Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama wil samenwerken met Iran tegen IS

  •  
28-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
obama300_17.jpg
Maar nodigt Iran niet uit voor VN-top
Bijna vijf jaar woedt er een hevige oorlog in Syrië en al bijna vijf jaar gaat het gesprek over wie, wanneer en hoe kan ingrijpen. Toch is er sinds maart 2011 nauwelijks iets gedaan, omdat de VN-leden het maar niet eens kunnen worden over ingrijpen. Wie destijds al dacht dat de situatie nijpend was, ziet nu écht totale chaos. Met de opkomst van IS en de gigantische vluchtelingenstroom, lijken de leden van de Verenigde Naties zich nu in ieder geval wel open te stellen voor ingrijpen, al blijft de internationale politiek voor een hoop rompslomp zorgen, waardoor adequaat optreden lastig is.
Saillant is dat hoewel Obama wel wil samenwerken met Iran, het land niet is uitgenodigd voor de VN-top, waarin de president nota bene Iran als mogelijk en belangrijk coalitiepartner noemt. Het land is niet uitgenodigd om deel te nemen aan de top omdat het nog steeds wordt gezien als ‘staatssponsor van terrorisme’. Bovendien heeft de Iraanse president, Hassan Rouhani, eerder al duidelijk gemaakt dat hij en Obama van visie verschillen wanneer het ingrijpen in Syrië en vechten tegen IS betreft.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.