan en hoe het werkt.

Herr Vorragend
Herr Vorragend5 aug. 2023 - 7:14

@Daan Hear hear Daan. Extreem-links, met name de gestaalde anti-westerse kaders, verkeert nog immer in de waan, dat het Kremlin nog steeds bewoond wordt door socialistische, anti-imperialistische broeders.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 aug. 2023 - 10:24

Kees geeft het niet op.

randomjooperd
randomjooperd5 aug. 2023 - 18:40

[Azov is een zeer bescheiden troepenonderdeel dat geheel in de Oekraïense strijdkrachten is opgegaan.] nee hoor, het is een belangrijk onderdeel dat nu helemaal kapot wordt geschoten (voor de 2e keer) in de buurt van Bachmoet, maar goed. Het witwassen van dit soort mensen is geen goed idee. Dit geeft de russen veel pr munitie, het is vreemd dat het nog door mag gaan tenzij het de bedoeling is om dit soort 'gemotiveerde' rechts georiënteerden een podium te geven. Hoe je het wendt of keert, er is een probleem in Oekraïne met extreem rechts. Dit wordt door Rusland volop gebruikt, en er is geen fatsoenlik antwoord hier op van het Westen. Elke wapen dat door dit soort mensen wordt beschoten, is eigenlijk winst voor Poetin.

randomjooperd
randomjooperd5 aug. 2023 - 18:49

[Het is toch bijzonder dat wanneer er maar voldoende jaren verstrijken dat dogmatisch primitief communistisch gedachtengoed het fundament is voor mensen om met vrijwel dezelfde woorden te eindigen aan de meest extreem rechtse totalitaire kant van het politieke spectrum.] in jouw mening. Er is eigenlijk weinig mis met wat RaarmaarWaar 0.1 heeft geschreven, maar misschien reagerde je daar niet op (dit forum blijft ... bijzonder) Wellicht wil je het met feiten tegenspreken, ipv met alleen met propaganda, wat je net hebt gedaan.

a.doorgeest
a.doorgeest5 aug. 2023 - 20:15

@ randomjooperd - Het Azovbataljon is niet groter dan 1 à 2% van het totale Oekraïense leger, wat getalsmatig uw ongelijk duidelijk maakt, en numeriek veel kleiner dan bijvoorbeeld de Wagner Groep, die juist rond Bachmoet onvoorstelbare verliezen heeft geleden. (Tot 20.000 gesneuvelden). U onderschrijft - geheel ten onrechte - de woorden/mening van Raar en onwaar. De NAVO is Oekraïne na 24 februari 2022 eerst schoorvoetend en mondjesmaat gaan steunen, en heeft die steun pas in de loop der tijd uitgebreid. De fabel dat de Russische Federatie NIET de agressor zou zijn in dit conflict is bedenkelijk en zeer leugenachtig. Wie daar op onjuiste gronden keer op keer begrip voor wil kweken, heult met een volkomen verderfelijk regiem dat zo'n beetje alles met voeten treedt wat in het internationale recht met hoofdletters wordt geschreven. Makkelijke en goedkope opvattingen die los staan van de werkelijkheid zoals die zich in Oekraïne voltrekt en heeft voltrokken, de afgelopen jaren.

randomjooperd
randomjooperd5 aug. 2023 - 21:30

[Extreem-links, met name de gestaalde anti-westerse kaders, verkeert nog immer in de waan, dat het Kremlin nog steeds bewoond wordt door socialistische, anti-imperialistische broeders.] ongetwijfeld zijn er verwaarde mensen aan de linker kant die dat denken, net zoals er verwaarde mensen aan de kant van GL en PvdA die denken dat identiteit belangrijker is dan sociale rechten voor de massa's. Goed, we zien verkiezing na verkiezing hoe goed dat gaat met die twee partijen.

randomjooperd
randomjooperd6 aug. 2023 - 14:16

[De NAVO is Oekraïne na 24 februari 2022 eerst schoorvoetend en mondjesmaat gaan steunen, en heeft die steun pas in de loop der tijd uitgebreid. ] Mijn Engels is misschien niet zo goed. Zou je voor me kunnen vertalen wat hier staat? https://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_211698.htm ; het schijnt te zijn gezegd door een belangrijk iemand van NAVO. "The other thing I will say is that the war didn't start in February last year. The war started in 2014. And since 2014, NATO Allies have provided support to Ukraine, with training, with equipment, so the Ukrainian Armed Forces were much stronger in 2022, than they were in 2020, and 2014. And of course, that made a huge difference when President Putin decided to attack Ukraine."

randomjooperd
randomjooperd6 aug. 2023 - 14:25

[De fabel dat de Russische Federatie NIET de agressor zou zijn in dit conflict is bedenkelijk en zeer leugenachtig. Wie daar op onjuiste gronden keer op keer begrip voor wil kweken, heult met een volkomen verderfelijk regiem dat zo'n beetje alles met voeten treedt wat in het internationale recht met hoofdletters wordt geschreven.] toch bijzonder dat er een VNSC besluit is geweest rondom iets in Minsk, ik kan me niet precies meer herinneren wat het was. Enig idee? Volgens mij zijn besluiten van het VNSC (dus niet van de assembléé générale) internationale wet. Hoe kan dat en wie heeft dat niet nageleefd? En ja, over de zin en onzin van het leven, ik roep meestaal 42, maar zelfs een van de belangrijkst 'denk tanks' in de VS voor geopolitiek, Rand Corporation (zoek even op wie de oprichters zijn) heeft in 2019 al opgestippeld hoe je Rusland kon 'extend', hoe je dat ook kan zeggen in het NL. Hier het pdfje: https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/research_reports/RR3000/RR3063/RAND_RR3063.pdf , interessant hoofstuk 4 met goede oneliners als "providing lethal aid to Ukraine", "increase support to Syrian rebels", "promote regime change in Belarus", Moldova, etc, etc. Dit is allemaal niet bedoeld om Rusland te provoceren, uiteraard, dit is gewoon een spelletje. Aha.

randomjooperd
randomjooperd6 aug. 2023 - 14:35

[Het Azovbataljon is niet groter dan 1 à 2% van het totale Oekraïense leger, wat getalsmatig uw ongelijk duidelijk maakt] Dus de, volgens u, kleine hoevelheid, betekent dat er geen probleem is met het witwassen van deze mensen hier? Ah, dan is extreem rechts dus geen probleem. Dan is het geen probleem als de FN van Le Pen wint in Frankrijk, of Vox het beleid in Spanje gaat bepalen, of de AfD in Duitsland, toch? Dat is het gevolg. Bijzonder om linkse mensen deze andere mensen in joop te zien witwassen, dat dan weer wel.

Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen6 aug. 2023 - 17:19

Bah.

a.doorgeest
a.doorgeest6 aug. 2023 - 21:12

@ randomjooperd - 16.16 - Het citaat over Westerse steun na 2014 vind ik niet zo opzienbarend. Een land dat illegaal wordt aangevallen, zou zich zelf niet van wapens en goed advies mogen voorzien? Met schoorvoetend en mondjesmaat bedoel ik de uitbreiding van Westerse wapensteun na februari 2022: eerst helmen en scherfvesten, losse kogels van Belgische makelij voor handvuurwapens, aanvankelijk schouderraketten en antitankwapens, later pas houwitsers en tanks; de F-16's zullen volgen (+ de rest). Volkomen legitiem als je door een amorele misdadigersbende wordt overvallen. 16.25 - Steun aan Syrische rebellen die een verderfelijke dictatuur omver wilden werpen, is ook niet zo gek, net als het ondersteunen van democratische processen in Belarus en het voorkomen van een Russische machtsovername in Moldavië. 16.35 - Wat het Azovbataljon betreft, heb je enigszins gelijk: niet best voor de beeldvorming, maar Wagner is minstens even erg, zoal niet erger (en veel omvangrijker). De mij door u toegedichte politieke overtuiging, mist iedere grond, is onjuist en doet in deze discussie niet ter zake.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 aug. 2023 - 17:39

Het Azov regiment is niet wat de russische propaganda er van maakt. Het leidt de aandacht ook handig af van de aanzienlijk grotere extreem rechtse groeperingen in Rusland.

guy yacobi
guy yacobi7 aug. 2023 - 18:32

azov-troepen van Zelensky? weer een troll van de trollfabrieken uit satan leninburg raarmaarleugen zwets er maar wat op los Oekraïne en Gelorgië zijn vrij bescherming te zoeken tegen de dicktator en smerige dief vladolf putler maar putler is bang voor democratie en de NATO en de EU, want dan is het gedaan met zijn kleptocratie

randomjooperd
randomjooperd7 aug. 2023 - 20:53

[Het citaat over Westerse steun na 2014 vind ik niet zo opzienbarend] wat je wel of niet opzienbarend vindt is irrelevant. Waar het om gaat is dat je eerst zei dat de NAVO schoorvoetend Oekraïene aan het hulpen was, en nu dat er toch bewezen is dat dat gewoon niet zo was en dat dankzij al de hulp en voorbereidingen sinds 2014 (niet mijn woorden maar die van dhr Stoltenberg, hoofd van NAVO), tja, dan is dan gaan we de doelen een beetje proberen te schuiven om de aandacht af te leiden. Alle twee situaties kunnen niet tegelijkertijd waar zijn. Dus jouw eerste punt is onwaar, hoe hard je ook probeert het te ontkennen. Of dit een legale of illegale oorlog is, is totaal irrelevant. De meeste oorlogen zijn niet gebonden aan wetten. Je gaat nu ook een illegale bezetting van Syrie rechtpraten, terwijl je de huidige bezetting van Oekraïnse grond als illegaal beschouwt. Vind je dat zelf niet hypocriet? Wees een eerlijk met jezelf. Als je de ene veroordeelt, dan moet je de andere ook veroordelen. En anders ben je gewoon schijnheilig. Bovendien, veel van de steun ging naar IS/AQ (Al Qaida) achtigen groepen, dat is niet zo fris, denk je niet? (Zie bericht van Jake Sullivan aan Hillary Clinton van Wikileaks https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/23225 ). En nu de kaart ... maar Wagner is net zo erg!! Zeker. Kijk, toegegeven. Ze zijn nu trouwens niet aan het vechten, voor zover we kunnen zien. Wanneer stopt Azov? Gewoon een beetje geduld, dan laten de Russen ze wel stoppen?

randomjooperd
randomjooperd7 aug. 2023 - 21:11

o ja, dit vergeten: [net als het ondersteunen van democratische processen in Belarus en het voorkomen van een Russische machtsovername in Moldavië] kijk, als er een vermeend inmenging van Rusland op de verkiezingen via trollenboerderijen of weet ik wat hoe, dan gaan we hier brand! moord! roepen, maar we mogen kennelijk ons inmengen in verkiezingen van andere landen. Grappig hé. Ik moet altijd aan de strips van 'Us vs Them', zoals dit: https://knowyourmeme.com/photos/2355619-our-blessed-homeland-their-barbarous-wastes [De mij door u toegedichte politieke overtuiging, mist iedere grond, is onjuist en doet in deze discussie niet ter zake.] Misschien ben je niet links, geen idee, je zou het kunnen verwachten als je op dit forum post. Feit blijft dat het is bijzonder dat je Azov zo wit wast.

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 aug. 2023 - 8:41

De "Azovtroepen van Zelensky" is propaganda taal.

randomjooperd
randomjooperd8 aug. 2023 - 13:31

[De "Azovtroepen van Zelensky" is propaganda taal. ] Het is een versimpeling maar als men "Wagner, Poetins schaduwleger" (https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/wagner-poetins-schaduwleger) gebruikt, dan is het geen propaganda taal? Bijzonder, vind je niet?

randomjooperd
randomjooperd8 aug. 2023 - 13:33

[De "Azovtroepen van Zelensky" is propaganda taal. ] Of dit anders: "Een inkijk bij Poetin's honden van oorlog, de Wagner Groep" (https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/een-inkijk-bij-poetins-honden-van-oorlog-de-wagner-groep)

Mag
Mag9 aug. 2023 - 9:06

@DaanOuwens: Wie is Kees?

Mag
Mag9 aug. 2023 - 9:19

DanielleDefoe 7.08.19.39 In Rusland zijn zeker extreem rechtse groeperingen maar ze zitten ondergedoken ( min of meer), ze maken geen deel van de regering of het Parlement wat wel de gewoonste zaak in westerse landen is.

randomjooperd
randomjooperd9 aug. 2023 - 13:33

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 aug. 2023 - 14:51

Schaduwleger lijkt mij wel een adequate beschrijving voor Russische PMCs zoals "Wagner". https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/1060586X.2019.1591142?src=recsys

randomjooperd
randomjooperd17 aug. 2023 - 20:14

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Martin van der Linde
Martin van der Linde4 aug. 2023 - 13:39

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Frits Jansen
Frits Jansen4 aug. 2023 - 12:49

Zal helaas waarschijnlijk wel een akelige represaille uitlokken. Mar acties op Russisch grondgebied zijn belangrijk want laten de gemiddelde Rus zien dat Poetin gevaarlijk bezig is, al zullen ze die wel verwijten aan het "ongedierte" zoals ze de Oekraïners zien. Langzaamaan moeten ze toch doorkrijgen wie het echte ongedierte is. Van de week zag ik een reportage over de protserige reuzenpaleizen van Poetin. Die moeten toch ook tot protest leiden want de gemiddelde Rus heeft het niet breed.

3 Reacties
Andreas4
Andreas44 aug. 2023 - 18:28

Je onderschat de Russische propaganda machine. De gemiddelde Rus beschikt helaas niet over de juiste informatie.

LaBou
LaBou 5 aug. 2023 - 6:23

"De gemiddelde Rus beschikt helaas niet over de juiste informatie." Dat ben ik met je eens. Maar helaas wordt ons ook lang niet alles naar waarheid verteld.

randomjooperd
randomjooperd7 aug. 2023 - 21:17

[Mar acties op Russisch grondgebied zijn belangrijk want laten de gemiddelde Rus zien dat Poetin gevaarlijk bezig is] Militaire doelen, zeker. Waar je op doelt klinkt heel er naar burger doelen, en als dat zo is, dan heb je geen morele hoger grond meer om te klagen als er weer een raket (russisch of anders) een flatgebouw in Oekraïne raakt. Want terreur is terreur. Daar ben je van bewust, neem ik aan. Anders, bij deze, je moet er van bewust worden, en dat zal uiteraard de nodige represailles uitlokken. We weten inmiddels wel welke van de twee strijdende partijen heeft de zwaarste middelen om te slaan.

EenMening3
EenMening34 aug. 2023 - 12:42

Om Rusland te kunnen verslaan, is het noodzakelijk dat de Oekraïners zoveel mogelijk Russische militaire hardware vernietigen of "overnemen". Niet alleen tanks, gevechtsvoertuigen, gevechtsvliegtuigen, helikopters, artillerie, drones en raketsystemen maar ook oorlogsschepen. De Oekraïners bestoken continu de Russische aanvoerlijnen. Ze blazen munitiedepots op en vernietigen bruggen, spoorwegknooppunten, luchtmachtbases en militaire hoofdkwartieren. Het Oekraïense tegenoffensief wordt ernstig bemoeilijkt door het gebrek aan luchtsteun. Maar daar wordt aan gewerkt. Binnenkort start de opleiding van Oekraïense F16-piloten.

5 Reacties
randomjooperd
randomjooperd4 aug. 2023 - 15:07

[Het Oekraïense tegenoffensief wordt ernstig bemoeilijkt door het gebrek aan luchtsteun. Maar daar wordt aan gewerkt. Binnenkort start de opleiding van Oekraïense F16-piloten.] Ik zou de persconferentie die Gral Millie gaf een paar dagen geleden terug kijken, je kan hier het lezen: https://www.defense.gov/News/Transcripts/Transcript/Article/3462659/secretary-of-defense-lloyd-j-austin-iii-and-joint-chiefs-of-staff-chairman-gene/ "Now, having said that, just do a quick math drill here. Ten F-16s are $2 billion, so the Russians have hundreds of fourth- and fifth-generation airframes. So if they're going to try to match the Russians one for one, or even, you know, two-to-one, you're talking about a large number of aircraft. That's going to take years to train the pilots, years to do the maintenance and sustainment, years to generate that degree of financial support to do that. You're talking way more billions of dollars than has already been generated. So the key thing is to focus on air defense, focus on the blocking-and-tackling sort of offensive combined arms maneuver, which is artillery, as both long-range and short-range artillery, and then get in your engineers and your mine-breaching equipment. That's the kind of stuff they need. That's what they want. That's what they're asking for. When I talk to Zaluzhny, that's what he's asking for, so - " Wens en realiteit.

guy yacobi
guy yacobi7 aug. 2023 - 18:40

veel te laat die F-16 training zoals ook de stormshadow en het is eindeloos wachten op de atamc en de taurus

randomjooperd
randomjooperd7 aug. 2023 - 20:58

[veel te laat die F-16 training zoals ook de stormshadow en het is eindeloos wachten op de atamc en de taurus] Het maakt helemaal niks uit voor het eindresultaat, zie de persconferentie van Gen. Millie. Telkens wachten op een 'game changer' betekent dat het spelletje niet lekker gaat, en ja, het zijn leuke oorlog spelletjes, en ze zullen zeker russen doden, maar die gaan zich aanpassen net zoals ze zich aan de andere 'game changers' hebben aangepast. Dit is een artillerie oorlog, en als je niet over voldoende munitie en howitzers beschikt, dan heb je een probleem, zoals we zien in Oekraïne sinds eigenlijk het begin van de oorlog.

Lange3
Lange38 aug. 2023 - 11:33

Randomjooperd zit jij nu gewoon te genieten van al die onzinnige dode militaire en burgers? Als jij denkt dat Rusland hier nog sterker uitkomt leef je in een andere werkelijkheid. De enige die hier lacht is China.

randomjooperd
randomjooperd9 aug. 2023 - 13:15

[Randomjooperd zit jij nu gewoon te genieten van al die onzinnige dode militaire en burgers?] Bijzondere opmerking. Waarom maak jij die?

Ed Verbeek
Ed Verbeek4 aug. 2023 - 12:25

De oorlog op land komt niet meer vooruit. Dan maar op zee.

3 Reacties
randomjooperd
randomjooperd4 aug. 2023 - 15:02

Geen zee oorlog. Men probeert de blokkade op te heffen voor graanschepen. We gaan het zien.

Leman
Leman5 aug. 2023 - 15:37

De oorlog op land verloopt op dit moment zelfs dramatisch. De berichtgeving hierover meldt zware verliezen ondanks westerse hulp. bron Telegraaf https://www.telegraaf.nl/nieuws/1941923932/oekraïne-past-na-zware-verliezen-tactiek-aan. De Russen hebben een bijna ondoordringbare grens gefabriceerd met mijnenvelden. Het lijkt er op dat de russen deze grens willen behouden want ze zullen echt niet een aanval beginnen over deze lijn. Misschien wordt het tijd voor een staakt het vuren en de status quo te gebruiken om de oorlog te beëindigen. Scheelt een hoop slachtoffers. Het is te hopen dat Zelensky de druk van de Amerikanen kan weerstaan en een beslissing gaat nemen om dit zinloze bloedvergieten te beëindigen.

Lange3
Lange38 aug. 2023 - 11:37

Leman, waarom wordt er dan gepraat in Saodie Arabie?

Johannass
Johannass4 aug. 2023 - 11:42

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

2 Reacties
randomjooperd
randomjooperd5 aug. 2023 - 22:01

dit spelletje kunnen de russen ook spelen - sterker nog, ze doen het veel regelmatiger. Het is pas nieuws als het vanuit de kant van Oekraïne gebeurt, en dat is veelzeggend.

guy yacobi
guy yacobi7 aug. 2023 - 18:42

300-450 kg springstof