Joop

Oekraïense president Zelensky naar Nederland

  •    •  
03-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1586 keer bekeken
  •  
zelensky

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is onderweg naar Nederland. Dat melden ingewijden tegenover persbureau ANP.

De NOS meldt: “Verplaatsingen van het Nederlandse regeringsvliegtuig suggereren inderdaad hoog bezoek uit Oekraïne. Het toestel is van een Pools vliegveld naar Helsinki in Finland gevlogen, waar Zelensky vandaag onverwachts opdook. Momenteel is het regeringsvliegtuig onderweg richting Nederland, zo blijkt uit openbare bronnen.

Wat het programma van Zelensky in Nederland wordt, is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Bij andere bezoeken geeft de Oekraïense president vaak een toespraak. Volgens Nieuwsuur heeft Zelensky een speech voorbereid met de titel 'Geen vrede zonder gerechtigheid'. Die zal hij donderdag 4 mei houden in Den Haag.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (24)

EenMening3
EenMening34 mei 2023 - 15:40

Geweldig dat deze geweldige man juist nu komt en een speech houdt. Het Westen moet Oekraïne door dik en dun steunen. Met wapens en geld. Wie tegen het bezoek van Zelensky is, laadt de schijn van antisemitisme op zich. Bovendien kan hij mogelijk geclassificeerd worden als Putinversteher.

Mathijsco
Mathijsco4 mei 2023 - 8:37

Van der Plas heeft haar redenen gegeven. Dat mag. Het feit dat Zelensky zelf blijkbaar Joods is, heeft er mijns inziens geen klap mee te maken. Hij is president van Oekraïne.

1 Reactie
Mathijsco
Mathijsco4 mei 2023 - 9:45

Deze hoort in het andere topic. Excuses.

geitenbreier
geitenbreier4 mei 2023 - 8:32

Een regeringsleider van een land dat met het Azov bataljon directe banden heeft met het nazisme op dodenherdenking uitnodigen,. Je moet maar durven

4 Reacties
Vuurrood
Vuurrood4 mei 2023 - 10:11

Op een partij stemmen met een overduidelijke neo nazi ideologie en nu in de tweede kamer zit. Je moet maar durven.

geitenbreier
geitenbreier4 mei 2023 - 13:55

Vuurrood Je reageert helemaal niet op mijn bewering over het Azov bataljon !? Te pijnlijk , omdat ik gelijk heb ? Of ontbeert je de kennis over dit heerschap ?

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 mei 2023 - 13:57

De wereld verandert: https://www.dw.com/en/the-azov-battalion-extremists-defending-mariupol/a-61151151

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mei 2023 - 12:22

De invloed van de politieke tak van Azov opgericht door Andriy Biletsky na 2014 is verwaarloosbaar. Het Azov batallion heeft ook last van mythevorming gebaseerd op Kremlinpropaganda volgens politicoloog Andreas Umland. Er zal weinig van over zijn inmiddels.

Break on through
Break on through4 mei 2023 - 7:59

Goed dat Zelensky naar Nedrland komt met de dodenherdenking. Ik zie uit naar z'n speech. Wellicht kunnen we nog wat meer materieel sturen? Of kunen we dat niet betalen?

Peace ....
Peace ....4 mei 2023 - 7:30

Als Z te U zijn rondreizen gebruikte om te praten over vredesmogelijkheden, is hij welkom, maar niet dat gebedel over nog meer dodelijke wapens. We zitten op een glijbaan van terreur en dood en de -voornamelijk- mannen genieten ervan alsof ze cowboyetje aan het spelen zijn. Kom op ! aan tafel en praten en vergeet dat macho gedoe.

1 Reactie
erikbos
erikbos4 mei 2023 - 8:58

@Peace Het land dat aangevallen wordt moet de mogelijkheid onthouden worden om zich te verdedigen? De oorlog is per direct afgelopen als Rusland teruggaat naar zijn eigen grenzen. Ik heb geen beelden gezien van Oekraïners die genieten van de oorlog wel veel rouwende Oekraïners. U heeft een heel verwrongen beeld van de oorlog en Poetin kan zich alvast 100% vinden in uw pleidooi voor het stoppen van het leveren van wapens aan Oekraïne.

Danowitz
Danowitz4 mei 2023 - 6:33

Ach ja dat kan er ook nog wel bij. Lees dit even en je snapt waarom het ZEER ongepast is dat deze man vandaag in Nederland is. "In september herdacht Oekraïne de massamoord op bijna 34.000 Joden die in 1941 in het ravijn van Babi in Kiev werden doodgeschoten door Duitse Einsatzgruppen, bijgestaan door OEKRAÏENSE HULPPOLITIE. Op een van de debatten in Kiev geselde de Duitse politicoloog Andreas Umland Oekraïnes kortzichtige en gevaarlijke nieuwe 'historische herinneringspolitiek', die de oorlogsmisdaden van Oekraïense nationalisten vergoelijkt en de fascist Stepan Bandera een heldenstatus geeft." https://raamoprusland.nl/dossiers/oekraine/285-oekraines-herdenkingspolitiek-belemmert-europese-integratie

4 Reacties
Mohawk2
Mohawk24 mei 2023 - 7:19

"Lees dit even en je snapt waarom het ZEER ongepast is dat deze man vandaag in Nederland is" Ik heb het gelezen en snap niet waarom het zeer ongepast is deze man vandaag in Nederland te ontvangen. Misschien kun je het nog een keer uitleggen, en dan vooral ingaan wat Zelensky, zelf joods en geboren na de oorlog, met gebeurtenissen uit 1941 te maken heeft?

∆
4 mei 2023 - 7:34

Dat artikel was geschreven op 29 september 2016. In hoeverre is de inhoud ervan verouderd op 4 mei 2023?

Vuurrood
Vuurrood4 mei 2023 - 7:56

Danowitz: Lekker selectief bezig! Wat jij Zelensky verwijt kun je met net zoveel onzin de Nederlandse politie verwijten die vandaag voor orde zorgen bij de dodenherdenking. Horen we jouw, uiteraard, niet over. Jouw hele verhaal is een kulverhaal wat nergens opslaat. Bij ieder staatsbezoek of bezoek van een regeringsleider uit een ander land is een dergelijk verhaal op te lepelen! Als je Poetin wil behagen moet je met wat anders komen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 mei 2023 - 10:50

Enigszins Off Topic Andreas Umland is een Zweedse deskundige verbonden aan het Stockholm Centre for Eastern European Studies (SCEEUS). Standplaats Kyiv. Oa. een PhD in Politicologie behaald in Cambridge. Het huidge Oekraine is niet meer dat uit de jaren 40 toen de Russen er nog de baas waren. DW citeert hem in https://www.dw.com/en/the-azov-battalion-extremists-defending-mariupol/a-61151151

pahan
pahan4 mei 2023 - 5:39

Wat is dat nou weer voor malligheid? Die komt dodenherdenking verstoren met een oproep tot meer doden? Nou ja, kan gewoon genegeerd worden gelukkig.

5 Reacties
Vuurrood
Vuurrood4 mei 2023 - 7:57

Onzin en jij weet verduiveld goed waarom! Durf eens uit te leggen wat jij nu echt bedoeld!

Mag
Mag4 mei 2023 - 8:41

Vuurrood: Waarom moet ik weten wat u "onzin" vind. Gelukkig verschillen we van elkaar: u bent voor de oorlog , ik ben voor de vrede.

Vuurrood
Vuurrood4 mei 2023 - 9:45

Mag: Ik ben niet voor oorlog. Net zo min als Zelensky voor oorlog is. Ik ben tegen mensen die zeggen voor vrede te zijn maar anderen de kastanjes uit het vuur laten halen mocht er oorlog uitbreken!

pahan
pahan4 mei 2023 - 17:02

@Vuurrood, Wat valt daar aan te durven? Op dit moment hebben de Russen enorme lengtes loopgraven betrokken, bevoorraadt en financiert het Westen het leger wat daar aan gaat vallen. Daar gaan mensen sterven. Afgerukte ledematen, darmen in de modder, weduwen en wezen en alles waar we afstand van moeten nemen. En dan hier de dodenherdenking komen verstoren? En dan meteen dat corrupte zootje de NAVO in sjoemelen, en met een beetje pech ook nog de EU. En deze man heeft zich zo slim betoond, die doet helemaal niets zomaar. Moet ik de vergelijking maken of kan u het zelf?

erikbos
erikbos4 mei 2023 - 18:33

@pahan Er vallen elke dag al vele honderden doden in Oekraïne, terwijl Oekraïne hoofdzakelijk verdedigd. Het doden stopt pas als de Russen hun imperalische droom opgeven, dat kan je helaas alleen bewerkstelligen door ze op het slagveld te verslaan. Het alternatief is dat je Oekraïne helemaal niet steunt en schijt hebt aan het internationale recht en Poetin en zijn criminele huurlingenlegers de vrije hand geeft.

PamVlam
PamVlam3 mei 2023 - 23:37

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Mathijsco
Mathijsco3 mei 2023 - 22:31

Wat moet de man nou hier bij de boze tovenaar? Gokje: hij zal wel in de luren zijn gelegd met een valse belofte of spreuk. Hopelijk duurt de illusie/tijdverspilling (zeker) dit keer niet al te lang, en kan de man zich daarna direct weer kwijten aan de rest van zijn agenda en werk.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk4 mei 2023 - 9:31

Je bedoelt de tovenaar van Oz? Dat bleek achteraf ook geen tovenaar te zijn maar een oplichter.

Marcmokum
Marcmokum3 mei 2023 - 21:03

Het zal toch niet dat hij eregast is bij de dodenherdenking op de Dam morgen. Rutte heeft toch wel fatsoen t.a.v.,de nabestaanden om daar niet de aandacht van af te leiden

PVDB2
PVDB23 mei 2023 - 20:01

Kijken of Wilders en Baudet er nu wel bij zijn als Zelensky (eventueel) in de Tweede Kamer komt. Toen Zelensky de Tweede Kamer via een videoverbinding toesprak had Geert toevallig de avond van tevoren corona opgelopen. Hoe toevallig. Maar misschien kan hij zijn vriendscapsspeldje dat hij in Kremlim gekregen heeft dan laten zien. Want we zitten nog steeds te wachten op zijn excuses voor dit bezoek toen allang bekend was dat Rusland achter de aanval op MH17 zat, met als gevolg 197 dodelijke Nederlandse slachtoffers.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood4 mei 2023 - 7:59

PVDB2: Aan de reacties hier te lezen zijn de vriendjes van Wilders en Baudet weer eens actief.