Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Obama schrijft kinderboek over Amerikaanse helden

  •  
14-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Obama_kids_300.jpg
De opbrengst van het boek gaat naar een fonds voor kinderen van gestorven en gehandicapten soldaten
Obama’s langverwachte kinderboek ligt over twee maanden in de boekwinkels. ‘Voor u wil ik zingen: Een brief aan mijn dochters’ gaat over 13 Amerikaanse helden die symbool staan voor alle Amerikanen die hun dromen verwezenlijkten en hun eigen pad kozen, zo schrijft The Guardian dinsdag.
Obama had het kinderboek al af voor zijn inauguratie, maar de publicatie liet even op zich wachten. Op de cover van ‘Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters’ is te zien hoe Obama’s dochters Sasha en Malia op een zonnige dag met hun hond Bo de wereld intrekken.
In het kinderboek komen onder andere president George Washinton voor, kunstschilderes Georgia O-Keeffe en honkbalspeler Jackie Robinson. In zijn voorwoord refereert Obama naar de privé dagboeken van Nelson Mandela: Gesprekken met Mijzelf, dat in oktober uitkomt. Van ‘Voor u wil ik zingen: Een brief aan dochters’ zijn inmiddels een half miljoen exemplaren gedrukt. De opbrengst van de publicatie gaat naar een fonds voor kinderen van gestorven en gehandicapten soldaten.
Het 40-pagina tellende plaatjesboek wordt uitgegeven door kinderboeken uitgever Random House Children’s Books en ligt vanaf 16 november in de winkels. The Guardian: Obama publish children book

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

paulvr2
paulvr214 sep. 2010 - 13:08

Zouden die Amerikanen ooit beu worden van dat gemasturbeer over hun eigen superioriteit? Geen enkele politieke campagne heeft ook maar een schijntje van kans als dit ingrediënt er niet driedubbeldik in zit.

HenkJansen2
HenkJansen214 sep. 2010 - 13:08

Nou, dat kan volgens mij dan alleen over Abraham Lincoln gaan....

1 Reactie
HenryH
HenryH14 sep. 2010 - 13:08

Je maakt een grapje neem ik aan?