Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nu te koop: pleisters in elke huidskleur

  •  
01-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1677 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-05-01 om 14.57.12
Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) heeft pleisters op de markt gebracht die verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende huidskleuren. De opbrengst van de pleisters wordt gebruikt om kleinschalige gezondheidszorgprojecten in Afrika te financieren.
"Iedereen is gelijk, maar niet iedereen is hetzelfde. Niet iedereen heeft dezelfde huidskleur en wij vinden dat iedereen de pleister moet kunnen plakken van zijn of haar keuze."
Het eerste product dat door het NASF op de markt gebracht wordt is een doosje met daarin zes verschillende kleuren pleisters. Met de opbrengst worden vervolgens de bouw van bijvoorbeeld waterputten of doktersposten in Afrikaanse dorpen gefinancierd, of de kosten van medicijnen vergoed.
NASF is de eerste die in Nederland pleisters in verschillende huidskleuren op de markt brengt. Eind vorig jaar startte publiciste Rowan Blijd al de actie ‘ Bennie Beige ‘ om lingerie in meerdere huidskleuren op de markt te brengen. Die actie begint zijn vruchten af te werpen: inmiddels zijn er meerdere lingeriemerken die voor de kleur ‘ nude ‘ niet langer uitgaan van alleen witte mensen.
Bronnen: AD, NASF / Beeld: NASF
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.