Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

'NSA verzamelt uw foto's voor programma gezichtsherkenning'

  •  
01-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_EdwardSnowden_AKRockefeller_300
Programma herkent mensen als ze hun haar anders hebben ... Baarden zijn nog een probleem
De Amerikaanse inlichtingendienst NSA verzamelt grote hoeveelheden foto’s voor gebruik in geavanceerde gezichtsherkenningsprogramma’s. De foto’s worden onderschept via wereldwijde taps op met name sociale media. Dat meldt The New York Times op basis van documenten van klokkenluider Edward Snowden.
Met nieuwe software heeft de NSA de afgelopen vier jaar een stortvloed aan foto’s uit e-mails en sms’jes, op sociale mediaplatforms en via andere kanalen onderschept. Dat meldt ook het NRC Handelsblad zondag naar aanleiding van het bericht in The New York Times. Het gaat om miljoenen foto’s per dag, waaronder 55.000 foto’s die van voldoende kwaliteit zijn voor gezichtsherkenning. 
De Belgische krant De Morgen schrijft dat de software met de naam Tundra Freeze een persoon kan herkennen als die zijn of haar haren afscheert. Baarden kunnen het programma in de war brengen. 

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

tonymacaroni
tonymacaroni1 jun. 2014 - 10:20

Het wordt steeds meer een enger wereld waarin wij allemaal in leven. Het trieste van alles is dat wij zo geconditioneerd zijn dat niemand zich meer druk maakt om niets behalve triviale bijzaken.

Donkerwoud
Donkerwoud1 jun. 2014 - 10:20

Is er tenmimste nog iemand die mij mijn broodnodige facebook-aandacht geeft. Misschien kunnen ze een berichtje sturen om het te laten weten? Heeft het nog een positieve functie ook!

rbakels
rbakels1 jun. 2014 - 10:20

Meteen een baard laten groeien. Ik hoorde dat de NSA ook moeite had de winnaar van het laatste songfestivale te herkennen. Het verhaal is al oud dat melige bewakers de bewakingscamera's inzoomen op lekkere wijven. De NSA schijnt ook software te hebben die automatisch lekkere wijven herkent, dat spaart een hoop gezoek. Alleen ging die software op tilt bij een lekker wijf met een baard.

harryo2
harryo21 jun. 2014 - 10:20

Wisten we dit niet al lang? Wat moeten ze anders doen met die $10.000.000.000,-- die ze jaarlijks hebben te besteden?

MichelReiziger
MichelReiziger1 jun. 2014 - 10:20

@Tanja Guevara, zo 01 juni 2014 14:46 In Nexerland worst het ook al toegepast

Zjenny
Zjenny1 jun. 2014 - 10:20

De goede herder beschermt zijn schaapjes tegen terrorisme. Beheeeee.

1 Reactie
lembeck
lembeck1 jun. 2014 - 10:20

Als het niet zo verschrikkelijk was, zou ik even lekker om je kunnen lachen, Godin. Nog veel erger is echt dat het 'de' Nederlandse burger worst zal zijn. De strategie van: Houd jij ze dom, dan houd ik ze wel arm (bv van geest) werkt. Wat een droefheid.

neutralist
neutralist1 jun. 2014 - 10:20

Een geruststellende gedachte. Zo pak je boeven. Jammer dat het nodig is.

1 Reactie
adriek
adriek1 jun. 2014 - 10:20

Vooralsnog blijft het bij vage geruchten dat er een heleboel terreuraanslagen voorkomen zijn. De NSA gaat haar geheime technieken niet gebruiken om degene die jouw fiets of mijn portemonnee gestolen heeft te pakken, stel je voor dat de boeven weten dat de NSA ze in de gaten heeft: dan gaan ze zich beter verstoppen! http://www.ted.com/talks/richard_ledgett_the_nsa_responds_to_edward_snowden_s_ted_talk