Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oei....

  •  
22-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Martijn van Dam, let liever gewoon op in plaats van steeds te twitteren
Kadootje voor de SGP: een wetsvoorstel waarbij internetaanbieders voortaan onwelgevallige websites mogen blokkeren is met instemming van de PvdA door de Tweede Kamer gekomen. Terwijl de PvdA dit juist niet wil! Hoe kan dat? De fractie heeft voor dit wetsvoorstel gestemd omdat Martijn van Dam (mediaspecialist) ze dit “liet doen”. Foutje bedankt! Martijn van Dam twitterde onmiddellijk: “Ooei, er ging iets behoorlijk mis bij stemming over netneutraliteit.” Hij had het ‘verkeerde seintje’ gegeven.
En dan: meteen gaat zo’n Van Dam zitten twitteren dat er iets fout gaat. Die twitterdiarree… Let liever gewoon op in plaats van steeds te twitteren.
Als dit een voorbeeld van de kwaliteit van de grootste oppositiepartij is, hebben we niets meer te lachen voorlopig.

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (18)

flipse2
flipse222 jun. 2011 - 21:56

"Als dit een voorbeeld van de kwaliteit van de grootste oppositiepartij is, hebben we niets meer te lachen voorlopig." Juist wel!

Berthold2
Berthold222 jun. 2011 - 21:56

Is dit een column of een reactie?

PietPaaltjes
PietPaaltjes22 jun. 2011 - 21:56

"Leden van de Pvda-fractie weten dus niet waarover ze stemmen als ze hun hand opsteken". Tja. Het wordt nu echt zichtbaar. Iets wat een hoop stemmers al jarenlang weten.

Jensson
Jensson22 jun. 2011 - 21:56

Duidelijk is dat de weinig bezielende leider van de partij zijn fractiegenoten nu helemaal in slaap heeft gesust. Als het aan hen ligt regeert bruin nog tien jaar door, hun salaris wordt immers tóch wel gestort...

eeweew
eeweew22 jun. 2011 - 21:56

De inhoud lijkt me hier belangrijker dan een stemfout. Ik heb dit live gezien, en het is eerder een wonder dat het meestal goed gaat, dan dat het hier een keer fout gegaan is. Die moties worden aangegeven met nummers, en je kan niet van ieder kamerlid verwachten dat ze al die nummers kennen. Als iemand een keer een fout maakt hoeft dat nog iet zoveel over zijn partij of fractie te zeggen

vaclavklaus
vaclavklaus22 jun. 2011 - 21:56

Het is inderdaad behoorlijk dom. Weet niet hoe de stelling geformuleerd was, maar niet goed te praten. Het schijnt overigens vaker te gebeuren, alleen meestal zonder consequenties. Tegelijkertijd; het is direct duidelijk dat dit niet is wat de PvdA fractie wilde. Er wordt dus een nieuw voorstel ingediend. Is het niet beter als het gewoon direct gecorrigeerd kan worden? Dit kost alleen maar extra tijd en gedoe. Voor niets.

rene612
rene61222 jun. 2011 - 21:56

Geen wonder dat er de laatste dagen lege pagina's op het scherm verschijnen. Nou Martijn van Dam ik zal de volgende keer nog eens goed nadenken voor ik weer op je stem. Pannekoek!

PeterDraman
PeterDraman22 jun. 2011 - 21:56

Zucht, het onderdeel van die wet in kwestie gaat over het filteren van internet content op basis van ideologische gronden met EXPLICIETE TOESTEMMING VAN DE GEBRUIKER. Als SGP'ers graag willen dat porno en andere dingen die zij aanstootgevend vinden voor hun gefiltered worden is dat een probleem? Het kan nu al met eigen software en ik meen dat er providers waren die dit al aanboden. Zolang het filteren gebeurd op verzoek van de eindgebruiker en met zijn toestemming heb ik daar geen probleem mee.

PeterDraman
PeterDraman22 jun. 2011 - 21:56

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/32549/kst-32549-33?resultIndex=2&sorttype=1&sortorder=4 Daar overigens het subamendement in kwestie. Nogmaals zo lang dit alles gebeurd op verzoek van de aboneehouder, wat is dan het probleem?

Joeri2
Joeri222 jun. 2011 - 21:56

Ja en dat toontje ook. "er ging iets mis" ipv "ik deed iets stoms"

FritsGuevara
FritsGuevara22 jun. 2011 - 21:56

Natuurlijk mogen internetaanbieders onwelgevallige dingen weren. Dat is toch hun goed recht? Wilde de PvdA dit gaan verbieden? Als de PvdA het zo geweldig goed weet wat ze op internet moeten aanbieden, laat ze zelf lekker een onderneming starten die internet aanbiedt. Eens kijken of er vraag naar is. Die klanten die het willen zullen daar bij gaan en degenen die tcoh liever onwelgevallige zaken willen weren die gaan bij degene die het beste bij hun past. So what??? Dat is toch vrijheid? Wat wil de PvdA daar nou inbreuk op maken?

AE911TRUTH
AE911TRUTH22 jun. 2011 - 21:56

'Big Brother' wil 'netneutraliteit' en volgend jaar komt er ook nog eens een grote internet ommezwaai (geen toeval allemaal) Met 'dank' aan een heel toevallig 'foutje' van de PvdA. Waar blijft trouwens de zogenaamde Partij VOOR de Vrijheid? Oorverdovend stil, die ziet die zogenaamde 'netneutraliteit' duidelijk wel zitten , net zoals vingerafdrukken in het paspoort en een tolweg met camera's en sensoren, en ov chipkaart met controlepoortjes, en de rest van al die vrijheidsbeperkende elekronische systemen.

2 Reacties
Vervs
Vervs22 jun. 2011 - 21:56

Oei, interessant! Wat is er allemaal zo eng aan 'netneutraliteit'?

eeweew
eeweew22 jun. 2011 - 21:56

Hoe kan netneutraliteit onze vrijheid bedreigen? De PVV heeft het in deze heel goed gedaan, in ieder geval beter dan de VVD. https://www.bof.nl/2011/06/22/historische-dag-voor-internetvrijheid-de-eindscore-2/ Je zal bijna gaan denken dat de VVD een geheime agenda heeft in deze, ik wil wel eens horen wat onze grote liberale helden (o.a. d' Holbach) hierover te zeggen hebben. Dit is namelijk zo krom dat de eerste VVDer die dit stemgedrag recht weet te praten van mij persoonlijk een hele grote taart krijgt.

[verwijderd]
[verwijderd]22 jun. 2011 - 21:56

Wel, mevrouw Groenteman, ik ben van m'n stoel gevallen van het lachen toen ik het bericht over de PvdA-stemming las. De vervelende consequentie doet daar niets aan af.

1 Reactie
eeweew
eeweew22 jun. 2011 - 21:56

U stemt toch VVD?

PietPelle
PietPelle22 jun. 2011 - 21:56

blijkt maar weer dat een fractie voor het grootste gedeelte bestaat uit stemvee. En dat moemt men dan volksvertegenwoordiger, follower is een betere benaming om in de trant van twitter te blijven.. Dit soort dingen ontneemt mij dus de behoefte om nog een stem uit te brengen.

1 Reactie
eeweew
eeweew22 jun. 2011 - 21:56

Nee, een fractie bestaat uit allemaal mensen met hun eigen specialiteit.