Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Ode aan de meeuw

  •  
04-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
meeuw_300.jpg
Nederland van Boven: 'Overlastgever' blijkt zorgzame ouder 
Nederland Van Boven is de nieuwe successerie van de VPRO waarin – je raadt het nooit – Nederland van bovenaf wordt bekeken. In de aflevering van dinsdag 3 januari was er onder meer aandacht voor de meeuw. Die vogel wordt nog wel eens vervloekt maar blijkt een zeer nijvere, zorgzame ouder. Bekijk de zoektocht naar voedsel van de meeuw.
Mine, mine, mine…. Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
cc-foto: Walraven

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

msj_meijerink
msj_meijerink4 jan. 2012 - 12:06

Fijne vogel, hij/zij schijt op de hele route (over land) heen en terug alles onder. Laat hem lekker 300km de zee op gaan, om zijn vreten bijeen te scharrelen. Het is een zeevogel, geen binnenstadbeest. Daarvoor hebben we de Vliegende Rat (de duif).

hannogroen
hannogroen4 jan. 2012 - 12:06

Prachtig stuk over die meeuw en mooie serie die ik alleen een beetje verpest vindt worden door het oubollige commentaar.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst14 jan. 2012 - 12:06

Ik ben de meeuwen heel dankbaar. Vroeger slopen er hier altijd controleurs van de reinigingspolitie langs de huizen om te zien of mensen hun vuilniszak niet 5 minuten te vroeg buiten zetten. De meeuwen hebben daar een eind aan gemaakt. Zij kenden het schema van de vuilnisophaaldienst precies en pikten een half uur voor de vuilniswagen alle vuilniszakken open om er het nodige van hun gading uit te halen. Nu hebben we ondergrondse vuilcontainers en kunnen we een volle vuilniszak meteen kwijt. Leve de meeuw!

Yggdrasil
Yggdrasil4 jan. 2012 - 12:06

Buiten dit ene leuke meeuwenfeitje is de serie Nederland van Boven sowieso weer een schitterende serie van de VPRO. Nou was de aflevering van gisteren enigszins mensvrij maar de andere afleveringen waren dat niet en leken af en toe een beetje op de film Alleman van Bert Haanstra uit 1963. De andere afleveringen lieten zien dat de mens een enorm kuddedier is, gestructureerd en netjes alles uittekenen en nooit buiten de lijntjes kleuren en dat doen ze niet alleen in hun eigen beschermde woonomgeving maar dat doen ze ook op landelijk niveau. Nederland is een brievenbusland geworden en van boven af gezien een plaat van kleuren met nummers.

HanvanderHorst1
HanvanderHorst14 jan. 2012 - 12:06

Hier zien wij hoe een Schots familielid van onze Hollandse meeuw op heterdaad wordt betrapt http://www.youtube.com/watch?v=Kqy9hxhUxK0 Joe Bonamassa zingt een mooi lied met vragen aan de meeuw: http://www.youtube.com/watch?v=Jf-ynULcxpQ Dit is de band a flock of seagulls http://www.youtube.com/watch?v=0_Pq0xYr3L4 Tenslotte laten wij een meeuw zelf aan het woord zonder er tussen te komen met allerlei commentaar of wijsneuzigheden: http://www.youtube.com/watch?v=FO2BseA75YE

neutralist
neutralist4 jan. 2012 - 12:06

Waar vind je onder de mensen nog moeders die zich zo voor hun kinderen inzetten tegenwoordig. Allemaal aan het werk op last van Opzij. Respect voor deze meeuw!

Florian2
Florian24 jan. 2012 - 12:06

Helaas.....GeenStijl was eerder dan jullie me dit berichtje. Die meeuw met GPS was natuurlijk wel een bijzonder ontdekking: 300+ km per dag vliegen om eten te verzamelen!!!

Dehnus
Dehnus4 jan. 2012 - 12:06

Waarom is een meeuw, duif of gans een overlastgever.. Het zijn toch gewoon machtig mooie beesten? Echt weer Nederlands...

2 Reacties
Waterbeer
Waterbeer4 jan. 2012 - 12:06

Dat komt vanwege het LOGO http://www.ennik.nl/wordpress/wp-content/uploads/2011/05/nsb-vs-pvv-logo.jpg

Candide2
Candide24 jan. 2012 - 12:06

Weet je wat helemaal tastische wezens zijn maar ongeloooflijk veel ellende veroorzaken, alleen al door hun aantal. Juist: mensen. Prachtig om te zien hoor, maar,,,

ElChe
ElChe4 jan. 2012 - 12:06

Mooi om te zien dat de meeuw meer dan 300 km vliegt om voor zijn jongen voedsel te halen. Het zoekt continu naar alternatieven om aan voedsel te komen.

1 Reactie
Candide2
Candide24 jan. 2012 - 12:06

Behalve die rood-wit-blauwe meeuwen, dat zijn akelige beesten :-)

holstein7
holstein74 jan. 2012 - 12:06

ik vind de meeuw een nare vogel, ze zijn er altijd en overal en schijten alles onder. ze lijken meer in steden te leven dan aan zee en er zijn er heel veel en ik ben er derhalve voor om ze af te schieten ook omdat ze geen natuurlijke vijanden hebben. misschien willen sommige mensen ze eten dan gooien we ook niks weg. het momenthum is natuurlijk niet goed in deze tijd van leven en laten leven. natuurgekken willen de wolf terug naar hier en misschien komen historici erachter dat hier ook beren hebben geleefd en ook opnieuw uitgezet worden in de nederlandsche natuur "ze doen niets hoor want ze zijn heeeel schuw"

2 Reacties
Dehnus
Dehnus4 jan. 2012 - 12:06

Nee Nederland, net als Denemarken trouwens, is een "Zee land" mensen wonen bijna nooit ver van de Zee af. Dus de meeuw komt bij ons over het hele land voor. Hij zoekt in een radius van 300km zijn voedsel, zoals hieruit dus blijkt, dus dat is dus heel Nederland. En dus kom je ze overal tegen. Duitsland, als je het wat dieper ingaat, kom je geen meeuw tegen als je niet aan de kust woont :).

Jan Jansen2
Jan Jansen24 jan. 2012 - 12:06

Laten we gewoon alles afschieten, vergiftigen en vergassen. Waarom denk je dat de meeuw hier geen natuurlijke vijanden meer heeft? Natuurgek? Je bent een dwaas.

KingBenzai
KingBenzai4 jan. 2012 - 12:06

In een wijk hier bij mij in de buurt, DAAR woont pas een overlastgevende kolonie vreemde vogels... Alleen maar schelden op de rechtse regering, want die zijn het schuld dat hun geen geld hebben (over die massa´s vuurwerk die ze hadden dit jaar zal ik het verder niet hebben). Die zijn het schuld dat hun geen werk hebben (dat ze geen fuck doen op het werk en/of niet solliciteren is een ander verhaal). Schreeuwende rotkinderen die tot 23u s´avonds rondrennen (geen geld maar wel 1 a 2 kinderen). En dat ze nog geen smartphone hebben en het moeten doen met 3 a 4 mobieltjes van minstens een jaar oud... Ik heb over nog vreemdere vogels gehoord: mensen die graag diertjes kwellen omdat een stel mafkezen mannen tig eeuwen geleden regeltjes incl. god verzonnen hebben om het volk maar dom en bang te houden... Bovenstaande vreemde vogels zijn 1000x erger dan een paar schijtende meeuwen.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil4 jan. 2012 - 12:06

In een wijk hier bij mij in de buurt, DAAR woont pas een overlastgevende kolonie vreemde vogels... =========== Ach ja iedere stad heeft wel zo'n wijk waar rechtse ballen het zwarte geld circuit in stand houden. In de meeste plaatsen heten die wijken villawijken maar soms worden ze ook wel eens Goudkust genoemd. Dat zijn trouwens ook die wijken waar de autochtonen de straat rood laten kleuren van het vuurwerkafval en op 2 januari een allochtoon huren om dat voor ze op te ruimen.