Joop

Occupy Wall Street: al 300.000 dollar in kas

  •    •  
17-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sidp.JPG
Betogers houden vol, ook al word je dan iedere dag slapend gefotografeerd door een engerd 
Naast een immense voorraad aan spullen heeft de Occupy Wall Street beweging inmiddels zo’n 300.000 dollar aan donaties opgehaald. Dat meldt The Huffington Post. De grote demonstratie op Times Square en de bezetting van een heel blok van Wall Street op Broadway afgelopen zaterdag heeft heel wat teweeggebracht. Veel mensen hebben via de Occupy website geld overgemaakt of hebben dat ter plekke gedaan bij het Zuccotti Park, het epicentrum van de beweging. Het geld wordt op de Amalgamated Bank gezet die zichzelf de enige bank noemt die voor 100 procent in handen is van het volk.
De groep met demonstranten barst inmiddels uit zijn voegen. Er zijn signalen van zekerheid, maar ook de spanning tussen de betogers in het Zucotti Park loopt op. Ze hebben moeite om gezamenlijk beslissingen te nemen en tonen weinig tekenen van vereniging omtrent beleidskwesties. Sommige demonstranten willen dat de betogers zich allemaal inzetten voor één doel. Anderen vinden dat niet belangrijk.
Toch zijn alle betogers consistent over het feit dat ze hun bezetting moeten volhouden. Iedere dag komen er nog steeds massa’s aan dekens, kussens, voedsel, medicijnen en hygiëne spullen binnen. Een opvallende donatie zijn twintig zwembrillen. Bedoeld om de betogers te beschermen als ze met pepperspray worden aangevallen.   Huffington Post: Occupy Wall Street Raises $300,000 Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

Zjenny
Zjenny17 okt. 2011 - 15:19

voor zover ik begrepen heb is dat geld bedoeld om meer kranten te kunnen drukken, websites ed. te betalen en meer publiciteit te bekostigen.

ZwareVanNelle
ZwareVanNelle17 okt. 2011 - 15:19

Vanaf $1 miljoen mag je meedoen met een hedgefund, dus jongens en meisjes in NYC, doe je best en dan mag je ook meespelen in 's werelds grootste casino!

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa17 okt. 2011 - 15:19

Ga mij niet vertellen dat er is geen één boef die tussen die geldverzamelaars zit, want de achternaam van de menselijke duivels zijn vaak: de heer Verzamelaar of mevouw Goededoelen. In Egypte hebben de betogers juist expres aan honger moesten lijden: een stukje brood per dag en beetje water, iedereen deelde met de anderen wat ie heeft. In Amerika willen de betogers graag bier erbij, denk ik.

Dehnus
Dehnus17 okt. 2011 - 15:19

http://kelleylynncomedy.com/# Het is dit mens dus kennelijk.... komiek. Tja.... wat mensen maar leuk vinden, ik bedoel als je het al gaat infiltreren voor de LULZ dan moet je het ook goed doen. Het meeste wat ze deed was gewoon bloed irritant en niet echt grappig :P. Dat het bloed irritant is vind ik nog wat, maar het gebrek aan humor is niet te vergeven ;).

Waterbeer
Waterbeer17 okt. 2011 - 15:19

wellicht kunnen ze die 30.000 beleggen als ze toch in de buurt zijn 8D

1 Reactie
Iskander2
Iskander217 okt. 2011 - 15:19

Welnee... het volgende scenario voor gebruik van 300.000,= is beter (methode geleerd van de vijand) : 1. alle bezetters sluiten persoonlijk een brandverzekering van een paar miljoen af op een pand in Wallstreet. (een soort CDS dus) 2. wachten tot iemand dat pand in brand steekt (zoiets als een kredietbeoordelaar die de waardering verlaagt omdat erg veel speculanten naked shortselling doen) 3. Incasseren die miljarden... Zo wordt Griekenland ook aangepakt en Spanje en Italië en Frankrijk en Dexia en België... (hoe lang nog tot Nederland aan de beurt is ?). Meer weten ? "Een J’accuse over de Vrije Markt; Roversbenden en Aasgieren ?" - http://sp.nl/9n1g5y

[verwijderd]
[verwijderd]17 okt. 2011 - 15:19

In kas of op de bank?

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger17 okt. 2011 - 15:19

Als je het op de bank hebt, heb je het in kas...oen

[verwijderd]
[verwijderd]17 okt. 2011 - 15:19

Het is om te janken dat de occupy beweging is gekaapt door linkse lieden. We are the 99% schreeuwen ze zonder zich te beseffen dat ze jarenlang gevoed zijn door dit systeem van leugens en bedrog. Elk communistisch/socialistisch systeem leeft van de arbeid van de 99% Dit is geen kapitalistisch systeem mensen, dit is monetair socialisme! Jullie willen niet anders.. Kapitalisme is een vrije markt met keuzevrijheid van geld dat niet bijgedrukt kan worden als de overheid dat wil. Dit is monetair sovcialisme.

7 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger17 okt. 2011 - 15:19

Des Duivels: monetair socialisme?! MOEHAHAHAHAHA! En dan vooral naar de VS kijken... Monetaire dictatuur, dat is het kapitalisme zoals we dat kennen, dat gaat nu veranderen.

Waterbeer
Waterbeer17 okt. 2011 - 15:19

http://www.youtube.com/watch?v=Qz42I-Tgn54

Lejoo
Lejoo17 okt. 2011 - 15:19

Bespaar ons, dat Occupy gekaapt wordt door de Tea Party of andere extremisten in het algemeen. De grote geldschieters achter de Tea Party beweging zijn schuldig bevonden aan vele malversaties. * Illegale onderhandse betalingen om contracten te winnen * Gelogen over de hoeveelheid uitstoot van giftige stoffen * Olie gestolen uit gronden van de federale overheid van de VS * Ondanks de boycot levering van chemisch apparatuur aan Iran Bron: Bloomberg Markets Magazine – november 2011 (vanaf pagina 30) http://www.bloomberg.com/news/2011-10-02/koch-brothers-flout-law-getting-richer-with-secret-iran-sales.html

kapitanlaipose
kapitanlaipose17 okt. 2011 - 15:19

Rechts kan de beweging moeilijk kapen. Veel van de uitgangspunten zijn meer links georiënteerd.

Dehnus
Dehnus17 okt. 2011 - 15:19

HUP! Naar de andere kant van Amerika met jouw, daar zijn nog wel wat Tea Party gasten waar je mee mag doen. ;)

Dehnus
Dehnus17 okt. 2011 - 15:19

Ben ik trouwens de enige die dat dikke mens wat irritant vond, ik vond het geduld van de mensen daar echt bewonderenswaardig. Mag toch hopen dat ze stoned was ofzo, want als ze constant zo is.... arme omgeving ;).

Bakoe
Bakoe17 okt. 2011 - 15:19

Nee, wat u hier ziet is de uiteindelijke uitkomst van kapitalisme. De vrije markt denkers hebben altijd gesteld dat de overheid niet mag reguleren, en zich verre moet houden van zaken die niet behoren tot haar kerntaken. Dat werkte natuurlijk prima richting de publieke sector, en vele zaken werden geprivatiseerd. Maar tegelijkertijd deed zich een ander fenomeen voor. De marktsector waar ook ter wereld probeerde met succes overheden te beinvloeden, zodat ze vooraan stonden bij het uitdelen van de geprivatiseerde taken. Ook probeerden bedrijven wetgevingen aan te passen, of te voorkomen die voor hun nadelig zouden zijn, of voor hun concurrentie voordelig. Zoals Porter zou zeggen, het beinvloeden van de zesde kracht. Allemaal al heel lang geleden voorspeld, en eigenlijk niet te voorkomen. Dit fenomeen noemen ze de corporatieve staat, waarbij bedrijfsleven en politiek heel sterk verweven zijn. De macht van de lobby is dan ook enorm, en vertrouwen op politici die dat gaan voorkomen door wetgeving is naief. Een tweede proces wat tegelijkertijd plaatsvind, en eigenlijk ook niet te voorkomen is, ieder politiek systeem, ontwikkelt zich tot een elite systeem. In dictaturen gaat dat heel snel, bij parlementaire democratieen langzamer, maar de weigering van de EU om te democratiseren, en om goed te informeren is hier een voorbeeld van. Deze processen hebben niets met links of rechts te maken, maar met de constante strijd van de mens en organisaties om te overleven, en om sterker te worden. Alles, zal aangegrepen worden om voordeel te halen ten opzichte van de concurrent. Hieraan ontsnapt ook het door u zo bewierrookte kapitalisme niet, want de markt mag dan amoreel zijn, de figuranten die erin acteren niet.

BATikker
BATikker17 okt. 2011 - 15:19

Deze mensen - die zelf zo'n grote bijdrage aan de maatschappij leveren - zullen toch binnenkort wel door hun snipperdagen heen zijn?

2 Reacties
lancelot2
lancelot217 okt. 2011 - 15:19

HAHAhaha................................ Das een hele leuke!! Allemaal koos of Mien werkeloos??

ElChe
ElChe17 okt. 2011 - 15:19

Er is geen werk. Daarom staan de meeste mensen daar. Dat werk is naar de knoppen geholpen door bekende kapitalistische graaiers en speculanten.

Reprehensionem
Reprehensionem17 okt. 2011 - 15:19

Ik stond nogal te kijken van die voluptueuze mevrouw in de videobijlage. Het leek erop of ze moedwillig het demonstratieproces daar wilde frustreren. Iemand van de Tea-party wellicht?

1 Reactie
Mitosis
Mitosis17 okt. 2011 - 15:19

dát noemen ze nou vrijheid van meningsuiting...

JoopSchouten
JoopSchouten17 okt. 2011 - 15:19

De niet aflatende kortzichtigheid t.a.v. het communisme en socialisme, die ik hier lees en met regelmaat direct en indirect aan schurken staten worden gelinkt, zonder er verder inhoudelijk en duidelijk op de theorie in te gaan, doet vermoeden dat men zich meer door emoties laat leiden dan kennis. Ik hou persoonlijk ook niet van een 'utopisch broeder- of zusterschappen' want bewegingen zoals die van bijv. fascisten, marxisten, anarchisten én socialisten neigen nog wel eens naar een totalitaire dictatuur (...). Maar, zoals de economische stand van zaken nu laat zien, is die zogenaamde 'vrijheid van contract en individu', gepropageerd door zogenaamde 'liberalen', 'waarbij de Staat beslist niet mag ingrijpen', net zo gevaarlijk als die van een totalitaire staat . Nu we in de neoliberale shit zitten zou je jezelf beter kunnen richten op de vraag of en hoe wij 'onze' economische vrijheid en onze burgerrechten rechten kunnen behouden. Dit lukte (tot voor kort) vrij redelijk, ware het niet dat vele neoliberale politici, economen en ondernemers deze vrijheiden al jaren aan het ondergraven zijn (...). Het grootste probleem, naast die van het gedrag van de geldverstrekkers en woekeraars, is het feit dat marktwerking nog steeds belangrijker wordt geacht dan die van de sociale gemeenschappen. Utopische toegepaste theorieën spelen 'ons' uit elkaar. Mensen zijn onderling vervreemd. Ik vind het daarom essentieel een 'praktische solidariteit' te ontwikkelen om 'alle' mensen, die om wat voor reden dan ook aan de kant zijn komen te staan, als sociaal individu te blijven gewaarderen en te blijven ondersteunen om een zinvol bestaan mogelijk te houden. Dit vereist een betere stigmatiserende economisch/sociale visie dan die van Bruin-1 en ik denk daarom nog steeds dat de SP het beste alternatief biedt om dit mogelijk te maken (...). (En laat een ieder duidelijk zijn dat de hedendaagse 'socialist' geen utopisch broederschap wenst, nóch een dictatuur wenst te vestigen. Het woord komt voort uit het begrip 'solidariteit'. Maar ja, hoe overtuig je xenofoben en dogmatische of utopische gelovigen van de goede bedoelingen?) Ik hoop dat Occupy Wall Street een eye-opener gaat worden voor verstarde geesten.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten17 okt. 2011 - 15:19

'Mensen zijn onderling vervreemd. Ik vind het daarom essentieel een 'praktische solidariteit' te ontwikkelen zodat 'alle' mensen, die om wat voor reden dan ook aan de kant zijn komen te staan, als sociaal individu te blijven zien, te waarderen en te blijven ondersteunen om een zinvol bestaan mogelijk te houden. Dit vereist een betere economisch/sociale visie dan die stigmatiserende van Bruin-1 en ik denk daarom...' Nadenken en zinnen verbouwen blijft moeilijk voor me. En nacontrole onzorgvuldig. Sorry.

Bakoe
Bakoe17 okt. 2011 - 15:19

Ik mag je toch aanraden iets meer te lezen over anarchisme, en hun vermeende streven naar een totalitaire dictatuur, wat als uitdrukking sowieso al apart is, omdat ik nog nooit een niet totalitaire dictatuur heb gezien. Anarchisme houd slechts dit in, "geen heerser", en dat staat weer in tegenstelling tot wat u beweert. Wel leiderschap, natuurlijk, functioneel, en bottom up geregeld. Directe democratie. Ja idealen die nog ver weg zijn, maar in Spanje in Catalonie werkte het in 1936, produktie ging omhoog. Logisch je haalt het meeste uit mensen en organisaties zonder dwang. Maatschappelijk toegepast pygmalion effect. mooi toch.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa17 okt. 2011 - 15:19

Zolang het goed gaat met Duitsland gaat per definitie ook goed met Nederland, Nederland exporteert van alles 80 procent naar Duisland, een feit. Duitsers regelen het altijd voor ons en daarom onze politici maken gen zorgen overde economie van Nederland. Raar maar waar!

1 Reactie
Centurion2
Centurion217 okt. 2011 - 15:19

Is 80 procent zo vreemd? 80 procent in gewicht, of uitgedrukt in euries? En is 80 procent ook bestemd voor Duitsland? De drukste (met name vaar)wegen leiden naar Duitsland. Buiten dat heeft NL met Europoort de grootste haven van EU van waar goederen moeten worden doorgevoerd naar het achterland. Nederland is van levensbelang voor Duitsland. Ben benieuwd of je met wat cijfertjes komt.