Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nu al ruzie in kersverse PVV-fractie

  •  
29-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1190 keer bekeken
  •  
34339234726_c952c7491c_k

© cc-foto: Mrs Airwolfhound

In Nissewaard, de gemeente waar onder meer Spijkenisse deel van uitmaakt, is nog voor de officiële installatie een conflict ontstaan tussen fractieleden van de PVV. Spijkenisse is voor Wilders de belangrijkste hotspot, hij voert er bij alle verkiezingen campagne. De PVV verloor bij de verkiezingen van twee weken geleden en heeft nu nog vier zetels maar tussen de fractieleden botert het niet. Om het zacht uit te drukken.

Na de installatie in de gemeenteraad is er een fractievergadering waarin wordt beslist hoe verder te gaan, meldt het AD / Rotterdams Dagblad. "Ik weet niet of ik er dan nog alleen zit of wij met z’n vieren”, zegt Heenvlieter Frank van Boven, de nummer twee op de lijst. Lijsttrekker Anita Verweij uit Spijkenisse laat weten dat ‘er wel iets gaat gebeuren’. ,,Maar we zijn nog in gesprek, ik wil daar niet op vooruitlopen." Uit gesprekken met de PVV’ers blijkt dat de positie van Verweij onzeker is.

Saillant is dat Verweij als enige aanwezig was op de uitslagenavond in het gemeentehuis, ook bij de officiële fotosessie bleven de andere leden van de PVV-fractie weg. Na de vorige verkiezingen ontstond er ook al een scheuring. De toenmalige fractieleider richtte vervolgens met een medestander een nieuwe partij op.

Er zou onder meer onenigheid zijn over geld. De lijsttrekker moest de campagne uit eigen zak betalen en wil de kosten van 4500 euro nu verhalen op de anderen. Ook ligt ze vanuit het partijbureau in Den Haag onder vuur omdat ze te weinig tegen moslims tekeergaat. Verweij zet zich liever in voor dierenwelzijn.

Bij de jongste verkiezingen verdween de PVV ook al uit de gemeenteraad van Rotterdam, ooit de stad waar Wilders de meeste stemmen haalde.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.