Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oekraïense tegen Johnson: ‘U komt niet naar Kyiv, omdat u bang bent’

  •  
01-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
200 keer bekeken
  •  
johnson
Daria Kaleniuk, oprichter van een Oekraïense anti-fraude-NGO, heeft tijdens een persconferentie van Boris Johnson in Polen het Westen opgeroepen om Oekraïne te beschermen tegen Russische aanvallen vanuit de lucht. Ze hield een bewogen pleidooi voor het instellen van een no-fly-zone.
“Wat is het alternatief, meneer de premier?”, vroeg Kaleniuk aan Johnson, die tijdens haar verhaal instemmend knikte en deed alsof hij aantekeningen maakte. Ze wees op de luchtafweersystemen in Roemenië en Polen waarmee het westen van het Oekraïense luchtruim kan worden verdedigd.
Kaleniuk herinnerde Johnson aan het Boedapest-memorandum uit 1994. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Rusland beloofden destijds om de soevereiniteit van Oekraïne te respecteren.
“U bent nu in Polen, maar u komt niet naar Kyiv, premier”, zei Kaleniuk. “U komt niet naar Lviv. Omdat u bang bent. Omdat de NAVO niet bereid is om Oekraïne te verdedigen. De NAVO is bang voor de Derde Wereldoorlog, maar die is al begonnen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.