Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Coronavirus is begonnen aan najaarsoffensief, aantal besmettingen neemt razendsnel toe

Duitsland scherpt maatregelen aan
Joop

NVWA: Oeps, ophef rond Vegetarische Slager was een misverstand

  •  
12-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
22373805385_17c9b4b352_k (1)
De Vegetarische Slager hoeft toch niet zijn productnamen aan te passen. In plaats daarvan heeft de NVWA excuses aangeboden aan de slager. Vorige week liet de warendienst weten dat de Vegetarische Slager met namen als kipstuckjes en visvrije tonyn nietsvermoedende vleeseters op het verkeerde been zet. Nu zegt de dienst dat alle ontstane commotie berust op een misverstand.
‘De NVWA betreurt het dat de indruk is gewekt dat er een schriftelijke waarschuwing is gegeven voor de etikettering van producten van het bedrijf en niet om de presentatie op de website’, schrijft de NVWA. Het gaat dus niet om de labeltjes, maar om de webwinkel. Daar werden producten als boterhamworst en filet americain uitgestald, zonder dat duidelijk werd vermeld dat het om vegetarische producten gaat. Die teksten zijn inmiddels aangepast.
Bron: NOS / cc-foto: Canadian Pacific

Meer over:

nvwa, vegetarisme, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

vdbemt
vdbemt12 okt. 2017 - 11:05

Teruggekrabbeld. En terecht. Dit sloeg helemaal nergens op. Blunder van het jaar?!

1 Reactie
Pater
Pater14 okt. 2017 - 1:20

Alleen een blunder? Ik ben geen complotdenker, maar ik kan me niet voorstellen dat die club zo dom is. Het reikt naar beïnvloeding vanuit belangengroepen.

MoksiMeti
MoksiMeti12 okt. 2017 - 9:18

Gewoon op een volwassen manier er samen uitgekomen, jammer voor al die media die er zo enthousiast bovenop sprongen. De slager geeft iets duidelijker aan dat de producten vegetarisch zijn en de NVWA neemt daar genoegen mee omdat het risico op verwarring bij de consument daarmee is acceptabel is geworden.

Haastig
Haastig12 okt. 2017 - 9:15

Nu wachten op de slimme ondernemer die "vleesrijke vegetarische kipstukjes" gaat verkopen.

1 Reactie
Klaas Vaak2
Klaas Vaak212 okt. 2017 - 21:55

Wat let je, -gat in de markt....

Chariovalda
Chariovalda12 okt. 2017 - 9:04

De NVWA geeft hiermee wederom een brevet van onvermogen uit. Eerder bewezen ze al die arme kippen geen dienst, maar met deze actie zetten ze de vegetarische slager toch maar mooi in het zonnetje.

Vincent Zonderland
Vincent Zonderland12 okt. 2017 - 8:52

Ik zag toch duidelijk een woordvoerder van de NVWA op de publieke zenders stellen dat de verpakkingen in de supermarkten misleidend zijn. https://www.youtube.com/watch?v=PTr2O1y7p3c . Fragment in de link. Het ging duidelijk wel om de 'labeltjes', ook sommeerde de NVWA de Vegetarische Slager de etiketten, van producten in de supermarkten, aan te passen. De 'indruk' is nooit gewekt. Het was een lachwekkend gebeuren waarbij de NVWA zichzelf volledig in het hemd zette. Nu doen ze er een schepje bovenop door te stellen dat wij het allemaal niet goed begrepen hebben. Kom op NVWA, niemand trapt daarin, hoe dom denk u dat de mensen zijn? Het zou de NVWA passen naast excuses de hand volledig in eigen boezem te steken: Wij komen terug op een beschamende aanmaning aan de Vegetarische Slager. Wij realiseren ons dat het een volstrekt ridicuul besluit was. De reacties van consumenten maakte onze stupiditeit zichtbaar. Zoiets NBWA. Met reacties als, de schijn en we bedoelde wat anders kom je er niet.

2 Reacties
Pater
Pater14 okt. 2017 - 23:30

Exact. Een laffe terugtocht met leugens om bestwuil.

Pater
Pater14 okt. 2017 - 23:30

bestwuil = bestwil

RobSon2
RobSon212 okt. 2017 - 8:38

Dit is prima reclame geweest voor de Vegetarische Slager.

Grooteman2
Grooteman212 okt. 2017 - 8:19

Lol, bergen ophef over helemaal niets. Hilarisch. Wel beetje jammer dat de NVWA er zo lang over heeft gedaan om het te corrigeren.

1 Reactie
Sustainaboy
Sustainaboy12 okt. 2017 - 11:27

Nou ja iets dan: onjuiste claims op de website.

rbakels
rbakels12 okt. 2017 - 7:22

Hier is een goede advocaat aan het werk geweest. Niet zo'n "strafpleiter", maar een echte.