Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nu ook plastic aangetroffen in menselijke ontlasting

  •  
23-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7825968422_bcde1abbe9_z
Onderzoekers uit Oostenrijk hebben voor het eerst plastic aangetroffen in de ontlasting van proefpersonen. Het gaat om microdeeltjes, blijkt het uit het onderzoek dat werd uitgevoerd door de Federale Milieudienst en de Medische Universiteit van Wenen. De deelnemers kwamen uit verschillende landen, waaronder Nederland, Finland en Japan.
De acht mensen die meewerkten werd gevraagd een week lang een dagboek bij te houden. Hierin hielden ze bij wat ze aten en drinken. Het eten dat werd geconsumeerd was verpakt in plastic en er werd alleen uit plastic gedronken. De meeste deelnemers aten vis of iets anders uit de zee.
Vorige maand werd het eerste Ocean Cleanup-systeem uitgerold in de Stille Oceaan, tussen San Francisco en Hawaii. Deze drijvende installatie van 600 meter lang moet de stille oceaan schoonmaken. Gezien de uitkomsten van het onderzoek blijkt dit hard nodig.
Cc-foto: Bo Eide
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.