Joop

Oekraïne mag NAVO-lid worden als het aan alle voorwaarden heeft voldaan

  •  
11-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1089 keer bekeken
  •  
NATO&Ukraine(RussianBear)

Meer over:

cartoon, oekraïne, navo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

onyxcumulus
onyxcumulus13 jul. 2023 - 7:29

Zolang er nog maar 1 zandkorrel in de Oekraine door Rusland zal worden bezet zal Oekraine niet toetreden tot de NAVO en/óf de EU. Zelensky is de speelbal in de proxy-oorlogen tussen de VS en Rusland. Daar zijn ze al druk mee bezig sinds in1947 Rusland de beschikking kreeg over de atoombom. Zelensky als comediant en onestand up comedium vindt het allemaal prachtig en zal er alleen maar groter van worden totdat VS,UK,NAVO, EU meer dan genoeg hebben van deze clown Minister van defensie van de UK verklaarde bij een interview met de BBCgisteren dat Zelensky ipv altijd maar vragen ook eens een greintje dankbaarheid zou moeten tonen. Wij zijn Amazon niet aldus de minister

PamVlam
PamVlam12 jul. 2023 - 10:17

Hopeloze beloftes om maar te verhullen dat de NAVO een grote mislukking is geworden. Het is ze niet gelukt voor vrede en veiligheid in Europa te zorgen. En zeker de afgelopen 10 jaar heeft NAVO niets gedaan om daar invulling aan te geven. Het tegendeel is waar. Hopeloze beloftes aan Zelenski om zijn extreemrechtse racistische aanhang tevreden te stellen. Hopeloze beloftes waarmee bij Zelenski de indruk is ontstaan dat hij de redder van Europa is door een WO3 te forceren en niet wil zien dat hij zowel Oekraïne en de rest van Europa voor decennia in verval stort en de toekomst van onze kinderen vernietigd. De klimaat en milieuellende zijn pinda's vergeleken bij wat NAVO, Zelenski en het Militair Industrieel Complex voor ons in petto hebben.

Herr Vorragend
Herr Vorragend12 jul. 2023 - 6:28

Dat Oekraïne NAVO-lid wil worden is begrijpelijk. Maar is nu onmogelijk. Ten eerste moet er een vredesverdrag met Rusland ondertekend zijn en vervolgens moet men in Oekraïne aan de slag met corruptie en het optuigen van een rechtsstaat. Pas dan zou Oekraïne eventueel lid kunnen worden. Mijn eigen gevoel zegt dat de NAVO niet weer hoeft uit te breiden, en dat gedegen veiligheidsgaranties voor bepaalde landen voldoende zijn.

1 Reactie
Frans Akkermans3
Frans Akkermans312 jul. 2023 - 20:17

Rusland had in 1994 die veiligheidsgarantie afgegeven in het Memorandum van Boedapest. Blijkbaar niet 'gedegen' genoeg.

Ed Verbeek
Ed Verbeek11 jul. 2023 - 17:49

Ja, je kunt ook meteen een kernbom gooien. Komt op hetzelfde neer als de NAVO nu mee gaat vechten. Of wacht, Oekraïne kan ook eerst HIMARSen of Storm Shadows op Moskou gooien. Maar eerst naar eens met clusterbommen aan de slag. Die kernwapens in Vonkel, of op de grens van Polen, kan de VS altijd later nog afvuren. Waar is de vredesbeweging gebleven?

2 Reacties
ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick12 jul. 2023 - 9:02

We kunnen natuurlijk agressor Rusland lekker buurlanden laten opeten. Want natuurlijk stopt het na Oekraïne. (Wat kennelijk bepaalde mensen van de vredesbeweging denken wat ook verklaard dat hun boodschap nou niet echt van de grond af komt) Verder heeft Oekraïne die wapens nodig voor militaire doelen.

Gio Servas
Gio Servas12 jul. 2023 - 13:27

@ZoekEenVrijeNick, Je heb gelijk, dan maar liever overal atoombommen op. Lost na verloop van een paar 100 of 1000 jaar ook nog eens de klimaatproblemen op en dan nog wat sneller de problemen met overbevolking. Gewoon Putin duidelijk maken dat hij geen kant meer op kan en we hem toch wel gaan pakken wat hij ook doet. Die vent is zo gestoord dat als er geen uitweg meer is hij gerust met een "Big Bang" ten onder gaat en iedereen met zich mee wilt nemen en dat vind jij dus een goed plan... Helaas velen hier.

MicroWolf
MicroWolf11 jul. 2023 - 16:39

Een vijand van een vijand is een vriend.. Hmmm...

Mathijsco
Mathijsco11 jul. 2023 - 16:36

Lol @ cartoon. Het trieste feit is: Oekraine wordt natuurlijk nooit NAVO-lid. Net zoals dat de Amerikanen nooit de intrinsieke intentie hadden om coca cola en vrijheid te komen brengen in Vietnam. Dit nog even geheel los van het feit dat op de dag van toetreding WO3 per direct een feit zou zijn. Het is de intens gemene en valse hoop die de Oekrainese bevolking wordt voorgehouden. Dat begon ooit allemaal op het Maidan-plein: met Guy Verhofstad en (Wijlen) Hans van Baalen.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman11 jul. 2023 - 16:33

Als dit een argument is om de draak te steken met het voldoen aan de voorwaarden? Dan ook doorpakken, lid maken en artikel 5 in werking stellen.

Jozias2
Jozias211 jul. 2023 - 16:13

Ik kan me geen enkel argument bedenken waarom Oekraïne tot de navo zou moeten toetreden. Prima om ze militair te steunen met materieel maar navo lidmaatschap is wat anders. Als Rusland of China zijn (militaire) invloedssfeer op die manier zou uitbreiden dan zouden velen dat ook niet accepteren.

4 Reacties
JasDon
JasDon12 jul. 2023 - 6:37

Dat wordt gewoon geaccepteerd, zie casus Rusland en corrupt Afrika. Je trekt dus een valse vergelijking.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine12 jul. 2023 - 7:06

@Jozias, misschien gewoon omdat Oekraïne dat wil om zich te beschermen tegen toekomstige Russische agressie, zoals heel Oost-Europa, de Baltische staten en nu Finland en Zweden hebben gedaan. Waarom niet?

Jozias2
Jozias212 jul. 2023 - 7:48

@little bit Taiwan en heel veel andere landen willen zich misschien ook beschermen. Vraag is of dit verdrag daarvoor het beste is want het verplicht ons actief deel te nemen aan een oorlog met in dit geval Rusland. Geopolitiek is het vaak belangrijker om tot een bepaald evenwicht te komen en dat evenwicht niet te verstoren. In plaats maar uit te breiden langs de grenzen met Rusland.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans312 jul. 2023 - 20:17

@Jozias Wie bedoelt u met 'velen'. En is niet van belang vast te stellen wie recent agressie pleegt en op gebiedsuitbreiding uit is? Zie de toespraken van Poetin. Je kunt toch niet stellen dat, als O. Navo-lid wordt dan de VS of de EU er een vazalstaat bij hebben?