Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Occupy vindt door heel Nederland aanhang

  •  
18-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
ANP-OccupyAmsterdam300.JPG
Na Amsterdam en Den Haag nu ook tentenkampen in Nijmegen, Groningen en Winschoten
In het Valkhofpark in Nijmegen is in de nacht van maandag op dinsdag een kleine groep betogers van de Occupy-beweging neergestreken. Dat melden Dagblad van het Noorden en De Pers. In de provincie Groningen gaan demonstranten zaterdag de straat op om te protesteren tegen “de uitwassen van het kapitaal en de graaicultuur”.
De Pers meldt dat de Occupy’ers hun actie in elk geval deze week willen volhouden en verwachten dat zich dinsdag meer sympathisanten zullen aansluiten ondanks de regen. Er staan bijeenkomsten gepland in de stad Groningen op de Grote Markt en in Winschoten bij de ING-bank. De bedoeling is dat mensen uit de regio die niet naar de Randstad kunnen, ook hun stem kunnen laten horen, bericht ook het Dagblad van het Noorden. 
Occupy Amsterdam gaat op het Beursplein ook gewoon door. Tegen de tijd dat de beurs dinsdag openging, stonden alweer tientallen actievoerders buiten. Veel daarvan hadden de nacht doorgebracht in een van de circa 60 tenten op het plein, aldus De Pers.
Dagblad van het Noorden: Occupy ook in Groningen en Winschoten
Occupy!: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.