Joop

Occupy Amsterdam en Rotterdam voorlopig gered

  •    •  
17-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
occupy_300_01.jpg
Aboutaleb: Beperking demonstratierecht tast aanzien stad aan ... Van der Laan: Kerst-event kan naar Dam
Pogingen van rechtse partijen om de Occupy-kampen in Amsterdam en Rotterdam te laten ontruimen zijn vooralsnog mislukt. In Amsterdam besliste burgemeester Van der Laan dat een voor het Beursplein gepland Kerst-event, kan verhuizen naar de Dam.
In de hoofdstad drongen de plaatselijke VVD en CDA aan op ontruiming van het protest tegen de uitwassen van het kapitalisme. AT5 meldt:
Van der Laan gaat volgende week opnieuw in gesprek met de Occupy’ers. Ook praat hij dan opnieuw met de ondernemers en bewoners rondom het Beursplein.
Van der Laan heeft de afgelopen tijd wel laten doorschemeren dat hij de Occupy-demonstranten liever naar het zakencentrum aan de Zuidas ziet verhuizen. Occuppy had volgens de burgemeester plaats moeten maken voor Sinterklaas. Ondernemers rond het Beursplein zouden omzet verliezen. 
In Rotterdam was het de Leefbaar-partij die het protest de kop in wilde laten drukken. Volgens de Leefbaren hebben winkels ‘last’ van het protest. Burgemeester Aboutaleb vindt dat overdreven en wijst er op dat er slechts één klacht is binnengekomen, meldt RTV Rijnmond.
GroenLinks-gemeenteraadslid Arno Bonte twitterde :
Repliek Aboutaleb op Leefbaar: Occupy-demonstratie tast aanzien stad niet aan, beperken van demonstratietecht zou aanzien stad aantasten.
RTEmagicC_6247241573_c7eeb18b24_z.jpg
cc-foto: Nico Kempe

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

freaky33
freaky3317 nov. 2011 - 16:05

Altijd weer prachtig dat rechts bakzeil haalt. Dat zeil zullen ze hart nodig hebben bij de Occupy activiteiten ;-).

Florian2
Florian217 nov. 2011 - 16:05

Wat is Occupy in Nederland: een bonte verzameling bestaande protestgroepjes die proberen onder het mom van Occupy hun eigen doelstellingen onder de aandacht te brengen. Hoogste tijd dat aan deze nep Occupy onzin een einde komt.

cabaray
cabaray17 nov. 2011 - 16:05

vrijheid van meningsuiting telt ook voor diegene waarmee je het niet eens bent.

JoopSchouten
JoopSchouten17 nov. 2011 - 16:05

De werkeloosheid stijgt enorm. We zitten al op 8%. Er zullen dus meer Occupyers bijkomen.

appelflap2
appelflap217 nov. 2011 - 16:05

het is mijn tent vooraan, mooie tent he, alleen de kap was weg dus niet waterdicht. Gelukkig heb ik waterdichte voeten. Heeft ook al op Tenerife gestaan.

BasVV
BasVV17 nov. 2011 - 16:05

Het duurt niet lang meer en dan is mijn vrend failliiet. Mag hij nou ook gaan occypien zometeen.

BasVV
BasVV17 nov. 2011 - 16:05

Want onze overheid zort wel netjes voor mensen die in loondienst zijn gegegaan. Maar voor de mensen de hun nek hebben uitgstoken past alleen de straat.

Wouter3
Wouter317 nov. 2011 - 16:05

Occupy-VN. Dankzij burgemeester Van der Laan en zijn collega Aboutaleb, zijn Occupy Amsterdam en Rotterdam voorlopig gered. Om Occupy als ‘mondiale beweging’ te redden, is echter meer nodig. Daarvoor zullen de Occupiers aller landen zich moeten verenigen. Occupy-Nederland zou daartoe het initiatief kunnen nemen. Met als doel het gezamenlijk optrekken naar het VN-gebouw in New York. Niet om te demonstreren , maar om de 193 VN-leden duidelijk moeten maken dat voor het beteugelen van de wereldproblemen en het daarmee gepaard gaande schrijnende onrecht, de organisatiestructuur van de VN - die debet is aan de onwerkbare mondiale machtsverhoudingen - fundamenteel hervormd moet worden. Artikel 109 van het Handvest opent hiertoe uitdrukkelijk de mogelijkheid, doordat het spreekt over een algemene conferentie van lidstaten met als doel de herziening van het Handvest. Wat de broodnodige hervorming betreft moet allereerst worden gedacht aan de opheffing van de dictatoriale (vetorecht) Veiligheidsraad, met de gelijktijdige overheveling van zijn primaire taak (de handhaving van de internationale vrede en veiligheid) naar de Algemene Vergadering. Daardoor kan dit orgaan zich ontwikkelen van een ongeloofwaardig mondiaal praatcollege tot een gezaghebbend wereldforum. Een mondiaal beleidsorgaan met bovennationale bevoegdheden, bestaande uit een groep volbloed wereldburgers van diverse pluimage, die primair staan voor het algemeen of mondiaal belang. Lieden die - op basis van de alom onderschreven mensenrechten en onze fenomenale knowhow op elk terrein - met elkaar een mondiaal lange termijn beleid van de grond weten te tillen, waarmee de wereldproblemen en het daarmee gepaard gaande schrijnende onrecht effectief bestreden kunnen worden. De democratie in optima forma, die te beschouwen is als de beleidsmatige vertaling van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Het ideële doel zoals dat ook spreekt uit zowel het joodse, christelijke en islamitische hiernamaals als de socialistische heilstaat.

[verwijderd]
[verwijderd]17 nov. 2011 - 16:05

Gelukkig zijn er nog mensen die weten dat demonstreren een recht is. Aan de andere kant had het de beweging nog sterker gemaakt. Maar het is beter zo. Goed te zien dat de peroxide nog niet tot bij de burgervaders is doorgedrongen.

1 Reactie
lancelot2
lancelot217 nov. 2011 - 16:05

[Goed te zien dat de peroxide nog niet tot bij de burgervaders is doorgedrongen.] Gut wist niet dat je een heimelijke aanbidder van Geert Wilders was. Die burgervaders waar jij over hebt zijn van linkse huize, oftewel pvda. En dat occupy gedoe word openlijk gesteund door genoemde burgervaders, want zij de burgervaders zijn natuurlijk blij dat men tegen o.a. Rutte1 staat te lawaaien.

Reprehensionem
Reprehensionem17 nov. 2011 - 16:05

Goed nieuws. Gelukkig mag het blijven. Ben afgelopen weekend es een keer in Amsterdam gaan kijken en heb daar mij steun laten blijken. Ga in Rotterdam ook maar weer eens langs.

2 Reacties
BasVV
BasVV17 nov. 2011 - 16:05

Ja. Mag hij dan ook failliet zijn. Zonder recht op een uitkering. Of wat dan ook. Ik zag geen antwoord. Vandaar.

BasVV
BasVV17 nov. 2011 - 16:05

Jan. Heb je ze ook gevraagd wat ze willen. Zelfs de flower power zei Peache Man.