Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama: er is nooit een geschiktere kandidaat geweest dan Hillary Clinton

  •  
28-07-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Barack Obama, de huidige president van de Verenigde Staten sprak woensdagavond op de Democratische Nationale Conventie. Obama benadrukte dat er geen geschiktere kandidaat en opvolger was dan Hillary Clinton en om Trump te bestrijden er nodig gestemd moet worden.
De president werd met een staande ovatie ontvangen, voordat hij ook maar iets gezegd had. In zijn speech schaarde hij zich achter Clinton die geschikter zou zijn dan welke kandidaat ooit en haalt hij de kritiek op haar persoon aan:
"Zelfs ik niet en zelfs Bill Clinton zijn geschikter. Sorry man, het is gewoon de waarheid. Ze weet dat ze fouten heeft gemaakt. Net als ik, net als wij allemaal. Dat gebeurt als je het probeert, als je niet aan de kant blijft zitten. Maar als je onze democratie serieus neemt, dan kun je in november niet thuisblijven omdat je het niet op elk punt met haar eens bent."
Over Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump was Obama heel duidelijk. Hij is een gevaar voor de Amerikaanse samenleving en moet uit het Witte Huis gehouden worden.
"Dan hebben we ook Donald Trump nog. The Donald is niet echt van de plannen. Ook niet van de feiten. Hij vindt zichzelf een zakenman. Dat klopt, maar ik ken ook zakenlui die hun mensen wel betalen en geen aanklachten aan hun broek hebben hangen. Gelooft iemand dat een man die de afgelopen zeventig jaar nooit naar arbeiders heeft omgekeken dat nu wel gaat doen? Dat hij naar jullie gaat luisteren? Amerika is al groots. Amerika is al sterk. Onze grootheid hangt niet af van Donald Trump”, schamperde Obama.Hij denkt dat als hij genoeg mensen bang maakt, hij deze verkiezingen kan winnen. Maar dat heeft hij fout. Wij zijn geen angstig volk en we hebben geen heerser nodig. In deze campagne wordt er veel gepraat over wat Amerika kwijt is geraakt, hoe onze manier van leven gevaar loopt. We bepalen de toekomst zelf, samen. Het is niet ‘yes she can’, of ‘yes I can’, maar ‘yes we can’. Jullie geloofden dat we dit land konden veranderen. En jullie hebben dat ook waargemaakt. Ik ben zo trots. Kijk naar de marinier die zijn echtgenoot niet langer hoeft te verstoppen. Democratie werkt, maar we moeten het wel willen. Niet alleen in een verkiezingsjaar, maar iedere dag. Ik heb niet alles kunnen repareren de afgelopen jaren. Ik wil nog zoveel doen. Na iedere keer dat ik tekort kwam, bleef ik toch doorgaan. En dat kwam door jullie. Door het Amerikaanse volk. We moeten cynisme en angst afwijzen en het beste in onszelf oproepen. Laten we tonen dat we nog steeds geloven in de belofte van dit land."
Amerika is al groots. Amerika is al sterk. Onze grootheid hangt niet af van Donald Trump”, schamperde Obama.Hij denkt dat als hij genoeg mensen bang maakt, hij deze verkiezingen kan winnen. Maar dat heeft hij fout. Wij zijn geen angstig volk en we hebben geen heerser nodig. In deze campagne wordt er veel gepraat over wat Amerika kwijt is geraakt, hoe onze manier van leven gevaar loopt.
We bepalen de toekomst zelf, samen. Het is niet ‘yes she can’, of ‘yes I can’, maar ‘yes we can’. Jullie geloofden dat we dit land konden veranderen. En jullie hebben dat ook waargemaakt. Ik ben zo trots. Kijk naar de marinier die zijn echtgenoot niet langer hoeft te verstoppen. Democratie werkt, maar we moeten het wel willen. Niet alleen in een verkiezingsjaar, maar iedere dag.
Ik heb niet alles kunnen repareren de afgelopen jaren. Ik wil nog zoveel doen. Na iedere keer dat ik tekort kwam, bleef ik toch doorgaan. En dat kwam door jullie. Door het Amerikaanse volk.
We moeten cynisme en angst afwijzen en het beste in onszelf oproepen. Laten we tonen dat we nog steeds geloven in de belofte van dit land.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.