Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NRC rectificeert Powned-verzinsel over uitschelden kind bij intocht Sinterklaas

  •  
20-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
167 keer bekeken
  •  
weesie_300_02.jpg
Krant nam door Weesie verzonnen bewering over kwalijk gedrag demonstranten klakkeloos over
NRC rectificeert vandaag een reportage over de Sinterklaasintocht in Gouda waarin gesteld werd dat een klein kind werd uitgescholden voor ‘racist’. De krant had zich gebaseerd op een bewering van Powned-directeur Dominique Weesie. Die blijkt verzonnen.
Merijn Oudenampsen haalde dinsdag in een opiniestuk op Joop hard uit naar de berichtgeving over de Sinterklaasintocht. Volgens de socioloog scheppen de media een klimaat waarin schending van het recht op demonstratie wordt goedgepraat een aangemoedigd. Als voorbeeld noemde hij NRC die klakkeloos de bewering van Powned-oprichter Dominique Weesie overnam dat een feestvierend klein kind met mijter door anti-Piet-activisten werd uitgescholden voor ‘racist’. Weesie bleek het incident verzonnen te hebben. NRC erkent nu openlijk de fout. In een reactie zegt Oudenampsen dat het voorval “bovenal invloed Telegraaf en PowNews op zgn kwaliteitsmedia” toont. In zijn tijd als Telegraaf-verslaggever werd Weesie overigens ook al betrapt op het verzinnen van uitspraken en voorvallen.
RTEmagicC_nrc_03.jpg
Zondag liet ‘hoofdpiet’ Erik van Muiswinkel zich  zeer kritisch uit over de rol van De Telegraaf in het verzieken van de sfeer rond het Sinterklaasfeest:
De Telegraaf is zonder twijfel een van de hoofdschuldigen aan de narigheid bij de Nationale Intocht. En gaat daar glashard mee door.
Lees ook Merijn Oudenampsen: Media vertekenen Piet-protest
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.