Joop

Occupy vindt door heel Nederland aanhang

  •    •  
18-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-OccupyAmsterdam300.JPG
Na Amsterdam en Den Haag nu ook tentenkampen in Nijmegen, Groningen en Winschoten
In het Valkhofpark in Nijmegen is in de nacht van maandag op dinsdag een kleine groep betogers van de Occupy-beweging neergestreken. Dat melden Dagblad van het Noorden en De Pers. In de provincie Groningen gaan demonstranten zaterdag de straat op om te protesteren tegen “de uitwassen van het kapitaal en de graaicultuur”.
De Pers meldt dat de Occupy’ers hun actie in elk geval deze week willen volhouden en verwachten dat zich dinsdag meer sympathisanten zullen aansluiten ondanks de regen. Er staan bijeenkomsten gepland in de stad Groningen op de Grote Markt en in Winschoten bij de ING-bank. De bedoeling is dat mensen uit de regio die niet naar de Randstad kunnen, ook hun stem kunnen laten horen, bericht ook het Dagblad van het Noorden. 
Occupy Amsterdam gaat op het Beursplein ook gewoon door. Tegen de tijd dat de beurs dinsdag openging, stonden alweer tientallen actievoerders buiten. Veel daarvan hadden de nacht doorgebracht in een van de circa 60 tenten op het plein, aldus De Pers.
Dagblad van het Noorden: Occupy ook in Groningen en Winschoten
Occupy!: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

JoopSchouten
JoopSchouten18 okt. 2011 - 9:34

Zalm laat belastingbetaler bloeden: 'Het is niet verstandig om banken te dwingen tot een groter verlies op Griekse staatsleningen, omdat andere eurozonelanden hierdoor meer rente moeten gaan betalen', zei chief executive Gerrit Zalm van ABN Amro Bank VVD creep.

RMHeijmans
RMHeijmans18 okt. 2011 - 9:34

Dit complete "protest": Occupy Amsterdam is een totaal mislukte en zielige actie. Ga deze actie een vergelijken met de actie in New York en dan wordt je meteen 1 ding heel duidelijk. In New York strijden mensen die hun baan verloren hebben door de crisis. Deze crisis is veroorzaakt door een compleet doorgeslagen financiële sector, die door het ontbreken van enige vorm van reglementering het completer finaciële stelsel deed instorten met als gevolg miljoenen werklozen. Deze werklozen hebben een dus al die jaren netjes meegelopen in de maatschappij en belasting betaald. Ga nu eens in Amsterdam kijken. Hier staan de verkeerde mensen het verkeerde protest te voeren. Dit protest moet gevoerd worden door de gewone werkende mens die zijn baan verloren is. Vervolgens zijn zuur verdiende belastingcenten ziet verdwijnen in de zakken van degene die zijn ontslag ingeleid hebben. Tenslotte zien ze dat deze huidige regering meer interesse toont in de problemen bij de banken dan in de problemen bij slachtoffers van de banken. Deze mensen hebben het recht op boos te zijn, hebben het recht om dit protest te voeren. Zij hebben meegeholpen door middel van belasting betalen en zij werden spijkerhard bedonderd door financiële sector en de overheid. Tegen deze mensen zou ik willen zeggen: "ga naar Amsterdam, Ga naar Den Haag en Ga naar Brussel, en laat je horen" Maar tot mijn grote spijt zie ik deze mensen niet. Op dit moment zie ik alleen maar die altijd al tegen deze maatschappij geweest zijn. Die in veel gevallen nog nooit echt een baan gehad hebben (nu wil ik natuurlijk niet generaliseren), dus ook niet kwijt geraakt zijn en ook geen steentje bij gedragen (lees: belating) hebben. Natuulijk hebben deze mensen ook het recht om te protesteren, alleen dit is niet hun protess, maar het protest van de (eens)WERKENDE MENS. Maar dit is mijn mening. Als laatste wil ik toevoegen dat iedereen die daar staat, mijn steun heeft, want wat de boodschap en de rede van hun protest ook is, 1 ding is duidelijk. Er is iets goed mis binnen onze maatschappij en de huidige regering komt met oplossing die voor de meeste mensen niet toereikend zijn.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa18 okt. 2011 - 9:34

De Arabische lente is bevallen in het Westen met een kindje die heet: de Westerse rente!

lancelot2
lancelot218 okt. 2011 - 9:34

De geschiedenis herhaalt zich? Gaat u mee terug naar.....................1968.

[verwijderd]
[verwijderd]18 okt. 2011 - 9:34

Mooi. Dan ga ik a.s. zaterdag eens even in Grunnen kijken. Ik wil graag weten wat precies de boodschap is.

2 Reacties
Zjenny
Zjenny18 okt. 2011 - 9:34

Ga je ook dat wat jij ziet en denkt en voelt toevoegen aan het formuleren van die boodschap Katz?

Waterbeer
Waterbeer18 okt. 2011 - 9:34

als je maar een beetje rustig rijdt vind ik het best

ElChe
ElChe18 okt. 2011 - 9:34

Het Valkhofpark, een van de oudste stadsparken van Nederland. Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Een mooie plek om in opstand te komen tegen het ongebreidelde kapitalisme en de graaipolitiek. Sterkte en succes voor diegenen die hier beginnen.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen18 okt. 2011 - 9:34

In de hoop de occupiers enig historisch besef te laten krijgen? Zonder graaipolitiek en kapitalisme zou nijmegen vandaag Novio Magos heten en een Kelitische nederzetting zijn.

freaky33
freaky3318 okt. 2011 - 9:34

Het einde is nog niet in zicht zo lijkt het...told you so...Dit gaat nog veel erger worden. Nu nog vreedsaam, maar ik sluit relletjes niet uit binnenkort...

1 Reactie
BasVV
BasVV18 okt. 2011 - 9:34

Ik denk dat het vooral gewoon een kwestie is van dit mee willen maken. Zit waarschijnlijk geen greintje agressie bij. Maar het is natuurlijk niet uitgesloten dat er relschoppers op af komen. Ik vermoed dat er heel wat weblogs in de gaten worden gehouden om dit soort excessen te voorkomen.

Bernie2
Bernie218 okt. 2011 - 9:34

Een geweldig fenomeen dat zich nadrukkelijk presenteert en gaandeweg beter profileert. En vooralsnog geweldloos, houwen zo. Helemaal geweldig dat de voor de hand liggende politieke partijen hier helemaal buiten schot staan en er niks te zoeken lijken te hebben.

2 Reacties
BasVV
BasVV18 okt. 2011 - 9:34

Als Wall Street de voorloper is en ook het grote voorbeeld. Dan beginnen er daar toch scheuren te ontstaan. Precies omdat er geen visie is. De meningen raken verhit verdeeld. En dat is ook volstrekt logisch. Als je met zoveel mensen zo lang bij elkaar bent ga je natuurlijk met elkaar praten en debatteren. En langzaamaan ontstaan dan "kampen". Voor je het weet valt die eerdere eenheid uit elkaar. Wat er daarna weer gebeurt moeten we natuurlijk nog afwachten. Maar verdeeldheid kan de nekslag zijn.

BasVV
BasVV18 okt. 2011 - 9:34

Eigenlijk lijkt het wel een beetje op "Animal Farm" van George Orwell.

schrijverazazel
schrijverazazel18 okt. 2011 - 9:34

Mooi zo ook hier begint de olievlek van occupy zich uit te breiden naar andere steden. Ben benieuwd wat de volgende steden, dorpen zijn waar de beweging zich vestigt op een plek. Mooi zou zijn als de beweging zich vestigt in het gooi de villa wijk van Hilversum, of kak dorpen als Blaricum, laren, Bussum. ga daar dan met borden staan waarop duidelijk te zien is in woord of gefotografeerd beeld waarmee zij schuldig hebben gemaakt om zich alleen nog maar meer te verrijken. Bloemdaal, wassenaar of Ardenhout mogen ook Naarden

1 Reactie
BasVV
BasVV18 okt. 2011 - 9:34

Azazel: Niemand heeft last van die tentendorpjes. Sterker. In Amsterdam komen bedrijven al gratis voedsel brengen. Het is tenslotte een beweging voor iedereen. Het zou me niet verwonderen als de BNN-ers in die dure dorpen het wel ludiek zouden vinden als hun dorp ook vereerd zou worden met wat tenten.

lancelot2
lancelot218 okt. 2011 - 9:34

Aanhang......................... Wel die paar werklozen die wat op de straat zitten, daar kun je niks van verwachten. De meerderheid van de bevolking is aan de studie of is aan het werk. En het is herfst en de donkere koude nachten komen er aan............ Nou dan weet je het wel...........

4 Reacties
schrijverazazel
schrijverazazel18 okt. 2011 - 9:34

Die paar werkelozen waarover je het hebt worden er wel steeds meer. Philips ontslaat er ook weer een zooitje op zijn hoofdkantoor in Amsterdam dus zo goed gaat het in Nederland. Mensen mogen toch wel actie voeren voor een betere toekomst waar er voor iedereen werk is en waar men niet voor een loon onder het minimum moeten buffelen om die rijken het zo goed te laten hebben. Jij wilt toch ook dat de zorg en zijn premies betaalbaar blijven voor iedereen en dat we niet balanceren op het niveau van ontwikkelingsland en dat het onderwijs voor iedereen betaalbaar blijft en niet alleen voor de rijken is bedoelt en dat het niveau van het onderwijs gewaarborgd blijft zodat we verschoont blijven van het niveau bekende nederlanders ala echte jungle meisje Britt die geloof het of niet met haar intelligentie de havo heeft doorlopen

Reprehensionem
Reprehensionem18 okt. 2011 - 9:34

Het is overigens herfstvakantie. Een hoop studenten zullen om die reden de gelegenheid nemen om deel te nemen. En hoe zou een deel van die werklozen werkloos geraakt zijn denk je?

JanB2
JanB218 okt. 2011 - 9:34

Het geweten? Je zult het weten.

Waterbeer
Waterbeer18 okt. 2011 - 9:34

Er was afgelopen zaterdag ook al een bijeenkomst in Groningen zijn dit werkeloze paupers volgens u? http://www.youtube.com/watch?v=4qUHl93KDig

[verwijderd]
[verwijderd]18 okt. 2011 - 9:34

Occupy Winschoten... Ik vind Groningen al zo zinloos. Amsterdam ok, maar eigenlijk Zijn London Frankfurt Parijs en Brussel the places to be in Europa (Brussel vanwege de EU niet vanwege de brusselse beurs)

4 Reacties
Nikos2
Nikos218 okt. 2011 - 9:34

Ho ho Groningen is wel even de stad van Nederland!

Dehnus
Dehnus18 okt. 2011 - 9:34

Niet iedereen is een Amsterdammer of heeft een binding met die stad. Waarom is het dan zinloos? Omdat jij dat vind? Sommige mensen voelen er niks voor om naar Amsterdam af te reizen, zie je in de VS ook... daar heb je het ook in meerdere steden. Verder heeft Groningen een hele lange historie in het Socialisme en dit soort dingen, en is het ook niet raar dat (zeker in Scheemda, of Oldambt zoals daat nu heet (Winschoten hoort ook bij Oldambt)). Het is dus helemaal niet verwonderlijk gezien de zeer bloedige en velle klassenstrijd die zich in Groningen heeft afgespeeld (en niet in Noord Holland, Zuid Holland of Utrecht... althans niet zo bloedig als daar) en ook dat er nog steeds communistische partijen daar zijn... dat daar ook een Occupy beweing is. Of ben jij zo'n type die niet buiten de randstad komt en waarvoor alles boven Zwolle eigenlijk morgen nog onder water mag lopen?

Dehnus
Dehnus18 okt. 2011 - 9:34

PS:Sommige mensen hebben ook gewoon niks met "Holland" en "import" in Groningen. En daar bedoelen ze vaak Noord en Zuid Holland mee of de rest van Nederland. Zeker in die kringen waar dit soort bewegingen beginnen, daar heerst heel veel een "We tellen niet mee voor hun" sfeertje... en het gevoel dat ze morgen nog uit mochten sterven en "Holland" geeft een feestje en dat het gas alleen het Westen en Zuiden ten goede komt. Daardoor zul je die groep zeker niet zo gauw naar Amsterdam zien gaan (Vaak ook al oudere mensen trouwens).

ElChe
ElChe18 okt. 2011 - 9:34

Het moet gewoon in ieder dorp. Mensen moeten laten zien dat ze het gesol met hun leven meer dan zat zijn.