Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oeganda eist betaling aan Nederlands bedrijf terug

  •  
20-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
15904246727_fa8644b274_z
Bij de aanleg van een bagage-afhandelingssysteem op het Entebbe vliegveld in Oeganda heeft het Nederlandse bedrijf dat verantwoordelijk was voor de operatie, Vanderlande uit Veghel, geld gekregen dat niet voor haar bestemd was. Dit zegt de algemeen overheidsinspecteur van het land, Irene Mulyagonja. Zij heeft de verantwoordelijke luchtvaartdienst opgedragen het bedrag nu terug te halen. Het zou gaan om onduidelijkheid rondom te betalen importbelastingen.
Het Nederlandse bedrijf heeft in een reactie laten weten dat ze niet van plan is het hele bedrag, zo’n 540.000 dollar, terug te betalen. Gemaakte kosten zouden daar een verklaring voor zijn. De luchtvaartdienst die het geld overmaakte, ligt al langer onder vuur. In de afgelopen jaren zouden verschillende malen bedragen zijn overgemaakt naar persoonlijke bankrekeningnummers. Dit leidde al eerder tot ontslagen binnen de top van de organisatie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.