Joop

Alexandria Ocasio-Cortez vreesde voor haar leven tijdens aanval op Capitool

  •    •  
13-01-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
117th Congress Sworn-in

© United States Representative Alexandria Ocasio-Cortez (Democrat of New York) sits to herself and waits for members of the United States House of Representatives to take the oath of office in

Alexandria Ocasio-Cortez omschrijft de aanval van agressieve Trump-aanhangers op het Capitool als een traumatische ervaring. “Er was een treffen zeer dichtbij. Ik dacht dat ik dood zou gaan”, vertelde het bekende New Yorkse Congreslid op Instagram Live. “Ik wist niet of ik de dag zou overleven.”
Verscheidene Democratische afgevaardigden denken dat de neonazi’s, complotdenkers en andere Trump-aanhangers die het Capitool binnendrongen , hulp van binnenuit hebben gekregen. Zo zijn er beelden van agenten die de agressieve indringers geen strobreed in de weg legden en gesprekken met hen aanknoopten. “Het is vrij traumatiserend om in het Capitool rond te rennen en niet te weten of een agent je zal helpen of juist niet”, aldus Ocasio-Cortez.
De Democratische afgevaardigde Mikie Sherrill uit New Jersey vertelde dinsdag in een Facebook-video dat collega’s van haar een dag voor de bestorming groepen mensen hebben binnengelaten voor een verkenningsrondleiding. Op de dag van de bestorming maakten Sherill, die eerder piloot was bij de marine, en AOC zich zorgen dat Republikeinen hun schuilplaats zouden verraden. “In plaats van hun collega’s te beschermen, twitterden ze waar ze zaten, zodat de menigte hen zou kunnen vinden”, stelt Ocasio-Cortez.
“Het is niet overdreven om te zeggen dat veel leden van het Huis van Afgevaardigden bijna zijn vermoord”, aldus Ocasio-Cortez. Verscheidene indringers hadden zip ties bij zich waarmee mensen kunnen worden geboeid. Ook werden er pijpbommen en Molotovcocktails gevonden in de buurt van het Capitool en in de auto’s van de Trump-aanhangers. Tijdens de aanval vernielden de indringers de paniekknoppen in het kantoor van de Democratische afgevaardigde Ayanna Pressley.
Behalve op enkele bekende Democraten hadden de indringers het ook voorzien op Mike Pence die vooraf had aangekondigd dat hij het tellen van de stemmen niet zou verhinderen. Er waren talloze oproepen om de vicepresident op te hangen.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (54)

Pater
Pater14 jan. 2021 - 3:11

Best mogelijk dat die beschuldigingen kloppen, maar ik ga er pas van uit dat het waar is als dat uit onderzoek en uit meerdere bronnen blijkt. Selfies en gesprekjes met de aanvallers kunnen bijv. ook voortkomen uit doodsangst; best mogelijk dat ikzelf zo gereageerd zou hebben. Meerdere agenten zijn keihard te pakken genomen.

1 Reactie
Arjan Fernhout
Arjan Fernhout14 jan. 2021 - 10:28

Nou ja, zeg. Hollywood heeft zo zijn best gedaan met al die films over corrupte agenten :)

JanB2
JanB213 jan. 2021 - 23:37

Volgens berichten uit verschillende bronnen heeft de Trump aanhang ook de zaak ondergescheten. Verse stront in het Capitool. Varkens!

Ryan2
Ryan213 jan. 2021 - 23:11

De revolutie vreet zijn eigen kinderen.. Vooral in een land als de VS, waar het gehalte van het onderwijs dusdanig slecht is, dat het gemakkelijk is om mensen voor de gek te houden. In Nederland is het overigens niet veel beter. Het onderwijs is veel te rechts. Hier op Joop is het ook allemaal te veel rechts wat de klok slaat, en ze weten niet eens waar de klepel hangt. Zombies, without a cause.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 jan. 2021 - 15:34

Het meest recente Trumpslachtoffer is neem ik aan Lisa Montgomery.

3 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jan. 2021 - 16:39

Is het al gebeurd? Er4 lijkt 'burgerlijke ongehoorzaamheid te zijn in allerlei loagenn van de administratie, vooral omdat pence niet Trump af wil zetten vanwege 'incapable'. Als ik de man (m/v) was die op Death row de executies zou moeten uitvoeren dan zou ik nu ook eerst wat administatieve vragen stellen, maar misschien is het wel een goeie christen, je weet het niet.

GoudenBergen
GoudenBergen13 jan. 2021 - 16:46

Lisa Montgomery is dus toch geëxecuteerd. Toen ik las wat deze dame heeft uitgevroten moest is wel even slikken maar levenslang was een veel betere straf geweest.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 jan. 2021 - 17:57

IJzingwekkende voorgeschiedenis, volledige in de steek gelaten. Psychiatrische inrichting had het meest voor de hand gelegen. https://www.theguardian.com/world/2021/jan/05/lisa-montgomery-death-row-execution-history

Rick Hofland
Rick Hofland13 jan. 2021 - 14:40

Het is te vrezen dat gedurende de komende 4 jaar Biden de verschillende groepen alleen maar verder van elkaar af zullen komen te staan. Persoonlijk vind ik dat er trouwens naar beide kanten kan worden gewezen bij de steeds groter wordende polarisatie. Trump is de absolute hoofdrolspeler, maar er zijn voor deze slechte film ook flinke bijrollen weggelegd voor enkele democraten die volstrekt blind lijken voor de redenen waarom die zich (al voor Trump op het toneel verscheen ) niet vertegenwoordigd voelen door de politiek in Washington. De Amerikanen die al (van voor Trump) steeds meer wantrouwen kregen richting de politiek de MSM en Big Tech zien dat nu vervolgens weer bevestigd in het cancelen van allerlei accounts en de afzetting van Trump. In het ergste geval gaat dit helemaal uit de hand lopen komende jaren, ook als Trump op geen enkele manier meer ergens digitaal te zien is, of misschien wel door ouderdom het loodje legt. Biden wordt al niet meer geloofd door de helft van de Amerikanen (ongeacht of hij daar schuld aan heeft of niet), misschien moeten we er maar op hopen dat Harris zo snel mogeljk het stokje over kan, die staat tot nu gelukkig nog redelijk buiten beeld en hopelijk kan die dan de boel wat kalmeren en de verdere polarisatie voorkomen...... al vrees ik dat het heel heel moeilijk wordt en zie ik geweld van burgers die denken in hun recht te staan er eerder van komen dan dat die zich met elkaar gaan verzoenen.

10 Reacties
Zandb
Zandb13 jan. 2021 - 15:06

Rick U praat maar steeds dat geweld van Trump aanhangers goed. Dat burgers menen dat ze in hun recht staan, dat is gewoon geen enkele reden om naar de wapens te grijpen. Dat mensen dat doen, vooruit, daar ben ik geen baas over. Maar waarom we die vrij baan moeten geven of daar rekening mee moeten houden, met terroristen......

OOF
OOF13 jan. 2021 - 16:03

Volgens mij leef je in een droomwereld als je denkt dat Harris gemoederen kan bedaren. Een niet witte vrouw als president werkt als een rode lap op een stier bij deze figuren voor het geval je dat niet in de gaten hebt. Take our country back is een sinds Obama veel gehoorde kreet, Ik hoop dat je weet dat dit voor velen geen politieke statement is, maar een raciale statement !

Rick Hofland
Rick Hofland13 jan. 2021 - 16:27

Zandb Hou nog een een keer op met dit soort volstrekte leugens. Je lijkt Trump wel! Ik heb never nooit dat geweld van die Trumo aanhangers goed gepraat en als er iets eng is dan zijn het wel types als u die a la Trump gewoon iets verzinnen en dat blijven roepen over iemand. U verschilt totaal niets met de president die u zo veracht (en die ik ook walgelijk vind, maar dat ziet u niet eens in uw blinde obsessie)

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jan. 2021 - 16:45

@Rick 'de verdere polarisatie voorkomen' Door Trump's optreden is het waarschijnlijk Trump die de eerste stap in het verbindingsproces zet, want wat verbindt beter dan een gemeenschappelijke vijand.

The Apple
The Apple13 jan. 2021 - 16:46

Law and order: met terroristen wordt niet onderhandeld. Indien nodig wordt het vuur geopend.

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jan. 2021 - 17:15

@Hofland [ Persoonlijk vind ik dat er trouwens naar beide kanten kan worden gewezen bij de steeds groter wordende polarisatie. ] Ach ja, net als in Charlottesville: good people on both sides.

RonaldMokens
RonaldMokens13 jan. 2021 - 18:42

Niet happen mensen.

Zandb
Zandb13 jan. 2021 - 19:53

Rick Trump heeft de hoofdrol MAAR, zegt u ".... er zijn voor deze slechte film ook flinke bijrollen weggelegd voor enkele democraten die volstrekt blind lijken voor de redenen waarom die zich (al voor Trump op het toneel verscheen ) niet vertegenwoordigd voelen door de politiek in Washington." Tuurlijk; u wijst naar beide kanten. Maar de Democraten hebben part noch deel aan het grijpen naar de wapens. Wanneer Trump niet zo idioot op die verkiezingen reageerde, was er nooit naar dat geweld gegrepen. Of ik minder erg, net zo erg of erger ben dan Trump dat hangt er maar van af wie dat waarom vindt. Ik heb in ieder geval niet de behoefte om iets wat zo akelig verkeerd gaat de mensen aan te smeren die geen terreur plegen. Ik kan dat niet anders zien dan een goedpraten. Ik 'lieg' dan ook niet voor niets: "Dat burgers menen dat ze in hun recht staan, dat is gewoon geen enkele reden om naar de wapens te grijpen."

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 jan. 2021 - 14:26

'Ik heb never nooit dat geweld van die Trumo aanhangers goed gepraat en als er iets eng is dan zijn het wel types als u die a la Trump gewoon iets verzinnen en dat blijven roepen over iemand.' over hoe jij zaken verzint: de opmerking 'flinke bijrollen weggelegd voor enkele democraten' wordt gevolgd, zoals gebruikelijk bij Rick, door het ontbreken van man en paard en hoe dan. Dan kan Rick ook niet want deze column gaat over de gebeurtenissen van vorige week en Rick' opmerking gaat (denk ik, hij maakt het niet duidelijk) over hoe de Democratische partij over de laatste 50 jaar het contact met de blue collar werknemer heeft verloren. Dus: je verzint de 'grote bijrollen', maar die bijrollen zijn te abstract voor jou om te beschrijven. En die bijrollen hebben hoegenaamd niks met vorige week te maken. Tja

Molly Veenstra
Molly Veenstra15 jan. 2021 - 11:04

@Rick 'Ik heb never nooit dat geweld van die Trumo aanhangers goed gepraat ' Je hebt het gevaar van Trump en zijn aanhang bij herhaling onderschat en gebagatelliseerd. Kijk je eigen bijdragen op dit forum van de afgelopen maanden maar eens kritisch na.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout13 jan. 2021 - 14:37

De rechtse revolte is menselijk een tragedie, "Jenseits von Gut und Böse'' intellectueel inspirerend die snelheid vereist omdat al dan niet correcte relevaties elkaar in snel tempo opvolgen. Zo zijn er niet alleen politieagenten die misbruik hebben gemaakt van hun badge om insurgents te helpen, maar ook leden van het Congress die deze geholpen zouden hebben. Tegenover progressieve intellectuelen stelde Noam Chomsky dat MAGA bepaald niet alleen bestaat uit 'kanslozen' (Trump: ''We are all victims'') maar ook uit goedverdienende rücksichtsloze 'nieuwe ronde, nieuwe kansen' figuren. Republikeinse topfiguren pendelen tussen de misdadige Trump en zijn wezenloze slachtoffers/opportunisten wiens politieke steun deze echter niet willen verliezen c.q. een vice president die weet dat zijn 'evangelicals' bepaald niet vies zijn van een schurk die kennelijk voldoet aan bepaalde passages in de bijbel. Wat een pandoer!

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe13 jan. 2021 - 15:40

Naar verluidt lopen de scheidslijnen ook dwars door families heen. Er zijn lui die op de man gestemd hebben enkel omdat ze hoopten dat hij abortus zou verbieden.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen13 jan. 2021 - 14:05

Zo te zien heeft de bestorming van de lynchmob er flink ingehakt bij de leden van het Huis van Afgevaardigden. Misschien denken ze daar straks nog wel eens aan terug als ze weer ergens een regime change organiseren.

Molly Veenstra
Molly Veenstra13 jan. 2021 - 13:08

Buiten het Capitool waren reeds galgen opgericht. Was de meute tijdens de bestorming politici tegen gekomen met een onwelgevallige mening leidt het geen twijfel dat deze galgen waren gebruikt. Als Republikeinse leden van congres en senaat actief hebben meegewerkt aan het opsporen van hun collega's, zoals AOC stelt, lijkt me dat een misdrijf. Deze mensen moeten worden gearresteerd en berecht en het is eigenlijk een schande dat dit nog niet al lang is gebeurt.

2 Reacties
Hank Nozemans
Hank Nozemans13 jan. 2021 - 17:51

Dat is me inderdaad nogal een beschuldiging. Ik kan het me bijna niet voorstellen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra14 jan. 2021 - 8:57

https://www.nationalgeographic.com/history/2021/01/decoding-hate-symbols-seen-at-capitol-insurrection/

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*13 jan. 2021 - 12:26

Dag. Wat een ontzettend tragisch einde van 4 jaar Trump die zijn verlies niet wil accepteren maar zelfs zijn meest fanatieke aanhangers heeft geroepen, via sociale media, om naar Washington te komen, op woensdag 6 januari 2021 en daarna ze alsnog hitste met een olie op het vuur toespraak. Ik hoop dat niemand van de zogenaamde GOP, de komende 20 jaar, de kans nog heeft, om President van de VS te worden, namelijk na deze ontzettend grote tragedie, wat betreft de Amerikaanse democratie. ✌✌

Le Chat Botté
Le Chat Botté13 jan. 2021 - 12:20

Ik hoor maar niets over het feit dat donald t. de national guard niet heeft ingezet. Uiteindelijk heeft Pence dit gedaan. Opmerkelijk, want dat valt buiten zijn mandaat. Dit niet-ingrijpen van donald t. is belangrijk, omdat het de verdenking van zijn aanzetten tot de illegale bestorming van het Capitool verder ondersteunt.

8 Reacties
JasDon
JasDon13 jan. 2021 - 12:49

Het komt hier en daar wel voorbij, maar eens, het niet ingrijpen en de wijzende vingers nodigen uit tot een diepgaand onderzoek. Vooral m.b.t. het politiepersoneel mag wat mij betreft even pas op de plaats geworden gemaakt met de beschuldigingen, laat dit eerst goed onderzoeken voordat je die mensen beschuldigt. Want de situatie was voor velen niet controleerbaar of veilig, dus in die situatie is het niet raar dat je dan op zijn best het gesprek kan aangaan met de demonstranten. Wanneer er aangetoond wordt dat ze bewust meewerkten/hun taak niet uitvoerden, dan lijkt vervolging het logische gevolg. Dat is in enkele gevallen trouwens al het geval.

DaanOuwens
DaanOuwens13 jan. 2021 - 13:11

@ JasDon Jij schrijft: Vooral m.b.t. het politiepersoneel mag wat mij betreft even pas op de plaats geworden gemaakt met de beschuldigingen, Aangezien sommige politieagenten met de Trump-aanhangers een selfie lieten maken moet geen pas op de plaats gemaakt worden. Juist met veel inzet verder gegaan worden. Want zeker is dat er politie agenten zijn die de Trump-aanhang geen stro-breed in de weg zullen leggen. Het is voor democraten van levensbelang dat duidelijk wordt wel agenten wel en niet te vertrouwen zijn. Maar ik begrijp dat jij daar liever mee wacht totdat er slachtoffers zijn gevallen.

BigKnor
BigKnor13 jan. 2021 - 13:41

@Daan Ouwens “ Aangezien sommige politieagenten met de Trump-aanhangers een selfie lieten maken moet geen pas op de plaats gemaakt worden.” Waarom denk je dat er zoveel verdachten van de bestorming zijn opgepakt? Dankzij o.a. selfies.

Jozias2
Jozias213 jan. 2021 - 14:01

@Daan Het is bekend dat jij graag beschuldigd en straft op basis van onderbuik een eerste indruk en halve feiten maar jas don zegt niet zo heel veel verkeerds: eerst onderzoeken, dan conclusies en straffen waar dat aan de orde is. Vwb de selfies. Dat ligt helemaal aan het feit waar die selfies genomen zijn en op welk moment. Ik zag ook een selfie voorbij komen van Michiel vos met de man met bontmuts. Markant feit dat de meest in het oog springende Trump aanhanger zonder het zelf te weten op de foto ging met de schoonzoon van pelosi. En de politie heeft gemeend om vanwege de beperkte mankracht te de-escaleren en de bestormers eerst te verwijderen en daarna onderzoek te doen. Dat men probeerde de bestormers tot rede te brengen en naar buiten te geleiden is niets vreemds. Als ze een gewoon gesprek aangingen en aan de kant van de betogers stonden natuurlijk wel.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194713 jan. 2021 - 15:37

@Ouwens "Het is voor democraten van levensbelang dat duidelijk wordt wel agenten wel en niet te vertrouwen zijn. " Dat is dus ook het idee van JasDon. Waarom reageert u eigenlijk?

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jan. 2021 - 17:17

BigKnor 13 januari 2021 at 14:41 [ Waarom denk je dat er zoveel verdachten van de bestorming zijn opgepakt? Dankzij o.a. selfies. ] Ja, maar dan wel de selfies van die Darwin-ongelukjes zelf.

DaanOuwens
DaanOuwens14 jan. 2021 - 7:19

@ Jozias Jij schrijft: Het is bekend dat jij graag beschuldigd en straft op basis van onderbuik een eerste indruk en halve feiten maar jas don zegt niet zo heel veel verkeerds: eerst onderzoeken, dan conclusies en straffen waar dat aan de orde is. Het is bekend dat jij rechts extremistisch geweld pas erkent als er geen enkele andere optie meer is. Zo lang mogelijk blijft de formele bezwaren oproepen tegen zaken die allang duidelijk zijn. Jasdon schrijft iets heel verkeerds. Hij beweert namelijk dat er nog niets duidelijk is. Iedereen heeft de selfies van agenten met Trump aanhangers in het Capitol kunnen zien. Beelden NOS nieuws. Kortom rechts Nederland is weer aan het wegkijken. Verder lopen is inmiddels al 140 rechtszaken tegen meer dan 80 Trump-aanhangers. Daar is natuurlijk geen enkele aanleiding toe.

Jozias2
Jozias214 jan. 2021 - 13:31

@Daan Er lopen geen 140 rechtszaken. Er lopen 140 strafrechtelijke onderzoeken. Dat is prima en als er agenten verkeerd gehandeld hebben dan moeten ze vervolgd en bestraft worden. Dat zijn geen formele bezwaren en heeft niets met links of rechts te maken maar de werking van het recht. Ik ben blij dat het voor jou allemaal al duidelijk is.

Peter Stans
Peter Stans13 jan. 2021 - 12:09

Dit moet snel de kop ingedrukt worden, anders heb je inderdaad 1933 terug. Maar dan in de USA.

Mohawk2
Mohawk213 jan. 2021 - 12:06

"Ook werden er pijpbommen en Molotovcocktails gevonden in de buurt van het Capitool" Niet alleen in de buurt van, maar ook verstopt binnen in het Capitool. Pijpbommen met tijdsontstekers. Gevonden toen het gebouw ontruimd was en doorzocht werd na de bestorming. Deze vondst was al eerder gemeld in de pers en is gisterenavond bevestigd door de FBI in hun persconferentie.

3 Reacties
Baggiebor
Baggiebor13 jan. 2021 - 13:43

En naast het hoofdkantoor van de Dem's ook bij het hoofdkantoor van de Rep's, maar dat lees je dan weer niet in dit stuk.

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 jan. 2021 - 19:52

@Bagghiebor je leest ook niks over het Dem's hoofdkantoor (waar dit over gaat is Capitol Hill, zeg maar het binnenhof). Wel goed dat je je tekortgedaan voelde omdat Joop zo partijdig berichtte (wat ze dus niet deden, maar Baggiebor heeft dat ook eigenlijk helemaal niet nodig, zo blijkt nu)

Mohawk2
Mohawk214 jan. 2021 - 11:08

@Baggie Kom maar op met je bronnen. Want ik ben het nog nergens tegengekomen in de berichtgeving over deze coup. Niet bij CNN, MSNBC, CBS, ABC, etc... zelfs niet bij FOX. Ik heb er geen enkele vlogger over gehoord. En ook de FBI heeft in de persco van dinsdagavond hier met geen enkel woord over gerept. Ik ben het zelfs nog niet tegengekomen in reacties van paranoïde Trumpfans die op social media reageren op nieuwsberichten en die er verder werkelijk alles bijslepen om deze coup te bagatelliseren en/of de schuld van het geweld afschuiven op Antifa- en BLM-aanhangers.

Fredje3
Fredje313 jan. 2021 - 11:45

Het tegen elkaar uitspelen van de politici in de US begint vruchten af te werpen, maar niet in positief opzicht.

4 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens13 jan. 2021 - 13:12

@ Fredje Jij schrijft: Het tegen elkaar uitspelen van de politici in de US begint vruchten af te werpen, maar niet in positief opzicht. Aangezien er politici zijn die deze bestorming van het Capitol geen enkel probleem vinden is het tegen elkaar uitspelen geheel noodzakelijk en zelfs wenselijk.

Sonic2
Sonic213 jan. 2021 - 13:42

Walgelijk hoe al dat afschuwelijke Trump volk nu uiterst huichelachtig roept om verbroedering en het helen van de natie. Ze zijn zelf schuldig aan de enorme polarisatie. Net als Wilders en Baudet. De hele dag polariseren. Net als hun aanhang. En op het eind janken dat ze buitenspel staan en dat ieder normaal mens en andere partijen helemaal zat van ze zijn. De polarisatie komt door agressieve nationalisten. Door hun wangedrag. Door hun foute gedachtengoed. Dat mensen zich daar tegen verzetten is een heldendaad en geen vorm van polariseren of tegen elkaar uitspelen. Laffe reactie van u trouwens. Weer niet de vinger op de zere plek, maar ook de Democraten weer aanspreken. Draai nog verder om de hete brij heen.

Norsemen
Norsemen13 jan. 2021 - 13:51

Met figuren zoals Fredje ga je de oorlog niet winnen, dat is wel duidelijk.

poeslief
poeslief13 jan. 2021 - 16:56

Welke oorlog norsemen?

[verwijderd]
[verwijderd]13 jan. 2021 - 11:43

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Karingin
Karingin13 jan. 2021 - 13:44

Maar je vraagt je dus niet af waarom jouw oranje held niet heeft ingegrepen...kilootje boter erbij?

HarrieJ
HarrieJ13 jan. 2021 - 11:26

Goh, ik zag juist bandieten, dat wel, maar bandieten in het Capitool die zich netjes binnen de afrasteringen op de gangpaden ophielden. Er moet blijkbaar van de Democraten nationale terrorisme wetgeving doorheen geloodst worden, zoals na 9/11. Zo worden vrijheden verder aan banden gelegd. Dit alles om de volledig zieke samenleving daar, dat de VVD-Democraten hebben helpen bouwen, niet weer gezond te maken, maar te behouden.

5 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens13 jan. 2021 - 13:14

@ Joep Jij schrijft: maar bandieten in het Capitool die zich netjes binnen de afrasteringen op de gangpaden ophielden. En die ook op zoek waren naar politieke tegenstanders met de intentie hen te gijzelen of te doden. Dus als jij kijkt doe je dat blijkbaar met je ogen dicht.

Grozny
Grozny13 jan. 2021 - 13:40

@Joep "Goh, ik zag juist bandieten, dat wel, maar bandieten in het Capitool die zich netjes binnen de afrasteringen op de gangpaden ophielden." Je hoeft enkel maar hun twitters te lezen en je weet wat hun intentie was. En al neem je niets wat ze gezegd hebben serieus, dan was het nog steeds terrorisme en intimidatie.

Winterdepressie
Winterdepressie13 jan. 2021 - 14:07

Lekker selectief. Hoe die mafklappers inderdaad netjes tussen de velvet touwen liepen terwijl ze met hun pauper coup bezig waren was hilarisch en zegt wel iets over hun totale dissonantie waar het gaat over autoriteit en gedrag. De beelden dat een politie agent met een brandblusser naar de volgende wereld werd geholpen laat je dan ook achterwege. Snap ik. Is veel minder grappig.

HarrieJ
HarrieJ13 jan. 2021 - 14:31

@ Daan: Wordt Ocasio-Cortéz buiten het Capitool dan ook zwaar beveiligd? @ Grozny: Waar het mij om gaat: is dit allemaal geen spel om de uitgeteerde gewone mensen hun laatste wapens uit handen te nemen, en ze op verdere afstand te zetten van de politiek? "terrorisme en intimidatie". Op het eerste én het laatste is het wetboek allang ingesteld. En doet het establishment van the Democrats, die op economisch-financieel-sociaal gebied keihard kapitalisme geen strobreed in de weg leggen, en Bernie aan de kant hebben gezet, niet meer kwaad dan goed?

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 jan. 2021 - 17:19

Joep 13 januari 2021 at 15:31 [ is dit allemaal geen spel ] Nee. Belachelijk vraag. Next.

Karingin
Karingin13 jan. 2021 - 11:20

Er zijn volgens mij ook agenten geschorst en zelfs gearresteerd, maar dat zullen er dan nog wel meer worden. Lijkt me inderdaad heel beangstigend als je je eigen beveiliging niet kan vertrouwen