Joop

Obama, Clinton en CNN ontvangen bombrieven en verdachte pakketten

  •    •  
24-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
barack-obama-1174489_640 (1)
Terwijl CNN rapporteerde over bombrieven die naar de voormalig president van de Verenigde Staten, Barack Obama, en voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton zijn gestuurd, moest de zender zelf de uitzending staken. Aanleiding was een verdacht pakket dat werd aangetroffen in het gebouw van Time Warner, waar CNN ook in zit. De Amerikaanse geheime dienst zegt dat beide Democraten niet in gevaar zijn geweest. Veiligheidsprocedures verhinderen dat ze het pakket zelf zouden openen.
CNN zou geen mediabedrijf zijn als ze niet verslag zou doen van de ontruiming van het eigen gebouw:
Cc-foto: Janeb
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

robheus2
robheus225 okt. 2018 - 17:58

Ik denk dat dit gewoon bedankbriefjes waren van de terroristen in Syrië en Libië vanwege de jarenlange steun die zij kregen van de Democraten en de goeie PR die ze kregen van de media, denkt U niet?

henk-alexander
henk-alexander25 okt. 2018 - 14:38

Met zijn opruiende retoriek heeft Trump voor een klimaat gezorgd dat extremisten aangezet heeft tot deze misdadige acties. Cynisch gesteld gaan hier zijn tegenstanders, de Democraten van profiteren.

Spyder Jonez
Spyder Jonez25 okt. 2018 - 9:03

Deze media verwijten Trump c.s. nu dat het hún felle agressieve toon is, waarbij de media, journalisten, en politieke tegenstanders tot in extremis als gevaarlijk en kwaadaardig werden verklaard, die hiertoe heeft geleid. Het zou best zo kunnen zijn. Laten we eens vaststellen dat het een feit is. Feit is dan ook dat die felle persoonsgerichte agressieve toon waarbij Trump c.s. van meet af aan door dezelfde media en verschillende van hun politieke tegenstanders als gevaarlijk en kwaadaardig werden neergezet omgekeerd verantwoordelijk is.

2 Reacties
MG1968
MG196825 okt. 2018 - 14:58

Zowel de kip als het ei hebben een rol. Maar beiden hebben geen doel, richting of moraal. Dat heeft Trump wel. En zijn tegenstanders ook. Doelen, richting en moraal die getoetst kunnen worden aan principes van de rechtstaat, mensenrechten of gewoon fatsoen. Het bevreemd mij dat juist de mensen die zo roepen dat het in verschillende landen -vanwege religie of anderzijds- onleefbaar is zo achter 'westerse' leiders staan die wat betreft bovengenoemde toetsing het dichtst bij de leiders van de verwerpelijke regimes komen. Trump is gewoon fout. Hij zet die sfeer van hate and retaliation neer. Je kunt het zijn tegenstanders op geen enkele manier verwijten zich daar tegen te verzetten. Of ze de schuld te geven van de verziekte verhoudingen. Laat staan ze mede-verantwoordelijk te maken voor de de aanvallen die ze ondergaan.

Jonathan2
Jonathan225 okt. 2018 - 17:54

Je mist het kleine detail dat de persoon Trump niet echt vergelijkbaar is met moeder Teresa. Wat je doet is hetzelfde als wat Trump deed door mensen die zich uitspraken tegen nazi's op 1 lijn te stellen met nazi's. Ze zijn allebei beetje fout, maar er zijn ook hele fijne nazi's. Je uitspreken voor democratische waarden en mensenrechten is moreel wat anders dan deze proberen te vernietigen.

Farik
Farik25 okt. 2018 - 6:00

De VS lijken mij een samenleving in verval. Zal dit ooit nog goed komen?

Bernie2
Bernie224 okt. 2018 - 20:09

Trump roept nu op tot eenheid. Verkiezingsstuntje Donald? Als iemand in de VS in deze druipend bloed aan zijn veelbesproken vingers heeft is het Trump wel. Hij riep immers categorisch op tot geweld tegen Hillary, schoffeerde Obama op beschamende wijze en bestookt sindsdien met niet aflatende inzet media als CNN. Waarmee niet gezegd is dat Trump achter ddze brisante exercities zit. Wel heeft hij de voedingsbodem gelegd en extreemrechtse krachten omarmd, dus is hij bepaald niet onschuldig.

Rechtse Bal
Rechtse Bal24 okt. 2018 - 17:12

Pluim voor adequaat optredende politie; die staan paraat als er dergelijke calamiteiten zich voordoen; al diverse malen bewezen in dat grote en diverse land.

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens25 okt. 2018 - 9:58

@ Rechtse Bal Jij schrijft: al diverse malen bewezen in dat grote en diverse land Dat is helemaal niet bewezen. En heel vaak is iets anders bewezen. Namelijk dat de politie ongewapende zwarte burgers doodschiet. Het is zelfs nieuws als een agent wordt ontslagen omdat hij iemand doodschiet. https://www.ad.nl/video/kanalen/buitenlands-nieuws~c401/series/snel-nieuws~s921/politie-ontslaat-agent-in-vs-na-dood-zwarte-man~p32488

Erik20
Erik2024 okt. 2018 - 15:53

Dat krijg je ervan wanneer je een president hebt die zijn politieke tegenstanders constant aan het afschilderen is als letterlijk "kwaadaardig," en van plan zijn om zogenaamd het land kapot te maken. Er zijn meer dan genoeg mensen die dat dan voor waarheid aannemen en er iets aan willen doen...

2 Reacties
Gespreks Nuance
Gespreks Nuance24 okt. 2018 - 18:43

- Erik20 Zolang er nog geen daders / bewijsbare motieven zijn gevonden kun je hier ook niemand de schuld van geven, wat we wel kunnen zeggen is dat niet zou mogen gebeuren en dit afgekeurd moet worden door iedereen. "Dat krijg je ervan wanneer je een president hebt die zijn politieke tegenstanders constant aan het afschilderen is als letterlijk “kwaadaardig"." Het is nou niet zo dat er allemaal lieve dingen over Trump gezegd werden, in mijn ogen zijn beide partijen schuldig aan het creëren van het huidige politieke klimaat, erg jammer en onnodig.

MG1968
MG196824 okt. 2018 - 20:11

"Zolang er nog geen daders / bewijsbare motieven zijn gevonden kun je hier ook niemand de schuld van geven" Nee, maar wie dit doet valt in elk geval onder de noemer deplorable. "Het is nou niet zo dat er allemaal lieve dingen over Trump gezegd werden" Nou wat heb jij dan voor lieve dingen over hem te melden? "in mijn ogen zijn beide partijen schuldig aan het creëren van het huidige politieke klimaat" Jij zou vast het slachtoffer van die incestueuze vader nog verwijten dat de sfeer in het gezin verslechterd als ie protesteert.

Perezoso
Perezoso24 okt. 2018 - 15:26

En juf Huckabee neemt weer eens afstand... De permanente stroom van verdachtmakingen, leugens, het haatzaaien en de bangmakerij van haar baas en haarzelve, dat staat er helemaal los van. Echt waar.

4 Reacties
Gespreks Nuance
Gespreks Nuance24 okt. 2018 - 18:49

- Perezoso Wat is er verkeerd aan om te zeggen dat ze tegen deze dreigementen is? https://thehill.com/homenews/administration/412911-white-house-condemns-attempted-attacks-on-clintons-obamas En kun je iets specifieker zijn over wat precies de "verdachtmakingen, leugens, het haatzaaien en de bangmakerij" die zij zei waren? en wat er dan niet aan klopte? Zeggen dat iets niet klopt is makkelijk, het onderbouwen is een ander.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij24 okt. 2018 - 19:47

[ kun je iets specifieker zijn ] "Lock her up"! ben je al vergeten? En "there are fine people on boths sides"? “Any guy that can do a body slam, he’s my kind of guy,” “Anybody that votes for a Democrat now, is crazy," “Let’s get these people out of there, there’s something wrong, they’re cuckoo.” De laatste dagen roept Trump zelfs “Democrats produce mobs, Republicans produce jobs.” Dit is net als Pizzagate, idioten gaan zich gerechtigd voelen het recht in eigen hand te nemen.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks26 okt. 2018 - 18:21

[En kun je iets specifieker zijn over wat precies de “verdachtmakingen, leugens, het haatzaaien en de bangmakerij” die zij zei waren?] Ha ha, onder welke steen heb jij geleefd de afgelopen twee jaar?

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks26 okt. 2018 - 18:29

[ kun je iets specifieker zijn ] Nog veel erger en uitermate expliciet: "Hillary wants to abolish, essentially abolish the Second Amendment. By the way, and if she gets to pick — if she gets to pick her judges, nothing you can do, folks. Although the Second Amendment people, maybe there is, I don’t know."